• You are currently viewing Helpot arkiruoat lapsiperheelle
  Photo by Dan DeAlmeida

  Helpot arkiruoat lapsiperheelle

  Mitä sitä taas tekisi ruoaksi? Kysytkö itseltäsi toistuvasti tätä samaa kysymystä? Tähän artikkeliin on listattu helpot arkiruoat, jotka maistuvat koko perheelle.

  LAPSIPERHEEN ARKIRUOAT

  Jokainen kiireistä ja aikataulutettua lapsiperhearkea elävä tietää, että ruoanlaittoon harvoin on tuntitolkulla aikaa. Töiden jälkeen, ennen illan harrastuskuskauksia ja muita menoja ruoka halutaan kohtuu nopeasti saada tarjolle. Mitkä ruoat sitten maistuvat koko perheelle? Toki poikkeuksiakin on, mutta suurin osa lapsista tykkää syödä perinteisiä kotiruokia. Nappaa alta vinkit seuraavalle kauppareissulle.

  KEITOT:
  Nakkikeitto
  Kalakeitto
  Broilerkeitto
  Jauhelihakeitto
  Hernekeitto
  Kasvissosekeitto
  Pinaattikeitto
  Sienikeitto

  PERUNARUOAT:
  Perunamuusi ja lihapullat
  Uuniperuna ja lohitäyte
  Perunamuusi ja nakkikastike
  Keitetyt perunat, kasvispihvit ja kermaviilikastike
  Perunamuusi ja uunilohi / kalapuikot

  MAKARONI, RIISI – JA PASTARUOAT:
  Spagetti ja jauhelihakastike
  Nuudeliwokki
  Tonnikalapasta
  Kanarisotto
  Makaroni-jauhelihamössö
  Italianpata

  Lue myös: Helppo ja nopea herkku viikonlopun ruokapöytään

  LAATIKOT JA UUNIRUOAT:
  Kinkkukiusaus
  Lasagne
  Pyttipannu
  Makaronilaatikko
  Kaalilaatikko

  Jos haluat lisätä perheenne kasvisruoansyöntiä, markkinoilla on nykyään paljon korvaavia tuotteita esimerkiksi lihalle. Rohkeasti vaan tutustumaan kauppojen hyllyillä oleviin tuotteisiin ja testaamaan. Esimerkiksi viikkottainen kasvisruokapäivä on hyvä tapa lisätä kasvisten syöntiä lapsiperheessä. Jos lapset vieroksuvat vielä ajatusta kasvisruoista, ideoikaa yhdessä sille jokin teemapäivä, esimerkiksi kasvisruoka – keskiviikko. Kasvisruokapäivän pitämistä voi helpottaa myös yhteisellä rutiinilla, jossa jokainen päättää vuorollaan ruoassa käytettävät kasvikset. Kun pienimmätkin ruokailijat saavat vaikuttaa mitä syödään, ruoka ehkä maistuu paremmin, eikä kasvisruokapäivä pääse myöskään niin herkästi unohtumaan.

  – Poikien äidit toimitus –

  Vastaa