• Mistä on pienet pojat tehty? Ei etanoista ainakaan

  Kaikki poikien äidit ovat varmasti kuulleet joskus lorun ”Mistä on pienet pojat tehty…”

  Kaikki meistä ei tästä lorusta niin kovasti tykkää.

  blogi-teksti-ruksilla

  Loru on vanha ja ihan hauskakin, jos sitä ei sen enempää lähde analysoimaan. Monen pojan äitinä en kuitenkaan koe tämän lorun osuvan pieniin poikiini ollenkaan. Samaa pohti taannoin Poikien äidit -facebookryhmässä useat muutkin poikien äidit.

  Vastaavassa tyttöjen lorussa on kaikkea söpöä ja suloista (sokeria, kukkasia ja kanelia), miksi pienten poikien lorussa esiintyi erilaisia likaisia eläimiä? Erityisesti kummastutti vanhassa lastenkirjassa ollut kuva, jossa koiranhännän tupsukka oli kuvattu KOKONAISENA koiranhäntänä. Lihoineen kaikkineen, koirasta irti revittynä. Kenen poikaa kuvastaa tuollainen ajatus?

  Miksi pojat olisivat eläimiä kiusaavia sotkukasoja? Pojat voivat myös olla kaikkea ihanaa niin halutessaan, toisaalta myös suloisia kuraisia poikia, jos siltä tuntuu. Poikien äidit tietävät, että poika voi olla monenlaisia asioita. Sen enempää kuin tyttöjäkään, ei myöskään poikia tule tunkea ahtaisiin rooleihin. Silti pitää samalla hyväksyä myös se, että joku poika oikeasti voi hyvinkin kuvastaa alkuperäisen runon poikaa. Eikä sekään väärin ole. Jokainen saa olla omanlaisensa.

  Lue myös: Poikani tiedä tämä tytöistä

  Loru uusiksi -Mistä on pienet pojat tehty?

  Jotta pojat saavat arvoisensa lorun, niin päätin tehdä tuon lorun uusiksi. Sen näköisenä, miten minä pojat näen. Minun poikani ovat tätä kaikkea.

  screenshot_2016-09-23-18-31-23-1

  Lue myös: Älä arvostele, vaan tue ADHD lapsen vanhempaa

  Poikien Äitien uudessa kirjassa -Pojan käyttöopas äidille- on lueteltuna ne sanat, millä poikien äidit kuvasivat poikia? Ne ovat osuvia ja suloisia, niin kuin pitääkin. Kirjan löydät TÄÄLTÄ. Uskon, että hyvin harva ihminen pystyy kertomaan sitä paremmin, kuin me äidit, jotka niitä poikia kasvattamme. Että mistä on pienet pojat tehty.

  Mitä mieltä olet? Kerro se kommentteihin? Mistä on pinet pojat tehty?  Kaikenlaiset pojat ovat loruineen jokatapauksessa yhtä ihania ja kaikki meidät Poikien Äidit löydät facebookista aktiivisesta Poikien Äidit yhteisöstä. Tervetuloa mukaan!

  (Imageroad julisteita suunnitteleva Heidi autteli poikien äitiä lorun ulkoasun kanssa. Raamiin.fi Kiitos Heidi!)

  Kommentit

  1. Avatar

   Kiitos tästä! Olen pohtinut tätä jo esikoisen (tytär) kohdalla, kun näin kaupassa kyseisiä tauluja. Miksi on täytynyt lokeroida noin tökerösti?
   Inhoan muutenkin tätä tytöt sitä ja pojat tätä – asetelmaa.
   Jokainen lapsi on omanlaisensa, ja tehty ihanista asioista.
   Jos jonkun mielestä ihana asia sitten on se koiranhännän tupsukka, niin miksei tämä voisi lukea myös tyttökyltissä..ihan yhtä hyvin pitää paikkansa tyttölapsen kohdalla, kuin olla pitämättä paikkaansa pojan kohdalla. Vai Häh?

   1. Avatar

    Kyllä! Juuri niin! Toki lorujen, laulujen ja satujen tekeminen olisi mahdotonta jos aina kaikki pitäisi tehdä sukupuolineutraalisti. Joskus hölmöt lokeroinnit voi olla ihan hauskojakin.

  2. Avatar

   pienet pojat on tehty: maitoviiksitä, ketsuppitahroista, äidin rakkaudesta ja naarmuisista polvista. Niistä on meidän pojat tehty (5 poikaa ja muutaa tyttö).

  3. Avatar

   Musta toi alkuperäinen loru on kammottava. Se lukee neuvolamme seinällä ja joka kerta tulee fiilis, että mulla on tällainen ”vain” etana- ja koiranhäntälapsi. Uusi versiosi on huomattavasti parempi. Meidän poika taitaa olla tehty naurukohtauksista, kiipeilyapinoista ja kuiskutuksista.

   1. Avatar

    Minulla tökkii ehkä tuossa alkuperäisessä se ajatus, että poika keräilee ja leikkii eläimillä. Tällainen ”eläinaktivisti” kun olen ???? ei tulisi meillä kyseeseen. Vaikka sitä ei runolla ole taatusti edes tarkoitettu. Mutta nämä on näitä, jokainen näkee erilailla.

  4. Avatar

   No voi hemmetti, piti tästäkin mielensä pahoittaa! Kohta joku tyttöjen äiti hoksii loukkaantua ja vaatii sokerin ja kanelin tilalle pakoputken ja batmanin. Nyt oikeesti. Jossei runo miellytä, etsikää joku muu runo.

   1. Avatar

    Ei kai kukaan mitään loukkaantunut tai mieltään pahoittanut? En minä ainakaan. Jos jaksoit lukea tekstini (mitä et ilmeisemmin tehnyt) niin kirjoitin, että alkuperäinen runo on ihan hauska. Minusta tuntuu, että ainoa mielensäpahoittaja olit nyt sinä.

  Vastaa

  Sulje
  ×

  Cart