• 10 hellepäivän leikkiä lapsille

    Vaikka lämpö on pääasiassa ihanaa, niin kuuma hellepäivä saattaa olla joillekin liikaa. Mitä viilentävää tekemistä hellepäivänä voisi tarjota lapsille? Me keräsimme tähän artikkeliin 10 hellepäivän leikkiä lapsille.

    vesileikit

    Hellepäivän viilentävää tekemistä lapsille

    1. Sadetin kilpailu

    Laittakaa pihalle sadetin ja laittakaa se liikkeelle. jokainen juoksee sadettimen läpi (sen ollessa alhaalla) ja yrittää olla kastumatta. Haastetta voi lisätä erilaisilla juoksutyyleillä (takaperin, tasajalkahypyt jne)

    2. Jääpalamaalaus

    Jäädytä jääpalamaalausta varten pakkasessa vettä rasiassa. Tarvitset ison jääpalan lisäksi vesivärit, siveltimen ja hieman vettä siveltimen kostuttamiseksi. Maalaa jääpalaa varjossa, väri jäätyy heti kiinni jääpalaan.

    3. Pakastetut lelut

    Laita isoon rasiaan lapsen leluja ja kaada sekaan vettä. Ota rasia pakkasesta kun vesi on jäätynyt ja irroita jääklöntti (missä lelut ovat seassa) pois rasiasta. Lapsi saa rikkomalla jään yrittää pelastaa lelut jääkaudelta. Apuna voi käyttää lämmintä vettä ja erilaisia työkaluja.

    4. Vesipyssy sota

    Perinteinen vesipyssysota ei petä koskaan. Alueen keskelle iso vaasi mistä vettä otetaan ja jos kotoa ei löydy vesipyssyjä, käy suihkupullot tai vaikka tyhjät ketsuppipullot tähän myös oikein hyvin.

    5. Terassin maalaus vedellä

    Anna lapselle viilentävää vettä ämpäriin ja maalisuti käteen. Pyydä lasta maalaamaan vedellä koko terassi tai vaikka aita tai seinä.

    6. Kelluvat esineet

    Täyttäkää pihalle iso astia, esimerkiksi vauvan vanna. Kokeilkaa mitä kaikkea siinä voi kelluttaa. Kelluuko käpy, entäs kivi? Voitte myös rakentaa laivan, esimerkiksi muffinsipaperista. Muista valvoa lasta veden äärellä koko ajan.

    lapsille helletekemistä

    7. Vesi-ilmapallo sota

    Koska olette viimeksi leikkineet vesi-ilmapalloilla? Täyttäkää vesi-ilmapallot hitusen viileällä vedellä, jotta ne viilentää ihon osuessa ja lähtekää pelaamaan vesi-ilmapallo sotaa. Muistakaa kerätä lopuksi pallojen raadot ja laittaa ne muovinkeräykseen. Pallot voi kerätä myös leikkisästi kilpailemalla siitä, kuka kerää eniten pallojen raatoja.

    8. Sateenvarjo leikki

    Ottakaa puutarhaletku tai vesipyssyt, osa ottaa sateenvarjot ja yrittää suojautua ylhäältä tulevalta vedeltä sateenvarjoilla. Voitte esimerkiksi ottaa jonkun ajan tai kulkea sateenvarjojen kanssa jonkun radan ennen kun vuorot vaihtuvat.

    9. Keittiöleikit veden kanssa

    Ottakaa ämpäriin vettä ja leikit pystyyn muoviastioiden kanssa. Lapsista on hauskaa kaataa vettä mukista toiseen tai kannusta mukiin. Siinä saattaa samalla kaatua päällekin vilvoittavaa vettä.

    10. Pesusienen heitto

    Lapset voi heitellä kasteltuja pesusieniä toisilleen. Pesusieniä voi kastaa aina lisää ämpäriin ja jatkaa heittelyä. Leikkiä pelata myös niin, että yksi on keskellä ja koittaa saada napattua ilmassa lentävää pesusientä ilmasta kun kaksi muuta heittää sitä toisilleen.

    Vastaa