• You are currently viewing Leivotaan yhdessä lasten kanssa
    Kuva: Ksenia Yakovleva

    Leivotaan yhdessä lasten kanssa

    “Leivotaan” -huudahtaa lapsi kun mietitte jotain kivaa yhteistä tekemistä. Pienet apukädet auttavat mieluusti keittiössä. Lasten kanssa leipominen on mukavaa puuhaa, kunhan itse malttaa mielensä ja muistaa, että kaikki toimintavaiheet eivät välttämättä suju ilman kommelluksia.

    LEIVOTAAN JA SEN JÄLKEEN VIELÄ YHDESSÄ SIIVOTAAN

    Jos leipominen ei kuulu omiin vahvuksiin, mutta haluaisit silti tarjota lapselle yhteistä tekemistä keittiössä, piparit kaupan valmiista taikinasta on hyvä keino aloittaa. Toki taikinan voi myös tehdä itse. Ota kuitenkin huomioon, että itse tehdyn taikinan tulee tekeytyä jääkaapissa yön yli, mutta valmis piparitaikina sulava alle tunnissa ja on valmista kaulittavaksi.

    ITSE TEHTY PIPARITAIKINA

    AINEKSET:

    2 dl siirappia

    2 tl kanelia

    1 tl jauhettua maustepippuria

    1 tl neilikkaa

    1 tl inkivääriä

    400 g voita

    5 dl sokeria

    1 kananmuna

    2 dl kuohukermaa

    3 tl ruokasoodaa

    14 dl vehnäjauhoja

    OHJE:

    Kuumentakaa siirappi kattilassa ja lisäkä siihen mausteet. Vaahdottakaa voi ja sokeri. Lisätkää muna. Kaatakaa jäähtynyt siirappiseos, jauhoihin sekoitettu sooda ja kerma voivaahtoon. Sekoittakaa nopeasti, ettei taikina sitkisty.

    Taikinan annetaan kovettua viileässä seuraavaan päivään.

    Jakakaa taikina muutamaan osaan. Kaulikaa taikina levyksi ja irrotakaa se alustasta. Tehkää muoteilla piparkakkuja, jotka paistetaan uunissa 200 asteessa noin 5 minuuttia. Huomatkaa, että piparit palavat herkästi!

    Lue myös: Helppo ja nopea herkku viikonlopun ruokapöytään

    Lapsille on myös hyvä opettaa, että leivonnan jälkeen keittiö siistitään seuraaville käyttäjille. Iloisia leivontahetkiä!

    Reseptin lähde: Valio

    – Poikien äidit toimitus –

     

     

    Vastaa