• You are currently viewing Mitä laittaa itse tehtyyn joulukalenteriin – viime hetken vinkit
  Photo by Jan Romero

  Mitä laittaa itse tehtyyn joulukalenteriin – viime hetken vinkit

  Ensi viikolla on joulukuu ja monessa lapsiperheessä se tarkoittaa joulukalenteri luukkujen avaamista. Kaupoissa on paljon valmiita kalentereita, mutta jos haluaisit tehdä lapsille kalenterin itse, tässä viime hetken vinkit mitä sinne  joulukalenteriin voisi sujauttaa.

  VINKKILISTA  ITSE TEHTYYN JOULUKALENTERIIN

  1. Syötävät yllätykset: esimerkiksi tikkarit, rusinat, purukumi, suklaakonvehdit, hammaspastillit

  2. Askartelutarvikkeita: sakset, liima, kimallekyniä, tarroja, korttipohjia

  3. Pieniä leluja: jos lapsesi tykkää leikkiä esimerkiksi pienillä eläimillä, voit sujauttaa niitä sinne tänne eri kalenteriluukuille, jolloin kaikkien kalenteri luukkujen avaamisen jälkeen koossa on koko farmi. Myös pikkuautot ja muut erilaiset pienet lelut ilahduttavat.

  4. Ne pehmeät paketit: lapsen lempparihahmon sukat, bokserit, pipo tai hanskat

  5. Erilaisia tehtäviä: Kaikista luukuista ei tietenkään tarvitse tulla tavaraa tai jos tavara on isompi kuin kalenterin luukku, sujauta luukkuun ohjeet, miten lapsi tavaran löytää. Mikäs sen mukavampaa kuin aarrejahti omassa kodissa. Tehtävinä voi myös olla erilaiset arkiset askareet, kuten esimerkiksi “tonttu haluasi nähdä, osaako se Vilho itse pedata sängyn” tms, riippuu paljon lapsen iästä ja kiinnostuksen kohteista mitä ne erilaiset tehtävät voivat olla.

  6. Piparimuotit yhteistä leivontahetkeä varten

  7. Kuusen koristeita. Jos kyseessä on pieni lapsi, voi jostain luukusta myös tulla jokin kuusenkoriste, jonka hän saa itse ripustaa valitsemalleen oksalle.

  8. Iltasatu. Osta pienen pieniä satukirjoja kaupoista tai kirppareilta ja sujauta niitä vaikkapa aina viikonloppujen luukkuihin.

  9. Tontulta kirje. Mahan pohjassa kutkuttaa, kun lapsi saa tontulta kirjeen.

  10. Lapsen mielenkiinnon kohteet. Nämä listaukset oli sellaisia, joita monesti joulukalentereissa käytetään, mutta jos lapsella on jokin tietty mielenkiinnonkohde, niin se kannattaa toki aina käyttää hyödyksi.

  – Poikien äidit toimitus –

  Vastaa