• Huvipuistoreissu ei ole mikään jokamiehenoikeus

    Mediassa on ollut paljon keskustelua siitä, että vähävaraisten pitäisi saada huvipuistoreissu ilmaiseksi, koska kyllähän jokaisen lapsen ja nuoren pitää ainakin kerran kesässä huvipuistoon päästä.

    En ymmärrä tätä ajattelua ollenkaan. Eikö huvipuisto ole täysin ylimääräinen huvitus johon mennään vain jos rahat riittävät?

    Ymmärrän toki, että se harmittaa kun muut pääsevät jonnekin ja itse ei, mutta sitä se elämä on.

    Meilläkin oli lapsuudessa tilanne kun olimme vähävaraisia. Silloin ei huvipuistoihin päässyt, mutta ei sitä odotettukaan. Jos rahaa ei ole, niin kaikkea ei saa!

    Lapset onneksi nauttii kesällä paljon muustakin toiminnasta ja nuori voi hakeutua jo itsekin kesätöihin ja säästää rahat huvipustoon.

    huvipuisto

    Keskituloinenkaan ei saa kaikkea

    Me jätettiin viime kesänä huvipuistoreissu väliin ja tänä kesänä emme lähteneet koko perhe, koska liput ovat niin järkyttävän kalliit. Aivan turha haaveilla huvipuistosta täälläkään koko perheen voimin, vaikka töissä ollaan ja tienataan ihan kohtuullisesti. Suurperheen menot ovat tällä hetkellä hurjat!

    Vein sitten kaksi pienimmäistä keskenään pyörimään laitteisiin. Itse en ostanut lippua, näin säästimme rahaa. Mukaan otimme eväitä. Poikien lippurahan säästin siitä, että tingittiin vähän kaikesta muusta kesän alussa.

    Ymmärrän, että vähävaraisia pitää tukea, mielellään maksan itsekin veroja, jotta huonossa tilanteessa olevat saavat apua ruokaan ja vaatteisiin ja muihin välttämättömiin menoihin ja että meillä on olemassa julkinen terveydenhuolto, maksuton koulutus jne, mutta pakko myöntää, että toisten huvipuistoreissuja ei huvittaisi maksella jos niihin ei riitä omatkaan rahat.

    Yksityisten rahoittamat huvipuistojutut ovat tietysti asia erikseen, ei ole minulta pois jos joku toinen saa avustusten avulla jotain mitä itse en pysty ostamaan. Osaan olla onnellinen toisten puolesta. Kyse on enemmänkin siitä valituksesta, että kaikkien pitäisi saada kaikkea!

    Kaikkea vaaditaan… mutta kaikkea ei voi saada

    Olen huomannut, että jostain syystä nykyään oletetaan jokaiselle kuuluvan sellaisia asioita mitä saa jos on enemmän rahaa.

    Kuten matkustaminen, kalliit lastenvaunut, huvipuistot, merkkivaatteet, laadukas kosmetiikka, useat harrastukset jne…

    Minusta ne ovat asioita mitä saa jos on tehnyt ahkerasti töitä tai säästänyt tai asioita mitä voi ostaa jos tienaa hyvin. Ne eivät ole asioita mitä kaikki tarvitsevat tai kaikkien tulee saada.

    Saatan olla mielipiteeni kanssa yksin, mutta näin kuitenkin ajattelen.

    Siitä olemme kaikki varmasti samaa mieltä, että huvipuistojen hinnat ovat aivan törkeät!

    -Anonyymi kirjoittaja-

    Sana on vapaa kirjoituksia voit lähettää osoitteeseen myynti@poikienaidit.fi tai tämän sivun alalaidasta.

    Vastaa