• Mopoa hankkimassa -huomioi nämä

  Oletko hankkimassa mopoa lapsellesi?

  Ai, että! Mikään ei ole hauskempaa kuin äiti (tai isä) joka sanoo “Meidän lapset ei ainakaan ikinä” ja sitten nähdä myöhemmin, kun ne lapset tekee juuri sen. Ja täällä sitä nyt olen ja nauran itselleni.

  Kirjoitin aikanaan tähän blogiinikin, että minun pojista ei mitään mopopoikia tule. Seuraavaksi kirjoitin, että esikoiselle tuli mopo, vaikka en halunnut. Ja nyt me ollaan tilanteessa, missä etsitään toiselle pojallemme mopoa, eikä mua suoraan sanottuna haittaa yhtään. Niin sitä äiti kasvaa lastensa mukana!

  Tässä vaiheessa voinen antaa pari vinkkiä sinulle, joka olet hankkimassa lapsellesi ensimmäistä mopoa.

  Lue myös: Mistä tunnistat teinipojan

  Lue myös: Tällaista on teinipojan äitiys -MAHTAVAA!

  millainen mopo

  Huomioi mopon hankinnassa nämä seikat

  Ensimmäisenä sinun on tietysti mietittävä budjettia, koska se määrittää hyvin paljon sitä millaisen mopon voit ostaa ja onko se järkevää olla käytetty vai uusi. En kuitenkaan puutu tähän sen enempää, koska budjetteja on hurjan paljon.

  Vaihteellinen vai skootteri?

  Haluaako lapsesi vaihteellisen mopon vai skootterin (missä ei ole vaihteita)?

  Skootteria helpompi ajaa, koska ei tarvitse huolehtia vaihteista. Skootterissa hyvää on myös sen säilytystila penkissä, sinne saa kätevästi kypärän eikä sitä tarvitse kantaa mukanaan.

  Jos huollat ajoneuvoa itse niin mopo saattaa olla helpompi tähän. Siinä tekniikka eli huoltokohteet ovat helposti esillä.

  Kakstahti vai nelitahti?

  Usein sanotaan että jos aikoo pitää pyörän tehot lain sallimissa rajoissa, kannattaa ostaa nelitahti. Totuus on kuitenkin se, että molempia vaihtoehtoja voi virittää halutessaan, kakstahtisen kuristuksen poisto on kuitenkin helpompi.

  Lue myös: Teini-ikäisen pojan äidin tärkeimmät tehtävät

  Lue myös: Miten saat teinin puhumaan tunteistaan?

  Nelitahti ei vaadi kuin bendaa tankkiin kun taas kakstahtisessa pitåää muistaa voiteluöljy. Voiteluöljy lisätään joko tuorevoitelutankkiin tai suoraan bensan sekaan, mikäli tuorevoitelu on poistettu käytöstä.

  Uusi vai käytetty?

  Tähän on helppo antaa vinkki, jos sinulla on varaa ostaa uusi, niin osta aina uusi.

  Mitä enemmän mopo on ollut edellisten käyttäjien tuunattavana, sen enemmän siitä koituu sinulle ongelmia.

  Jos ostat käytetyn muista koeajaa ajoneuvo etukäteen.

  Tsemppiä mopon hankintaan!

  Vastaa