• You are currently viewing Taas korona – milloin lapsi voi palata hoitoon?
    Kuva Erika Fletcher

    Taas korona – milloin lapsi voi palata hoitoon?

    Tällä hetkellä korona jyllää monissa kaupungeissa ja kunnissa. Miten toimia, jos altistuu koronalle tai siihen sairastuu? Lue alta ajantasaiset ohjeistukset.

    KORONA – Mitä tehdä jos on altistunut?

    Normaalia arkea ja toimia voi jatkaa samoin kuin toimisit, jos olisit altistunut jollekin muulle hengitystieinfektiolle, esimerkiksi influenssalle. Voit elää arkea normaalisti, mennä esimerkiksi töihin, lapset voivat mennä kouluun, päiväkotiin ja harrastuksiin. Myös niissä tapauksissa, että perheessä olisi jollain koronatartunta. Mikäli joku perheenjäsenistä saa oireita, tulee jäädä kotiin kunnes oireet ovat selvästi vähentyneet.

    Sairastitko sinä tai joku perheenjäsenistäsi koronan? 

    THL on 3.7.2023 päivittänyt sivustolleen seuraavanlaiset ohjeistukset. Töihin voi palata, kun oireet ovat selvästi vähentyneet ja kuume on poissa. Työpaikat voivat antaa erikseen omia ohjeita, mutta useimmiten oireet lievittyvät ja poistuvat kokonaan 3 – 5 päivän kuluessa.

    Samat ohjeistukset myös lapsille. Lapsi voi mennä kouluun tai päiväkotiin, kun oireet ovat selvästi vähentyneet ja kuume on poissa. Pitää myös ottaa huomioon ja tarkastella lapsen yleisnvointia. Onhan se arkeen palatessa sellainen, että hän varmasti jaksaa osallistua opetukseen tai varhaiskasvatukseen.

    Virusinfektioissa tartuttavuus vähenee nopeasti oireiden alkamisen jälkeen, vaikka nuha tai yskä jatkuisi pidempään.

    Lue myös: Tunnista terveydelle haitallinen stressi

    – Poikien äidit toimitus –

    Vastaa