• Lapsen kuuluu leikkiä joka päivä!

    Lapsen kuuluu leikkiä! Kaupallinen yhteistyö: Lapsimessut 2023

    Leikki on asia mitä lapsen kuuluisi tehdä päivittäin ja sen tulisi olla lapselle mieluisaa tekemistä. Leikki on ikään kuin lasten oma kieli ja leikkiminen onnistuu samanlailla ympäri maailman. Leikki vaikuttaa vahvasti lapsen kehitykseen ja siksi sille pitää antaa tilaa.

    Lapsella tulee olla mahdollisuus päättää mitä leikkii ja kenen kanssa, lasta voi aikuinen auttaa alkuun, mutta leikin pitää lähteä lapsesta itsestään. Leikki ei ole suoraan väline taitojen saavutta­miseen, mutta leikkiessään lapsi oppii paljon tärkeitä taitoja.

    lapsen leikki
    blocks indoor. Kid boy wearing colorful shirt and having fun with building and creating.

    Lapsen ikä vaikuttaa leikin sisältöön

    Lapsen ikä vaikuttaa siihen miten leikkiä leikitään ja mikä siinä on tärkeää.

    0-1 vuotta

    Ensimmäisen ikävuoden aikana leikin idea on kehittää kehon hallintaa. Lapsi oppii liikkumalla oman kehonsa rajat ja erilaiset liikkeiden säännöt.

    1-2 vuotta

    Kahden vuoden kohdalla leikki alkaa ottamaan mukaansa ympäristöä, tilaa ja tavaraa. Lapsi tutkii ja opettelee erilaisten esineiden säännöt. Lapsi oppii leikin kautta ratkaisemaan ongelmia ja mielikuvien käyttö antaa lapselle jo mahdollisuuden toiminnan suunnitteluun.

    Lapsi oppii sanoja ja mielikuvitusleikkejä. Lapsi saattaa leikkiä juovansa tai leikkiä käyttävänsä kaukosäädintä. Lapsi leikkii ensin niin, että leikki suuntautuu itseen ja myöhemmin muihin ihmisiin ja tavaroihin.

    3-6 vuotta

    Pikkuhiljaa leikki laajenee ja noin viiden vuoden kohdalla leikki on jo monipuolista. Lapsi voi leikkiä matkustavansa ulkomaille tai tekevänsä töitä. Leikki on yllätyksellistä ja siinä on jo usein jonkinlainen alku ja loppu. Leikissä ei kuitenkaan ole kaavamaista toistoa. Lapset joiden leikkitaidot ovat ikätasoiset ovat taitavia leikkijöitä. Aikuinen saattaa hämmästellä sitä mielikuvituksen määrää mikä lapsilta löytyy.

    7 vuotta ja sen jälkeen

    Jokainen lapsi leikkii oman aikansa, osa lopettaa leikkimisen jo ala-asteella, osa leikkii vielä yläasteen ajankin. Teknologia kisaa leikin kanssa ja on valitettavasti passivoinut paljon lapsia ja leikkiin ryhtyminen on yhä vaikeampaa. Aikuisten tehtävä onkin mahdollistaa lapselle leikkiin aikaa. Tämä tarkoittaa sitä, että muita ärsykkeitä rajoitetaan jotta leikkiä voi syntyä.

    lapsimessut

    Lapsimessut mukana tukemassa lasten leikkiä

    Koska leikki on lapsille niin tärkeää on Lapsimessut myös mukana lisäämässä leikin voimaa Messukeskuksessa huhtikuussa. Me Poikien Äiditkin olemme myös mukana messuilla ja meidänkin osastollamme pääsee leikkimään ja kisaamaan. Luvassa on odetettu Nerf-ammunta, sekä yllätyskilpailu. Osastollamme pääsee myös koristelemaan osastoa omalla taideteoksellaan.

    Lapsimessuilla lapsilla on mahdollisuus päästää leikki valloilleen pomppulinnassa, peuhualueella tai voimistelumaailmassa. Lapset voivat opetella liikennesääntöjä liikennekaupungissa ja askarrella ja rakannella ympäri messukeskusta erilaisia teoksia. Lapsimessuilla on lapsille vaikka mitä kivaa tekemistä, hauskana uutuutena messusuunnistus.

    Lapsimessut kannustavat lapsia ja miksi ei myös aikuisia tarttumaan luovaan leikkiin ympäri Messukeskusta. Ehkä mukaan kotiin tarttuu uusia ideoita leikkiä silmällä pitäen.

    Tervetuloa messuilemaan. Tarjoamme seuraajillemme -20% alennuksen Lapsimessulipuista koodilla: POIKIENAIDIT23

    Lapsimessut Helsingin Messukeskuksessa 14-16. huhtikuuta. Nähdään siellä!

    Vastaa