• Pojan ensimmäinen tyttöystävä -kuka näistä äideistä sinä olet?

    Moni meistä äideistä odottaa innolla ja kauhulla pojan ensimmäistä tyttöystävää tai kumppania. Anopin roolissa oleminen on vielä uutta ja ihmeellistä, eikä siitä ole rehellisyyden nimissä maalattu mediassa kovinkaan hyvää kuvaa. Erityisesti jos olet pojan äiti ja näytille tulee pojan tyttöystävä.

    Joko teille on esitelty ensimmäinen tyttöystävä tai kumppani? Miten se meni? Tai osaatko ehkä arvata millainen äiti tulet olemaan, kun sen aika koittaa?

    Löydätkö näistä kuvauksista jotain itseäsi? Vai et ehkä mitään näistä?

    Onko joku kuvauksista lähellä omaa kokemustasi oman anoppisi kanssa?

    Todellisuudessa moni uusi anoppi on varmasti vähän sekoitus näitä kaikkia. Listaus on koostettu huumorilla, eikä sitä tule ottaa vakavasti.

    anoppi

    Kuka näistä anopeista sinä olet?

    Hössöttäjä -äiti

    Kun hössöttäjä-äiti kuuli, että poika tuo tyttöystävän näytille hänellä meni heti pasmat sekaisin. Perunat meni vahingossa uuniin, eikä kattilaan, kasvikset paloivat pohjaan ja marinaadit lensivät lattialle. Liian jännää! Hössöttäjä äidin tunnelmat ovat samat kuin vieraaksi olisi saapumassa vähintäänkin kuningatar.

    Kun ovikello soi, juoksee hössöttäjä äiti esiliina viuhuen paikalle kättelemään (todennäköisesti halaamaan) uutta miniäänsä. Äiti tapittaa suurilla silmillä suoraan silmiin tyttöä, eikä päästä tätä metriä kauemmaksi itsestään koko vierailun aikana.

    Hössöttäjä äiti haluaa heti näyttää tytölle kaikki poikansa vauvakuvat ja innokkaana sopii jo tytön kanssa yhteisen shoppailupäivän. Pojalleen hän näyttää tytöltä salaa peukkua. Poika häpeää silmät päästään!

    Piiloutelias -äiti

    Piiloutelias äiti joka esittää viileää on kuin minä päivänä tahansa, mutta hänen mahassaan on vähän perhosia. Pojalleen hän esittää jopa vähän väliinpitämätöntä, todellisuudessa äiti ei meinaa housuissaan pysyä. Piiloutelias äiti jää sohvalle “muka lukemaan lehteä” kun tyttö tulee taloon. Esittäytyy mutta uppoutuu taas lehtensä pariin muka lukemaan, mutta oikeasti kuuntelee korvat höröllään nuorten juttuja.

    Piiloutelias äiti miettii tarkasti mitä voi kysyä pojan tyttöystävältä, todennäköisesti hän tenttaa pojalta ne kiinnostavimmat jutut sitten myöhemmin. Äiti ei tuppaudu tyttöystävän kylkeen, mutta pysyy kuuloetäisyydellä koko ajan ja kurkkii välillä.

    Piilouteliiaan äidin poika tietää, että äiti esittää viileää eikä ihan päästä kaikkea intoaan valoilleen. Ei se mitään, poika tietää, että asiasta iloitaan ja innostutaan sitten yhdessä äidin kanssa kun tyttöystävä on lähtenyt.

    Ihan sama -äiti

    Ihan sama äiti on hyvin huoleton pojan tyttöystävän suhteen. Tätä äitiä ei oikeasti asia niin erityisesti kiinnosta. Kaveri kuin kaveri ja mistä sitä tietää kestääkö nuorten ihastus viikkoa pidempään. Turhaa sitä tehdä asiasta mitään numeroa.

    Äiti tervehtii pojan tyttöystävän kuin kenet tahansa lapsensa kaverin ja jatkaa omia touhujaan. Äiti saattaa lähteä jopa omille asioilleen, vaikka kylässä on pojan tyttöystävä ekaa kertaa ikinä. Eipä tämä tilanne häntä kaipaa.

    Pojan kysyessä vierailun jälkeen äidiltään mitä mieltä hän oli tyttöystävästä, äiti kohauttaa olkapäitään. Mitäs hänen mielipiteillään on merkitystä. Ei mitään. Pääasia, että nuoret viihtyvät keskenään.

    -Poikien Äidit toimitus-

    Vastaa