• “Olen huolissani ertiyisesti nuorten mielenterveysongelmista” -Eero Klaavo/KD

    Poikien äidit haastattelusarjassa haastatellaan Suomen suurimpien puolueiden ehdokkaita. Päätimme haastatella jokaisesta puolueesta nuorta miestä, sillä tällä hetkellä miesten keski-ikä eduskunnassa on selvästi korkeampi kuin naisten. Poikien Äidit toivovat tulevalla vaalikaudella myös nuoria miehiä mukaan päätöksentekoon. Tässä artikkelissa kysymyksiin vastaa Eero Klaavo /Kristillisdemokraatit.

    Eero Klaavo, 21/ Kristillisdemokraatit

    Kuopio

    Ehdokasnumero: 77

    Millainen poika minä olin?

    Synnyin äidilleni ja isälleni kuudenneksi lapseksi. Koen, että sain elää hyvän lapsuuden. Lapsena olin hieman ujo, mutta ujous on vähentynyt iän myötä. Olen ollut lapsuudestani asti tunnollinen, rauhallinen ja omatoiminen.

    Millaista on mielestäni olla nuorimies tämän hetken Suomessa?

    Ympäristö ja yhteiskunta asettavat paljon vaatimuksia nuorille. Kouluissa on liikaa suorituskeskeisyyttä ja kilpailuhenkisyyttä. Todella varhain pitäisi tietää, mitä haluaa tulevaisuudessa tehdä ja kouluista pitäisi valmistua nopeasti tavoiteajassa.

    Ajattelen kuitenkin, että Suomi on hyvä maa kasvaa ja elää. Täällä jokaisella on suhteellisen tasa-arvoiset mahdollisuudet kouluttautua ja luoda tulevaisuuttaan.

    Milloin oivalsin, että haluan mukaan politiikkaan?

    Olen aina ollut kiinnostunut ottamaan vastuuta ja hoitamaan yhteisiä asioita. Kiinnostus politiikkaan heräsi yläasteen aikana.

    Mikä on suhteeni ympäristönsuojeluun?

    Ympäristön puhtautta, terveellisyyttä ja monimuotoisuutta tulee varjella. Tämä tarkoittaa muunmuassa siirtymistä vähemmän saastuttavan teknologian käyttöön, yhä tehokkaampaan raaka-aineiden kierrätykseen ja ympäristöltään monimuotoisten ja ainutlaatuisten alueiden suojeluun.

    Julkisen sektorin tulisi suosia kotimaisia ja kestävästi tuotettuja raaka-aineita. Lähiluonto on minulle henkilökohtaisesti hyvin tärkeä virkistäytymisen paikka. Haluan, että myös tulevat sukupolvet saavat nauttia puhtaasta luonnosta.

    Mitä olen mieltä kaupungistumisesta?

    En vastusta kaupungistumista. Valtion tasolta on kuitenkin tehtävä päätöksiä, jotka mahdollistavat elämisen jatkossakin ympäri Suomea. Koko Suomen pitäminen asuttuna on myös huoltovarmuus- ja turvallisuuskysymys.

    Mitkä ovat mielestäni tämän hetken koulutuksen suurimmat ongelmat?

    Peruskoulusta valmistuu nuoria, joiden tosiasialliset tiedot ja taidot eivät ole riittäviä. Ryhmäkokoja on pienennettävä, erityisopetusta lisättävä ja luovuttava integraatiosta.

    Mistä rahoitus kuuluisi tulla hyvinvointialueille?

    Riittävä rahoitus on turvattava perusrahoituksena valtion budjetissa. Raha tulee kohdentaa sinne, missä sille on tarvetta. Olen huolissani erityisesti nuorten mielenterveysongelmista, uupumisesta ja elintapasairauksista.

    Eero Klaavo

    Mitkä ovat mielestäni poikien ja nuorten miesten kohdalla niitä asioita joihin pitäisi keskittyä ja tehdä muutoksia seuraavalla vaalikaudella?

    Vain miehiä koskeva varusmiespalvelus on epätasa-arvoinen. Vaikka kaikkien ei tarvitsekaan osata aseellisesti puolustaa maata, voisi osa ikäryhmästä suorittaa asepalveluksen sijaan kurssin, jossa opeteltaisiin kaikille tarpeellisia kansalaistaitoja.

    Poikien alisuoriutumiseen peruskoulussa on puututtava. Tiettyä tasoa on vaadittava ja siihen pääsemisessä on tuettava tukea tarvitsevia. Ratkaisukeinoissa kuuntelisin asiantuntijoita.

    KOLME tärkeintä teemaa minulle?

    Kestävämpää talouspolitiikkaa
    Terveemmät kansalaiset – terveempi Suomi
    Turhaa byrokratiaa karsittava

    Vastaa