• You are currently viewing Luonto kutsuu ulkoilemaan – lasten kanssa metsään
  Kuva Kelly Sikkema

  Luonto kutsuu ulkoilemaan – lasten kanssa metsään

  Skippaa leikkipuisto ja lähde lasten kanssa metsään. Meillä Suomessa puhdas luonto ja metsät ovat valtava rikkaus. Metsässä useimmiten keho ja mieli lepää ja metsä on lapsille loistava paikka leikkiä. Siellä voi kiipeillä ja iloita mielin määrin.

  LASTEN KANSSA METSÄÄN – NÄIN TEET SIITÄ MIELEKKÄÄN JA ONNISTUNEEN KOKEMUKSEN

  Pakkaa mukaan eväät. Jos lapsilta kysytään, eväiden syönti on monesti se metsäretken paras osuus. Valmiiksi pilkotut hedelmät, välipalakeksit ja pillimehut ovat ainakin helppoja mukaan otettavia.

  Lähde metsään säähän sopivilla kengillä. Ohuet kesälenkkarit ei välttämättä ole se paras valinta metsään kesälläkään, sillä metsä on monesti märkä. Talvikeleillä jalkaan ehdottomasti korkeavartiset talvikengät ja kesällä esimerkiksi kumisaappaat.

  Nappaa reppuun varasukat! Ne ei repussa paljoa paina, mutta helpottaa hivenen oloa jos kengät syystä tai toisesta pääsevät kastumaan ja kotiin on vielä matkaa.

  LEIKKIVINKKEJÄ METSÄÄN

  Monesti lapset innostuvat metsässä kiipeilemään ja keksivät puuhaa omatoimisesti, mutta jos tekemisen puute iskee, tässä alla muutama leikkivinkki metsäretken yhteyteen.

  Kirjoita oma nimi Metsä on kuin luonnon oma leikkipuisto, jossa erilaiset kannot, kivet ja kolot innostavat vaikka minkälaisiin leikkeihin. Yksi kiva idea jonka voi ikään katsomatta jokainen retkeilijä toteuttaa, niin on kirjoittaa oma etunimi luonnosta löytyvillä materiaaleilla. Esimerkiksi kävyt, kivet ja kepit ovat sellaisia, joilla saa helposti luotua maahan kirjaimia. Toki talvella tämä on vähän haastava toteuttaa, jos lunta on paljon.

  Bongaa ötökkä Jos metsässä haluaa myös tutkia ympäristöä ja vaikkapa bongailla ötököitä, kannattaa kesäkeleillä kotoa napata mukaan valkoinen pieni liina tms jonka asettaa metsässä maahan. Liinalle voi yhdessä lasten kanssa keräillä erilaisia luonnosta löytyviä keppejä ja maahan pudonneita oksia, joista pienellä ravistelulla saattaa pudota ötököitä liinalle. Niitä sitten vaan varovasti tutkimaan.

  Suurennuslasi ja kiikarit ovat myös lasten mieleen, joten jos kotoa löytyy sellaiset, kannattaa nekin pakata varmuudeksi mukaan.

  – Poikien äidit toimitus –

  Vastaa