• Poikien äidit kertovat, miksi pojat ovat niin ihania?

  Poikien äidit facebookryhmässämme on äitejä koolla jo yli 20 000. (Edit v 2018,  80 000) Se on aivan käsittämätön määrä, siihen nähden, että sivusto on pistetty pystyyn hieman yli vuosi sitten, täysin tyhjästä. Päätin kysyä mahtavan ryhmämme äideiltä: MIKÄ ON IHANINTA POJISSA?

  Vastaukset olivat aivan loistavia. Kärkeen nousi kolme asiaa, jotka arvotettiin poikien ihanimmiksi piirteiksi, herkkyys, hauskuus ja aitous. Voin itsekin neljän pojan äitinä allekirjoittaa nämä kaikki kolme piirrettä. On yllättävää kuinka muuten niin koviksena esiintyvä poika, on kuitenkin samalla niin äärimmäisen herkkä ja tunteellinen.

  ihanat pojat
  Minä ja Ossian yritämme rakennella yhdessä. Photo: Brendan Delany

  Parasta pojissa 

  1. Herkkyys

  ”Pojissa nimenomaan herkkyys ja se että näyttää tunteensa avoimesti. Toivottavasti myös vanhempana ovat kovia halailemaan ja pussailemaan.”
  ”Mä aina ihmettelen herra 7v:n ihanaa herkkyyttä kaiken häröilyn keskellä. Hän pysähtyy yht äkkiä ja sanoo esim: ”Äiti kato kun kaunis kukka tuolla on” tms.”

  2. Hauskuus

  ”Pojat ovat hassun hauskoja. Oma poikani osallistui ekan luokan talent kisaan rytmittämällä banana biisiä kainalopieruilla. Hän osaa tehdä kainalopieruja kaikilla nivelillään. Poika kertoi ylpeänä esityksen jälkeen, että voittoa ei herunut, mutta luokka nauroi maha kippurassa, ope mukaan lukien”

  Lue myös: Onnea on olla äiti pojille- 10 syytä

  3. Aitous

  ”Pojat jos mitkä kohottaa äidin itsetuntoa <3 On ne vaan niin ihania ja aina aitoja.”
  Pojat on niin välittömiä. Jos eivät tykkää jostakusta, eivät turhia mielistele vaan jatkavat asioissa eteenpäin… ja jos tykkäävät niin saavat riemastuttavia hepuleita joissa kapsahdetaan kaulaan, mölistään onnensanoja ja rutistetaan niin että tuntuu!”

  4. Kiinnostus tekniikkaan

  ”Pieruhuumori naurattaa ja kaikki tekninen kiinnostaa, kuin myös ihan kaikki moottoriajoneuvot   ja muut vehkeet.”

  5. Vilkkaus

  ”Vilkkaisuus <3 Vaikka onki välillä raskasta nii on ihana seurata tuota reikäpäätä ku viilettää iha koko aja joka paikkaa olematta paikoillaa.”
  ”Oma poika on varsin vekkuli, ilmeikäs ja touhukas. Ketterä ja hassu.”

  6. Reiluus

  ”Suorasukaisuus, sellainen rehti ja reilu ”mennään eikä meinataan”-meininki. Jos jokin asia ei miellytä, se sanotaan eikä aloiteta sellasta nyrpistelyä ja vikinää.”
  ”Pojat kyllä sanoo asiat suoraan, muttei haluu tahallisesti loukata.”

  7. Äidin muistaminen

  ”Se loputon kukkien tulva kesäisin, joka äidille kannetaan. Ja ne ryntäykset syliin kun päiväkodista haetaan.”

  8. Helppous

  ”Paljon on eloa ja menoa, mutta ei nuo pojat tee asioista vaikeita, jos ne ei oikeasti oo vaikeita asioita.”
  ”Noille on ihan sama mitä mä niille puen päälle. Toisin kuin kavereiden tytöille.”

  9. Side perheeseen

  ”poika miettii, että voisiko rakentaa uuden talon, jossa olisi hänellä omaa tilaa, meillä vanhemmilla omaa tilaa ja sitten yhteisiä tiloja. Tai voisiko hän asua omassa kodissa esimerkiksi kolme viikkoa ja sitten kolme viikkoa taas vanhempien luona.”
  ”Äidin ja poikien välissä on side joka ei katkea, pojat pitää yhteyttä ja meillä on niin samanlainen rento huumorintaju. Olen niin ylpeä pojistani jotka ovat löytäneen paikkansa niin työelämässä kuin ihmissuhteissa.molemmat ovat muista välittäviä. Ja vaikka heillä on 5v ikäeroa he ovat myös toistensa parhaat ystävät.”

  10. Kaikki

  ”kaikki… Poikien energia, herkkyys, vilkkaus, ujous, rohkeus, mielikuvitus, oikeudenmukaisuus, itsevarmuus, sosiaalisuus ja ennen kaikkea rakkaus.”

  Kommentit

  1. poikien äiti

   Heh, heh en muuta voi sanoa. Ihan kaikki noi asiat tapahtuu myös tyttöjen kanssa jopa tuo vaate asia on yksilöstä kiinni, ei sukupuolesta.
   Näillä äideillä tuntuu olevan itsetunto hukassa kun tarvii todistella kokoajan olevansa niiiiiin onnellinen. Voi poikaparkaa joka joutuu tuollaisen äidin lapseksi.
   Tää homma kääntyy kyllä itseään vastaan ja nuo äitiliinit kasvattavat poikia jotka luulevat olevansa paljon enemmän kuin tytöt.
   En ymmärrä.

   1. Jonna-Emilia

    Kerro, miksi poikien äiti ei saisi tai voisi olla onnellinen? Eikö kuka tahansa lapsi (poika, tyttö, tai mikä tahansa) kasva aika hyvässä ympäristössä, jos häntä kasvattavat ihmiset ovat onnellisia.

  2. Malla

   Ihana lista! <3 Moni kohta sai hymyilemään ja ajattelemaan, että niin meilläkin. 🙂

   1. Jonna-Emilia

    Tämä on todellinen hyvänmielen lista 🙂

  3. Onnellinen kasvattaja :)

   Samaa mieltä tuosta erään kommentoijan kanssa siitä miksi vain poikia koskisi tuo lista! Aivan samat ”hyveet” piirteet, luonteet löytyy myös tytöistä! Eihän se ole sukupuolesta kiinni vaan ihmisen,lapsen luonteesta! Minulla on tyttö ja poika ja tuo ko.lista sopii ehdottomasti meillä paremmin tyttöön kuin poikaan 😀 Tämähän on aivan jotenkin vanhanaikaista luetella näitä poika lapsen ns.hyveitä. Ja juu, kerrohan poikien äiti miksei tyttöjen äiti saisi olla onnellinen ja ylpeä ?! 😀 mulla ei ole vaan ikinä tullut mieleenkään hehkuttaa ja toitottaa miten ihmeellinen ja helppo tyttö lapseni on, kuten ei myöskään poikaakaan. Aivan yhtä MAHTAVIA he ovat ,todellakin, ja helppoja jne jne jne .jos pitäisi luetella 😀

   1. Jonna-Emilia

    Tottakai saa kaikki äidit olla yhtälailla onnellisia. Se onkin koko ajatus!

  Vastaa