• Tätä miehet todella haluavat isänpäivälahjaksi

  Isälle isänpäivälahjaksi t-paita, boxerit tai villasukat? Jokainen nainen on syyllistynyt näihin helppoihin vaihtoehtoihin joskus, ainakin minä olen. Mutta mitä jos lastesi isä saisikin oikeasti itse valita lahjansa? Mitä löytyisi toivelistalta jos kukaan ei kritisoisi toivetta eikä isän tarvitsisi tuntea  huonoa omaatuntoa toiveestaan?

  Poikien äidit kysyi miehiltä mitä nämä oikeasti haluaisivat isänpäivälahjaksi? Isät lähettivät vastauksia nimettöminä ja vastauksia tulikin ihan mukavasti.

  Nyt on miehiä kuultu, unohtakaa boxerit!

  Näitä asioita isät todella haluavat isänpäivälahjaksi

  Päivä kuninkaana

  Perheellinen mies haaveilee päivästä jolloin voisi maata lökäpöksyissä tekemättä mitään. Aamulla saisi nukkua pitkään. Päivällä äiti ja lapset tekisivät kaiken…ruuan, siivoamisen ja suorastaan palvelisivat miestä. Tv-kanavatkin isä saisi valita itse. Toisaalta tämä on positiivinen yllätys, sillä sehän tarkoittaa sitä että normaalisti isät eivät saa maata passattavana.

  Harrastuspäivä

  Isät toivoivat myös päivää jolloin saisivat harrastaa koko päivän. Osa halusi pelata pleikkaria ja itse pelikonsoliakin toivottiin pakettiin. Osa halusi mennä golfaamaan ja osa lätkimään kiekkoa jäähalliin. Jäävuoron varaaminen jäähallista koko päiväksi voi kyllä tulla kalliiksi, mutta muuten ihan toteuttamiskelpoisia toiveita.

  Lue myös: Lue myös: Elämyslahjoja pakettiin

  Toimintaa lasten kanssa

  Isät ilahtuisivat myös koripallo- tai konserttilipuista, jos mukaan voisi ottaa myös lapset. Tässä tapauksessa lasten pitäisi tietenkin olla hieman isompia. Joka tapauksessa useampikin isä haluaisi lähteä lasten kanssa futismatsiin, laivareissulle tai jonnekin muualle missä kaikilla olisi mukavaa yhdessä.

  Intiimiä aikaa vaimon kanssa

  Tätä toivetta osasinkin odottaa. Tosin isät muotoilivat sen näin:  ”Laatuaikaa vaimoni kanssa”, ”Lasten äidin kanssa syömään ja sitten jälkiruokaa…”. Kyllähän nämäkin toiveet isänpäivään olennaisesti liittyvät, niinhän sitä on isäksi alunperin tultukin.

  Lue myös: Pojat ja miehet. Nämä asiat eivät kasvaessakaan muutu

  isä ja poika kalastaa
  Poikieni isä ja esikoisemme Ossian. Yhteinen tekeminen on arvokkainta kaikista lahjoista. Photo: Brendan Delany

   

  Yhteistä toiveille oli se että mukaan mahtui vain kaksi tavaratoivetta. Toinen oli Jari Sinkkosen kasvatusta käsittelevä kirja ja toinen jo mainittu pelikonsoli. Vaatteita ei toivottu lainkaan. Lasten tekemät isänpäiväkortit koettiin toki tärkeiksi. Isät siis pitävät selvästikin toiminnallisista lahjoista tai sitten siitä että toimintaa ei nimenomaan ole.

  Näiden tietojen innoittamana me äidit keksimme ehkä jotain muuta kuin perinteisen suklaarasian tai neulepaidan isänpäivälahjaksi. Jos ei tänä isänpäivänä, niin sitten seuraavana!

  Onnea isät! Olette parhaita!

  kortti jossa sydän
  Isät pitävät myös lasten tekemistä korteista

  Kommentit

  1. Avatar

   Tästä oli kätevästi jääneet eroperheiden isänpäivätoiveet. Mitä isälle, joka asuu satojen kilometrien päässä, entä isälle, jonka lasta ei vuosiin ole nähnyt tai yh-isille. Mitä teinit voisivat isilleen antaa tai miten kohdella isäpuolta.

   1. Avatar

    Eronneiden perheiden kohdalla ei kai kauhean usein ex-kumppani osta mitään lahjoja? Ja voihan silloinkin esimerkiksi tuo isän ja lasten yhteinen konserttilippu toimia.
    Teinejen kohdalla toivoisin, että muistaminen lähtee jo heistä itsestään, eikä äidin tarvitsisi siinä enää autella. Ihan hyviä pohdintoja nuo kaikki, mutta aivan kaikkeen en minäkään pysty ratkaisua keksimään ????

  2. Avatar

   Meillä on niin, että lapset ostavat ex-kumppanin kanssa lahjan. Se on tietysti lapsilta, mutta tavallaan myös ex-kumppanilta, tai siis hän on ollut mahdollistamassa lasten lahjan ostamista ja sen kustantaa. Mielestäni ihan kiva ele.
   Meillä ainakin tuo ”intiimi aika” on NIIN päivittäistä (vaikka on sun ja mun lapsia…ei meidän, vielä :D), että sitä ei isän/äitienpäivälahjaksi tarvi erikseen antaa…:) Kun lapset on nukkumassa, sitä ehtii tekeen aika paljon kaikenlaista (tietenkin eri asia, jos lapset ovat ihan pieniä,ja lapset on erilaisia, mutta jos nyt vaikka eskarilaisesta eteenpäin puhutaan, niin kyllä sitä seksille aikaa täytyy löytää).
   Jos ei oo aikaa intiimille ajalle, sitä täytyy jostain vain tehdä. Se on oikeasti tosi tärkeää, ei vaan niin, että äitien/isäinpäivälahjaksi annetaan intiimiä aikaa puolisolle…

   1. Avatar

    No teillä on onni! Minusta tuntuu, että tässä lapsiperhe pyörremyrskyssä on todella vaikea löytää aikaa parisuhteelle. Molemmat lentävät aamusta iltaan ja illalla ollaan aivan poikki. Toisaalta meillä lapset hoidetaan aika paljon ristiin tällä hetkellä, joten se selittää kiirettä jonkin verran. Onneksi tilanteet muuttuu ja elämä helpottuu koko ajan.

  3. Avatar

   Hauska tuo ”päivä kuninkaana”, koska meillä sitä ei osattaisi arvostaa, koska joka päivä on jo sellainen. Ajattelin leipoa kakun vaan, lapset ovat itse askarrelleet omat juttunsa koulussa ja kerhossa. Lahjaa en osta, koska äitienpäivänä en ole itsekään saanut mieheltä mitään: ”ethän sinä ole MINUN äiti”. Totta. Enkä oikein osaisi mitään vastaanottaakaan, ei kai hänkään.

   1. Avatar

    Tuo on tullut vastaan monenkin kommentissa ”ethän sinä ole minun äiti”. Minusta se on aika ikävä ajattelutapa. Minä muistan omaa miestäni, koska hän on lasteni isä ja olen siitä kovin onnellinen. Tietysti kaikki omalla tavallaan. Me lintsaamme tänä vuonna tuossa kakussa…en ehdi tekemään. Itse tehty olisi paras tietysti.

  4. Avatar

   Jos kaapissa on tarpeeksi kravatteja ja partavesiä eikä tahdo enää keksiä mitään, niin viimeistään silloin kannattaa ehkä kokeilla karikatyyritaulua. Harrastukset ja kaikki rakkaat asiat voi upottaa kätevästi kuvaan, eikä tarvitse miettiä että onko ne nyt ihan juuri oikean kokoisia, merkkisiä tms.

  Vastaa

  Sulje
  ×

  Cart