• You are currently viewing Tiesitkö, että myös nämä kodin tavarat voi pestä astianpesukoneessa?
    Photo by Pavol Tančibok

    Tiesitkö, että myös nämä kodin tavarat voi pestä astianpesukoneessa?

    Tiesitkö, että astianpesukoneessa voi pestä paljon muutakin kuin vain astioita? Useimmiten kuulee puhuttavan, mitä siellä ei kannata pestä. Ei puisia aterimia, ei puisia leikkuulautoja, ei perintöhopeita eikä ainakaan isovanhempien perintö posliiniastioita.

    TOISIN SANOEN, MITÄ SIELLÄ SITTEN VOI PESTÄ?

    LIPPALAKIT – menikö oma tai lasten lippalakki piloille pyykinpesukoneessa? Meillä on sinulle vinkki, pese se jatkossa astianpesukoneessa! Laita lippalakki koneen ylimmälle tasolle ja kiinnitiä paikalleen pyykkipojalla. Tavallinen konetiskiaine sopii pesuaineeksi, kunhan siinä ei ole valkaisuainetta. Vinkki vitonen! Laita lakki kuivumaan kulhon päälle, niin se säilyttää muotonsa.

    LASTEN JA LEMMIKKIEN LELUT – Pienet muovilelut, esim hyvin todennäköisesti jokaisesta perheestä löytyvät Dublot, toki myös muut muoviset lelut, jotka eivät toimi pattereilla, voi yleensä pestä tiskikoneessa. Pikkutavarat kannattaa laittaa aterinkoriin, isommat voi ripotella astianpesukoneen tasoille.

    Lue myös: Muistathan puhdistaa kahvinkeittimen säännöllisesti

    SANDAALIT JA VARVASTOSSUT – lemppari lomareissulta ostetut varvastossut harmaan pölyn ja pinttyneen lian peitossa? Kyllä – myös muoviset rantasandaalit ja varvastossut kestävät konepesun. Aseta tossut koneen ylätasolle ja mieluusti niin, etteivät ne lähtisi ihan holtittomasti pyörimään.

    LIESITUULETTIMEN SUODATIN – jos liesituulettimesi on tehoton, sen rasvasuodatin saattaa olla täynnä pölyä ja rasvaa.  Jos kuitenkin olet epävarma suodattimen astianpesukoneen kestävyydestä, tarkasta ohjekirjasta!

    JÄÄKAAPIN HYLLYT JA MUOVILOKEROT – jos mitat antavat myöden eikä käsinpesu houkuttele, myös jääkaapin hyllyt voi pestä pesukoneessa. Jos taas epäröit, voiko jääkaappisi osia varmasti pestä pesukoneessa, varmista puhdistusohjeet käyttöohjekirjasta!

    Poikien äidit toimitus

    Vastaa