• Kuuluuko meidän elättää poikani tyttöystävä?

    Meidän poika on nyt 17 ja tyttöystävänsä 16, he ovat seururustelleet yli vuoden. Tyttö opiskelee samassa koulussa poikani kanssa mutta perheensä asuu toisessa kaupungissa. Suhteen vakiinnuttua poikani tyttöystävä on viettänyt meillä paljon aikaansa, koska meiltä on huomattavasti lyhyempi matka kouluun.

    Meillä on kolme lasta ja ruokaa menee hurjasti, elinkustannukset ovat kasvaneet ja rahat eivät meinaa riittää enää elämiseen. Mieheni on pitkällä sairaslomalla töistä ja minun palkka ei ole kummoinen. Nyt olen miettinyt, että voisinko pyytää tyttöystävän perheeltä hieman rahaa tyttöystävän kulutukseen? (ruoka, sähkö, vesi?). Poikani mielestä se olisi törkeää.

    tyttöystävä

    Pojan tyttöystävä on meillä koko ajan

    Pojan tyttöystävä on meille tosi läheinen ja hän on meille aina tietenkin tervetullut. Mutta hän viettää meillä aikaansa todella paljon. Laskin, että viime kuussa tyttöystävä oli meillä yhteensä melkein kolme viikkoa päivin ja öin. Se tekee hurjasti lisää kulutusta ja esimerkiksi ruokaa pitää tehdä jatkuvasti enemmän. Tyttöystävä viihtyy pitkiä aikoja lämpimässä suihkuissa, käyttää pesukonetta ahkearasti vaatteilleen ja käy itse jääkaapilla.

    Tätä on jatkunut nyt yli puolivuotta. Olen odotellut josko tytön vanhemmat itse tajuaisivat jossain vaiheessa ehdottaa jonkinlaista korvausta kun heidän tyttönsä oikeastaan asuu täällä meillä. Tämä järjestely on heille pelkkää säästöä. Mutta mitään ei ole kuulunut…

    Poika vastustelee rahan pyytämistä

    Olen jutellut asiasta poikani kanssa ja hän on vahvasti sitä mieltä, että en saa pyytää tyttöystävän perheeltä rahaa. Hänestä se olisi noloa. Olen sanonut pojalleni sitä, että toinen vaihtoehto on, että meidän on pakko alkaa rajoittamaan tytön meillä olemista, koska meillä ei riitä enää rahat tytön elättämiseen. Tästä poika vasta suuttuikin.

    Tämä on nyt hurjan vaikea tilanne ja toivoisin apuja muilta vanhemmilta jotka ovat olleet samassa tilanteessa? Miten teillä on menetelty?

    Loukkaantuisitteko jos lapsenne kumppanin vanhemmat pyytäisivät rahaa lapsenne asumisesta heillä? Entä kehtaisitteko olla pyytämässä rahaa meidän tilanteessamme?

    Kaikki ajatukset, neuvot ja vertaistuki on nyt tervetullutta. Poikani tyttöystävä on meille rakas, mutta ensisijainen tehtävämme on huolehtia omat lapsemme.

    Sana on vapaa -kirjoituksia voit lähettää sähköpostitse jonna@poikienaidit.fi tai sarianna@poikienaidit.fi

    Kirjoitukset julkaistaan nimettömänä. 

     

    Kommentit

    1. PLNT

      No tuossa tilanteessa minä kyllä loukkaantuisin.
      Eikä itselläni tulisi edes mieleenikään moinen rahan pyytäminen

      1. Pii

        Eli jos sinun lapsesi viettäisi suurimman osan aikaa jonkun muun perheen luona, sinä et osallistuisi lainkaan niihin kuluihin, joita lapsesi siellä aiheuttaa asumisellaan? Sinulla on alaikäisen lapsesi elatusvelvollisuus, ei sillä toisella perheellä. Miten voit olettaa, että sen perheen varat riittävät sinunkin lapsesi elättämiseen? Ovathan ne kulut tietenkin sinulta pois niiltä ajoilta, kun lapsesi on siellä toisessa perheessä, ja juuri siksi sinulla on velvollisuus osallistua lapsesi kuluihin. Minusta on aika itsekästä sinulta, että sinulta säästyy rahaa jokaisena päivänä kun lapsesi olisi puolisoehdokkaansa luona, etkä soisi niitä rahoja sille, joka niinä aikoina elättää ja ruokkii sinun lapsesi.

        Ja toisin päin, sinäkö riemumielin maksaisit lapsesi puolisoehdokkaan aiheuttamat kulut, kun hän asuisi teillä 3 viikkoa neljästä, vaikka se tarkoittaisi sitä, etteivät rahasi riittäisi oman perheesi elättämiseen enää? Enpä usko, että asia näin olisi, jos rahat eivät kerta kaikkiaan riitä. Totta kai on eri asia, jos rahasta ei ole pulaa, mutta tämän jutun pointti oli juuri siinä, että rahat riittävät huonosti edes oman perheen menoihin, ja tyttöystävän asumisen tuomiin lisämenoihin ei tahdo rahat riittää. Kyllä minä sellaisessa tilanteessa olisin ilman muuta yhteydessä tyttöystävän vanhempiin asiasta, hyvässä hengessä toki.

    2. Henna

      Jos oma lapseni viettäisi jatkuvia pitkiä aikoja kumppaninsa kotona ja pesisi siellä pyykkejään, katsoisin, että hän osin asuu siellä. Tarjoaisin korvausta itse. On aikamoinen olettamus poikasi tyttöystävän perheeltä, että lapsi voi noin vain siirtyä teidän ruokakuntaanne, noin pysyvästi. Satunnainen yökylä on ihan eri juttu. Vanhemmilla on huoltovastuu omasta lapsestaan ja tämän kuluista. Keskustelisin tästä nyt aikuisten kesken, en syytellen, vaan faktoina.

    3. E

      Itselläni ei vielä tuon ikäisiä lapsia, mutta tottakai ottaisin asian puheeksi tytön vanhempien kanssa. Kirjoituksesta huomaa, että teille tyttöystävä osa perhettä, mutta tottakai tuollainen näkyy kuluissa ja vaikuttaa teidän perheen arkeen. Vaihtoehtoisesti juttelisit ensin nuorten kanssa asiasta ja sitten perheen kanssa. Tai voisivatko he olla yhdessä tytön perheen luona “vuoroviikoin” jolloin tilanne tasaantuisi ja ei tarvitsisi pyytää rahaa. Toki koulumatka pitenisi, mutta tuohan on juuri vastuulliseen toimintaan kasvattamista; asioilla on seuraukset ja voi pohtia, mikä tärkeintä ja miten valinnat sen perusteella tekee.

    4. Satu

      No, pyydäppä poikaasi menemään välillä sinne tytön luokse. Vaikka pidempi matka, mutta viikonloput ja lyhyinä koulupäivinä välillä toiseen.. ulkoilu tekee hyvää ?. Ja myös kysyt vaikka “ohimenen” Joko omaa asuntoa ovat katselleet? Niiden kulut kasvaa silloin Joo, mutta saavat myös tukia ja molempien vanhempien on silloin hieraistava kuvetta.. tuo nykyinen tilanne ei ole todellakaan reilu!?
      Entä, voisiko nuoriso tehdä töitä? Mainosten jako yms…

    5. Katja

      Mielestäni voisi kysyä tytön vanhemmilta edes ruokaan rahaa kun tyttö tuntuu sentään asuvan teillä eikä ilmeisesti tuo omia ruokia, joskushan voi syödä ns. kylässä, mutta tuo on jo ihan asumista teillä, niin ihan hyvin voisi hänen perheensä antaa apua tyttönsä kuluihin. Mielestäni pitäisi tytön vanhempien ajatella asiaa teidänkin kannalta, heillä on tytöstå vastuu. He saavat lapsilisän, ette te

    6. Sanna

      Tytön kanssa voisi myös keskustella suihkujen pituudesta ja tiheydestä sekä pyykinpesusta.
      Kaikille teineille ei ole kerrottu kulujen muodostumisesta, hän ei välttämättä ymmärrä pitkän kuuman suihkun vaikutusta sähkö- ja vesilaskuun.
      Voihan olla että tytön vanhemmat antavat tutölle rahaa hänen kuluihin? Tyttö käyttää ne johonkin

    Vastaa