• You are currently viewing 5 erilaista karvanpoistomenetelmää – montako näistä olet testannut?
    Photo by Lucrezia Carnelos

    5 erilaista karvanpoistomenetelmää – montako näistä olet testannut?

    Montako erilaista karvanpoistomenetelmää olet vuosien aikana testannut? Onko jokin menetelmä ylitse muiden? Mikäli etsit uutta menetelmää ihokarvojen poistoon, toimitus listasi avuksesi viisi erilaista karvojenpoistomenetelmää jos haluat kokeilla jotain uutta, muttet tiedä mistä lähteä liikkeelle.

    5 ERILAISTA KARVANPOISTOMENETELMÄÄ IHOKARVOJEN POISTOON

    Sheivaus – ihokarvojen sheivaus on varmasti kaikille tuttu tapa poistaa karvat. Se on nopea, helppo ja halpa tapa, mutta siinä sitten olikin sheivauksen plussat. Haittapuolena kun on, että höylätessä karvat katkeaa ihon pinnalta juuri karvojen paksuimmasta kohdasta, mikä puolestaan johtaa siihen, että karvojen ei tarvitse kasvaa kuin milli, niin tunnet jo ikävän sängen ihollasi. Sheivatessa tulee myös kaikista herkiten sisäänkasvaneita karvoja, jotka pahimmillaan voivat aiheuttaa karvatupen tulehduksen. Sheivattujen karvojen takaisin kasvuun liittyy myös usein kutinaa, kun paksu ja piikikäs karva työntyy ihon pinnalle. Sheivausta kannattaakin välttää erityisesti herkällä bikinialueella!

    Karvanpoistovoide – tässä menetelmässä iholle levitetään voidetta tai vaahtoa annetaan hetki vaikuttaa ja pyyhitään pois esimerkiksi paketin mukana tulevalla lastalla. Menetelmä tuhoaa ihon pinnalla olevia karvoja eikä siis poista karvoja kokonaan karvatuppineen. Tässä, kuten sheivauksessakin karva on hyvin äkkiä kasvamassa uudelleen.

    Valoimpulssi ja laser-hoidot ovat paras ratkaisu karvojen pysyvään poistoon. Toki nämä ammattilaisten tekemät laitteelliset hoidot ovat kalliita ja vaativat useita hoitokertoja, mutta valohoidot ovat erityisen hyviä todella paksuihin, tummiin ja häiritseviin karvoihin esimerkiksi kasvojen alueella. Ihoalueesta ja asiakkaan karvasta riippuen hoitokertoja voidaan tarvita 4-10, ja hoitovälit vaihtelevat viikoista kuukausiin ennen kuin karvat ovat pysyvästi poissa.

    Sokerointi – erityisen hyvä karvojenpoistotapa kasvoille, kainaloille ja bikinialueelle. Sokerointi heikentää ja hidastaa karvojen kasvua, jolloin karvanpoisto myös kerta kerralta muuttuu nopeammaksi ja kivuttomammaksi. Sokerointipaketteja on jonkin verran tarjolla kotikäyttöön, mutta tekniikan opettelu saattaa viedä aikaa. Helpommalla pääset, jos varaat sokerointiajan ammattilaiselle. Sokeroinnissa karvojenpoisto tehdään myötäkarvaan, jolloin irrotus takaa parhaimman mahdollisuuden saada karvat irtoamaan kokonaisina. Sokerointi on myös vahausta hellempi tapa, eikä ärsytä ihoa kuten vahaus. Bikinialueelle on myös tarjolla erilaisia tyylejä sokeroida ja mikäli haluat, voit pyytää että karvat poistetaan kauttaaltaan.

    Vahaus –  vaha levitetään karvojen kasvusuunnan mukaisesti ja sen jälkeen vahan päälle asetetaan kuitukankainen liuska, joka irrotetaan ripeällä liikkeellä vastakarvaan. Vaha kuorii sokerointa voimakkaammin ihoa, minkä vuoksi vaha ei sovellu yhtä hyvin herkille ihoalueille kuten kainalot, bikini-alue ja kasvot. Sääriin puolestaan vahaus sopii erittäin hyvin.

    Lue myös: Häiritsevät välivuodot

    – Poikien äidit toimitus –

    Vastaa