• Poikani haluaisi puukon turvakseen kouluun

    Poikani on yläasteella ja on jo pitkään puhunut siitä, että koulussa suurella osalla lapsista on puukot mukanaan, itsepuolustuksen vuoksi. Luulin pojan juttua keksityksi, mutta nyt myös minun poikani haluaisi puukon turvakseen kouluun, minusta tämä kuulostaa järkyttävältä, enkä tietenkään suostunut.

    Homma kuulemma alkoi siitä, että muutama koulun roadman vei puukon kouluun, tämä alkoi pelottamaan muita oppilaita ja pikkuhiljaa useat oppilaat ovat alkaneet ottamaan puukkoa mukaan kouluun itsepuolustusta varten.

    linkkuveitsi

    Voiko opettajat asialle mitään?

    Tänään sitten luin uutisista, että Helsingissä ja Oulussa oli puuketettu lapsia kouluissa toisten lasten toimesta.

    Mieleeni muistui poikani väitteet siitä, että kaikilla on koulussa veitset ja siitä, että hänkin kokee sellaisen tarvitsevansa turvakseen. Ehkä poikani ei puhunutkaan ihan päästään keksittyjä juttuja.

    Mitä jos poikani väite puukoista ja niiden yleisyydestä pitääkin paikkansa? Mitä opettajat voisivat tehdä asialle? He eivät voi tonkia lasten tavaroita ja siksi tällaisten teräaseiden kuljettaminen kouluun on varsin helppoa.

    Voimmeko me vanhemmat tehdä jotain? Aika harva aikuinen on aamulla tutkimassa lapsensa taskuja ja reppuja kun tämä lähtee kouluun.

    Pitääkö tässä alkaa pelkäämään lapsensa puolesta?

    Uskaltaako sitä enää lastaan kohta kouluun lähettää, molemmat puukotuksen uhrit olivat olleet poikia. Mitä jos minun poikani on seuraava.

    Eikö kouluihin voisi tulla jotkut metallinpaljastimet jotta mitään teräaseita ei voi kouluun päästä? Mitä jos roadman-toiminta kiellettäisiin kouluissa. Vapaa-ajalla leikkikööt kuinka gansteria tahansa, mutta koulut eivät ole oikea paikka sellaiseen toimintaan edes pukeutumisen osalta.

    Minua huolettaa todella paljon. En halua pelätä poikani puolesta ja ahdistaa ajatus, että poikani joutuu pelkäämään koulussaan.

    Miten me voisimme auttaa meidän lapsia?

    Sana on vapaa kirjoituksia voi lähettää jonna@poikienaidit.fi ja sarianna@poikienaidit.fi julkaisemme ne nimettömänä

    Kommentit

    1. Tyttö

      Esimerkiksi tänään tapahtunut puukotus Helsingissä oli tapahtunut kotitalousluokassa olevalla keittiöveitsellä, tytöllä ei siis ollut kotoa tai mistään muualtakaan tuotua puukkoa mukanaan. Oulusta en osaa sanoa.

    2. s.

      Järkyttävää! Kannattaa olla heti rehtoriin ja opettajaan yhteydessä jos on edes epäilys, että jollain on puukko koulussa. Toivottavasti kouluilla on keinoja puuttua.

    3. E

      Mielestäni kannattaisi ottaa yhteyttä koulun rehtoriin, opettajaan ja muihin vanhempiin, tarvittaessa vaikka poliisiin, jos korviin kantautuisi tuollaista. Vanhemmilla on suuri vastuu ottaa tällaisia asioita puheeksi niin lapsen kuin koulun kanssa ja tehdä näin mitä vaan asialle pystyy.

    4. Kolmen pojan äiti

      Tällaisista lasten puheista aina heti yhteys kouluun. Koulun vastuulla on taata oppilaiden turvallisuus koulussa. Koululla on oikeus sekä keinoja puuttua teräaseiden tuomiseen kouluu. Kannattaa olla matalalla kynnyksellä yhteydessä omaan opettajaan kaikista turvallisuuteen liittyvistä huolista.

    Vastaa