• You are currently viewing Ole viikko ilman somea ja voi paremmin!

  Ole viikko ilman somea ja voi paremmin!

  Voisitko olla viikon ilman somea?

  Kysyimme äideiltä heidän suhteestaan someen ja vastaukset olivat hyvin samansuuntaiset, moni äideistä tietää käyttävänsä somea liikaa.

  Jopa yli puolet 57% äideistä myöntää käyttävänsä liikaa somea, kun taas 30% äideistä on sitä mieltä, että ehkä käyttää liikaa somea. Vain 13% on varmoja siitä, että ei käytä somea liikaa.

  Sosiaalinen media aiheuttaa riippuvuutta

  Sosiaalinen media aiheuttaa meissä ihmisissä riippuvuutta. Somen riippuvuusngelmassa on kyse samanlaisesta riippuvuuskäyttäytymisestä kuin esimerkiksi rahapeli- tai päihderiippuvuudessa.

  Ihmisellä on luontainen taipumus hakea nopeaa mielihyvää, mitä pelit, päihteet ja some tarjoavat helposti. Nopea mielihyvä aktivoi aivojen palkkiojärjestelmän, mutta tähän turtuu nopeasti ja helppoa hyvää oloa pitää saada aina vaan lisää. Kierre on valmis. Ihmisen aivojen luonnollinen palkkiojärjestelmä ikään kuin häiriintyy.

  Kun ihminen huomaa kurkkaavansa somea työpalaverissa, elokuvaa katsoessa tai liikenteessä, on riippuvuus mahdollisesti jo läsnä. Jos auringonlaskun nähdessään miettii enemmän sitä millaisen kuvan siitä saa someen, kuin sitä kuinka upea se hetki on kokea, on aivan varmasti jo lipsunut liian pitkälle.

  Pahimmillaan someriippuvuus alkaa vaikuttamaan ihmisen sosiaaliseen elämään negatiivisesti.

  Poikien Äidit kyselyyn vastanneista äideistä 52% avaa somen vähintään kerran päivässä, 43% vähintään kerran tunnissa. Somen käyttö on siis päivittäistä.

  Sometauko tekee hyvää

  Somesta on mahdollista vieroittautua ja se kannattaa. Alkuun voi päästä jo sillä, että pitää pientä sometaukoa.

  Kun somen käyttöä vähentää, niin sillä on paljon hyviä vaikutuksia.

  Mieliala paranee ja alakulo sekä rauhattomuus voivat väistyä. Unenlaatu paranee ja yleinen vointi muuttuu paremmaksi. Minäkuva saattaa normalisoitua, kun jatkuva vertailu muihin vähenee.

  Kyselymme mukaan suurin osa äideistä 97% uskoo, että someton aika tekisi heille todennäköisesti hyvää. Silti vain 40% olisi valmis somettomaan viikkoon. Tässä on aika hurja ristiriita.

  #sometonviikko

  Tämä on sinun tilaisuutesi.

  Me Poikien Äidit haastamme sinut mukaan somettomaan viikkoon! #sometonviikko starttaa 25.12 ja sen viimeinen päivä on 30.12. (eli tarkalleen kuusi päivää).

  Nämä päivät on valittu tarkoin sille ajalle, kun somea ei ole mikään pakko käyttää. Kaikki lomailevat. Kaikille kuuluu samaa. Mitä sitä sen enempää seuraamaan tai esittelemään!

  Ole rohkea ja lähde mukaan! Lupaamme kokemuksen syvällä rintaäänellä. että et tule katumaan. Olosi tulee olemaan loistava ja perheesi tulee olemaan kiitollinen läsnäolostasi.

  Ihanaa joulua kaikille!

  Lähteet: Aivoliitto, Yle.fi

  -Poikien Äidit toimitus-

   

  Vastaa