• Museot poikien makuun

  Kesä on kivaa aikaa kierrellä museoita. Poikien äidit toimitukselta on usein kysytty, mitkä museot kiinnostaisi erityisesti poikia ja mitä museoita voisimme kesäksi suositella?

  Museot joista pojat tykkää

  Tietysti on monenlaisia poikia ja kaikki pojat eivät tykkää samoista museoista, mutta nämä museot ovat taatusti suurimman osan poikien mieleen.

  Panssarimuseo

  Parolassa sijaitseva Panssarimuseo on vaikuttava käyntikohde. Isot panssarivaunut, panssarijuna ja erilaiset tykit kiinnostavat poikia. Jokaisessa panssarivaunussa ja panssariautossa on mukana selostus mistä panssarivaunu on päätynyt museoon.

  Museon parasta antia oli poikien mielestä panssarivaunu jonka ohjaamoon pääsi sisään. Sekä aito tykki, millä sai kokeilla ampumista. Se olikin melkoisen työlästä.

  Panssarimuseo on melko pieni ja se on kierretty nopeasti läpi. Kahvilaan kannattaa kuitenkin jäädä nauttimaan munkkeja ja virvokkeita. Alueella on myös majoitusmahdollisuus.

  panssarimuseo

  Suomen ilmavoimamuseo

  Jyväskylässä sijaitseva Suomen Ilmavoimamuseo on siitä kiva museo, että siellä saa koskea ja kokeilla. Suomen Ilmavoimamuseo on lapsiystävälliseksi rakennettu museo. Siellä voi seurata innostavasti Suomen Ilmavoimien vaiherikasta historiaa.

  Museon perusnäyttely koostuu Ilmavoimien käytössä olleista lentokoneista sekä niihin liittyvistä varusteista.

  Pojat tykkäsivät siitä, että pääsivät sisälle hävittäjäkoneen ohjaamoon, sekä hävittäjä simulaattori oli myös aika jännä kokemus.

  Suomen ilmailumuseo

  Vantaalta löytyy upea Suomen Ilmailumuseo. Ilmailumuseossa on kaksi suurta näyttelyhallia joissa on lentokoneita koko Suomen ilmailuhistorian ajalta. Lisäksi esillä on runsaasti ilmailuun liittyviä esineitä kuten moottoreita, potkureita, mittareita ja pienoismalleja.

  Pojista oli erityisen hauskaa kokeilla erilaisten lentokoneiden matkustamojen istuimia ja vertailla niitä toisiinsa. Ohjaamon tapahtumat kiinnostivat niin ikään. Lentosimulaattori oli tietysti myös poikien suosiossa.

  Kuva: Suomen Ilmailumuseo

  Vankilamuseo

  Hämeenlinnassa sijaitsee mielenkiintoinen Vankilamuseo.

  Vuonna 1871 valmistunut Suomen ensimmäinen sellivankila oli käytössä vuoteen 1993 asti. Vankilasta löytyi esimerkiksi erityisselli, mitä pääsi museossa kiertäjät kokeilemaan. Sieltä löytyi myös vankien jättämiä tervehdyksiä seiniltä ja katosta.

  Taatusti montaa poikaa kiinnostava museokierros!

  vankilamuseo lapsille

  Kaarteen sotamuseo

  Lohjalta löytyy piilotettu helmi: Kaarteen sotamuseo. Se tuo Suomen sodat esille vähän erilaisella tavalla kuin museot yleensä. Museossa oli monta erikoista piirrettä, mitkä teki siitä erityisesti lapsille todella kiinnostavan. Siellä sai koskea moniin tavaroihin ja siellä sai esimerkiksi kokea miltä tuntuu olla pommituksen aikaan piilossa pommisuojassa.

  Sotamuseota on sopiva kouluikäisille ja sitä vanhemmille. Kierrokseen kuuluva opastus on kiinnostavaa, mutta pienemmät lapset eivät todennäköisesti jaksa koko kierrosta läpi.

  Kaarteen sotamuseoon pitää varata seurueellenne aika etukäteen.

  kaarteen sotamusei
  Me vierailimme sotamuseossa korona aikana.

  Luonnontieteellinen museo

  Helsingin keskustassa sijaitsee Luonnontieteellinen museo, joka on mammuutteineen taatusti monen pojan mieleen.

  Luonnontieteellisen museon näyttelyt kertovat Suomen ja muun maailman monimuotoisesta luonnosta. Elämän historia vie aikamatkalle menneisyyteen ja evoluution alkulähteille.

  Poikien suosikki oli tietysti dinosaurusten luut ja villieläinten äänet viidakossa.

  LUOMUS/Emilia Kurila

  Palomuseo

  Helsingin erottajan paloasemalla on Palomuseo. Se saattaa kiinnostaa niitä poikia joita palomiehet ja paloautot erityisesti kiinnostavat.

  Museossa voi tutustua Helsingin palo- ja pelastustoimen sekä sairaankuljetuksen ja ensihoidon historiaan ja kehitykseen vanhan kaluston sekä toimintaa esittelevien kuvien, pienoismallien ja videoesitysten kautta.

  Opastetuilla ryhmillä on halutessaan mahdollisuus vierailla aseman tornissa, josta avautuvat komeat näkymät lähes Tallinnaan saakka.

  Erottajan paloasema

  Poliisimuseo

  Tampereelta löytyy pienten poikien suosikki: Poliisimuseo. Perusnäyttelyssä kerrotaan niin noitavainoista, henkirikoksista, valtionpetoksista kuin nykypäivän kyberrikollisuudestakin.

  Näyttelyssä pääsee kulkemaan pitkin katuja ja kujia, joiden varsilla poliisin arjen työ tapahtuu. Esillä on eri aikakausien “rikollista maisemaa”: rikoksia, onnettomuuksia ja poliisin asiakkaiden elämän nurjaa puolta.

  Poliisimuseossa on lapsille myös erilaisia jännittäviä tehtäviä.

  poliisimuseo
  Kuva Poliisimuseo, Jarkko Järvinen

  Kivoja museohetkiä kaikille lapsiperheille!!!

  -Poikien Äidit toimitus-

  Vastaa