• Mistä on pienet pojat tehty? Ei etanoista ainakaan

    Kaikki poikien äidit ovat varmasti kuulleet joskus lorun “Mistä on pienet pojat tehty…”

    Kaikki meistä ei tästä lorusta niin kovasti tykkää.

    blogi-teksti-ruksilla

    Loru on vanha ja ihan hauskakin, jos sitä ei sen enempää lähde analysoimaan. Poikien Äidit eivät kuitenkaan koe tämän lorun osuvan pieniin poikiini ollenkaan.

    Vastaavassa tyttöjen lorussa on kaikkea söpöä ja suloista (sokeria, kukkasia ja kanelia), miksi pienten poikien lorussa esiintyi erilaisia likaisia eläimiä? Erityisesti kummastutti vanhassa lastenkirjassa ollut kuva, jossa koiranhännän tupsukka oli kuvattu KOKONAISENA koiranhäntänä. Lihoineen kaikkineen, koirasta irti revittynä. Kenen poikaa muka kuvastaa tuollainen ajatus?

    Miksi pojat olisivat eläimiä kiusaavia sotkukasoja? Pojat voivat myös olla kaikkea ihanaa niin halutessaan, toisaalta myös suloisia kuraisia poikia, jos siltä tuntuu. Poikien äidit tietävät, että poika voi olla monenlaisia asioita. Sen enempää kuin tyttöjäkään, ei myöskään poikia tule tunkea ahtaisiin rooleihin. Silti pitää samalla hyväksyä myös se, että joku poika oikeasti voi hyvinkin olla “perinteisesti poikamainen”. Jokainen saa olla omanlaisensa.

    Loru uusiksi -Mistä on pienet pojat tehty?

    Jotta pojat saavat arvoisensa lorun, niin päätin tehdä tuon lorun uusiksi. Sen näköisenä, miten me pojat näemme.

    screenshot_2016-09-23-18-31-23-1

    Poikien Äitien uudessa kirjassa -Pojan käyttöopas äidille- on lueteltuna ne sanat, millä poikien äidit kuvasivat poikia? Ne ovat osuvia ja suloisia, niin kuin pitääkin. Uskomme, että hyvin harva ihminen pystyy kertomaan sitä paremmin kuin poikien äidit, ettämistä on pienet pojat tehty.

    Mitä mieltä olet? Kerro se kommentteihin? Mistä on pinet pojat tehty?  Kaikenlaiset pojat ovat loruineen jokatapauksessa yhtä ihania ja kaikki meidät Poikien Äidit löydät facebookista aktiivisesta Poikien Äidit yhteisöstä. Tervetuloa mukaan!

    -Poikien Äidit toimitus-

    Kommentit

    1. tupsukka

      Kiitos tästä! Olen pohtinut tätä jo esikoisen (tytär) kohdalla, kun näin kaupassa kyseisiä tauluja. Miksi on täytynyt lokeroida noin tökerösti?
      Inhoan muutenkin tätä tytöt sitä ja pojat tätä – asetelmaa.
      Jokainen lapsi on omanlaisensa, ja tehty ihanista asioista.
      Jos jonkun mielestä ihana asia sitten on se koiranhännän tupsukka, niin miksei tämä voisi lukea myös tyttökyltissä..ihan yhtä hyvin pitää paikkansa tyttölapsen kohdalla, kuin olla pitämättä paikkaansa pojan kohdalla. Vai Häh?

      1. Jonna-Emilia

        Kyllä! Juuri niin! Toki lorujen, laulujen ja satujen tekeminen olisi mahdotonta jos aina kaikki pitäisi tehdä sukupuolineutraalisti. Joskus hölmöt lokeroinnit voi olla ihan hauskojakin.

    2. mamma

      pienet pojat on tehty: maitoviiksitä, ketsuppitahroista, äidin rakkaudesta ja naarmuisista polvista. Niistä on meidän pojat tehty (5 poikaa ja muutaa tyttö).

    3. Pumpuli

      Musta toi alkuperäinen loru on kammottava. Se lukee neuvolamme seinällä ja joka kerta tulee fiilis, että mulla on tällainen “vain” etana- ja koiranhäntälapsi. Uusi versiosi on huomattavasti parempi. Meidän poika taitaa olla tehty naurukohtauksista, kiipeilyapinoista ja kuiskutuksista.

    4. Manni

      No voi hemmetti, piti tästäkin mielensä pahoittaa! Kohta joku tyttöjen äiti hoksii loukkaantua ja vaatii sokerin ja kanelin tilalle pakoputken ja batmanin. Nyt oikeesti. Jossei runo miellytä, etsikää joku muu runo.

    5. Satu Nissi

      Juteltiin tästä pojan kanssa tänään. Mä kysyin hältä ihan sattumoisin että mistä on pienet pojat tehty? Poika vastasi että koulussa oli luettu runo, jossa sanottiin että tytöt on tehty hattatoista ja kaikesta kivoista ja pojat silakoista. Oli vähän kiukkuinen siitä että mitä kivaa silakassa muka on? Mä sanoin että etsin sulle paremman runon, mutta luulen että ne pienet pojat on tehty kanelipullasta, mansikoista. Auringosta, pusuista ja rakkaudesta❤️

      Ja nyt kun etsin miten se runo oikeesti meni niin löysin tämän keskustelun! Miten ihanasti sitä on siis muutkin miettineet

    6. Minna

      Mistä on pienet pojat tehty? Pörrötukista, haleista, pusuista ja kukkasista. Niistä on pienet pojat tehty.

      Mistä on pienet pojat tehty? Kaakaosta, varpasista, silmäripsien räpsytyksistä. Niistä on pienet pojat tehty.

      Mistä on pienet pojat tehty? Rakkaudesta, oikeudenmukaisuudesta, supatuksista ja kaveruudesta. Niistäkin on pienet pojat tehty ❤

      1. Katja Korhonen

        Ja by The way, koirahan on ihmisen paras ystävä, vähintään yhtä rajaa ja tärkee kuin ihmislapset.. Suotta koiraturreja väheksytte nyt!! Hau hau!!

    7. Katja Korhonen

      Heip, halusin vaan oikaista et mitkään eläimet eivät oo “likaisia” vaan elävät luonnollisina luonnollisissa elinympäristöissään.

    8. Katja Korhonen

      Yhtä rakas

    Vastaa