• You are currently viewing Viinivinkit amatööreille
    Valokuva: Kelsey Chance

    Viinivinkit amatööreille

    Mikäli sinä et ole se ihminen, joka kertoo ystäväporukalle ne parhaimmat viinivinkit niin arkeen kuin juhlaan, niin lue tämä. Poikien äidit toimitus päätti ottaa selvää, mikä viini sopii nautittavaksi suklaakonvehtien kanssa ja mikä toimii parhaiten yhteen joululaatikoiden kanssa. Ehkäpä tämän luettuasi juuri sinä olet se tyyppi, joka antaa niitä suosituksia muille.

    VIINIVINKIT AMATÖÖREILLE

    Villasukat, kotisohva, jouluelokuvat ja suklaakonvehdit. Ai ettien että, mutta entäs lasillinen viiniä niiden kanssa? Suklaakonvehtien kanssa paras combo olisi joko roteva ja voimakas punaviini tai makea nektari. Valitse esimerkiksi makea portviini, madeira tai banyuls. Myös väkevöity moscatel- tai muscatviini toimii hyvin.

    Jos haluat helliä makunystyröitäsi ja löytää sen parhaimman viinin joululaatikoiden kanssa nautittavaksi, Roseeviini sopii suomalaiseen joulupöytään aivan erinomaisesti. Roseepulloon vangittu raikkaus ja pieni punamarjaisuus sopii loistavasti laatikoille, silä pikkuinen jäännössokeri viinissä pehmentää yhdistelmää.

    Kinkun kanssa nautittavaksi suositellaan yleensä keskitäyteläistä ja keskitanniinista, marjaisaa ja raikasta -makutyypin punaviiniä, esimerkiksi pinot noir-, gamay-, sangiovese-, merlot- tai tempranillo-rypäleestä, klassiselta eurooppalaiselta alueelta.


    Lue myös: Joulupöydän saaristolaisleipä

    – Poikien äidit toimitus –

    Vastaa