• Se on se….iloinen pippeli

  Kerroin poikien äidit facebook ryhmässä tarinan siitä, kuinka olin vastikää pienempien poikieni kanssa uimahallin naisten saunassa ja siellä pieni poikani kysyi minulta, ”Äiti, miksi pimpit eivät ole koskaan iloisia, kuten pippelit?” Nykyään ihan jännittää mennä uimahallin naisten saunaan, kun siellä ne pojat kommentoi aina ne kuukauden ”parhaat” kommentit. Kuten kerran aikaisemmin: ”Äiti, kato kuinka iso pylly?”. Huoh. (ja kyllä, puhuttiin autossa sen reissun jälkeen siitä, että voiko ihan kaikkea sanoa ääneen mitä miettii)

  Tästä hauskasta ”iloinen pippeli” kysymyksestä kumpusi myös hedelmällinen keskustelu äitien kesken siitä, millä nimellä pojan tahatonta erektiota voisi kutsua? Siten, että sen käyttö on pojalle itselleenkin sopivaa ja helppoa. Minusta sana iloinen pippeli on loistava. Se kuvastaa tilanteen harmittomuutta ja sitä, että asia ei ole millään tavalla negatiivinen. Toisaalta joku äiti mietti tuosta vaihtoehdosta sitä, että onko pippeli sitten muina ajankohtina surullinen?

  Lue myös: Äiti, tätä on luvassa kun pojasta tulee teini

  Puhutaan asioista niiden oikeilla nimillä

  Tämä on sinäänsä ristiriidassa sen kanssa, että suosin muuten asioista käytettävän oikeita nimityksiä. Pippeli ja pimppi ovat juuri niitä mitä ovat, enkä ole koskaan käyttänyt niistä mitään omituisia lempinimiä. Olen kyllä kuullut käytettävän niistä kaikenlaisia… veitikoita, pimppalooria ja etupyllyjä. Muutenkin vältän mahdollisimman paljon johtamasta harhaan lapsiani vääränlaisilla nimityksillä.  Joskus asia on sitten kuitenkin vielä niin iso, että lapsi ei ole sitä oikean ikäinen käsittelemään. Kuten ”Äiti, mitä on seksi?”. Taisin kuitata sillä, että sitä kun nainen ja mies pussailee oikein kovasti. Onneksi se vastaus riitti sillä kerralla.

  Lue myös: Suomalainen poika puhuu ja pussaa

  Erektio ei ehkä kuitenkaan ole sellainen sana mikä sopisi käytettäväksi lapsen kohdalla. Tai en minä tiedä? Onko teistä muista? Vertaus iloinen pippeli ei ole minun keksimäni, vaan sitä käyttää yksi pojistani. Jos joku teistä osaa sanoa millä nimityksellä pojan ”iloista pippeliä” pitäisi oikeaoppisesti kutsua, niin valistakaa ihmeessä minuakin. Onko syytä käyttää ihan sitä oikeaa nimitystä asiasta vai tällaista lievempää nimitystä?

  Vau mikä pippeli sulla äiti on!

  Poikaperheen äiti on kummajainen alasti. Sitä näyttää ihan eriltä, kuin muut perheenjäsenet. Milloin ihmetellään pippelin puuttumista ja milloin luullaan, että se on vain erilainen pippeli. ”Vau mikä pippeli”, on ehkä erikoisin kehu mitä olen koskaan saanut. Joskus on joku poika kysynyt, että: ”koska äiti sunkin tissit lähtee?” Minusta ne on kyllä lähtenyt jo! Isä saa onnellisena istuskella perhesaunassa aika rauhassa kommenteilta. Pojat ovat niin ihanan suoria, ne kysyy mitä tekee mieli kysyä, eivätkä jää panttaamaan päähänsä. Tämänkin sitä on oppinut kun on poikien kanssa elänyt.

  Onneksi omassa lapsuudenperheessäni alastomuuten suhtauduttiin estottomasti. Samalla tyylillä mennään täällä meilläkin, ennen nukkumaan menoa silmissäni vain vilisee alastomia pieniä miehiä.  Mikähän se nakurallikin oikein on aina iltaisin? Kuulemani mukaan, en ole ainut joka sitä on joutunut todistamaan. NAKURALLIT KUNNIAAN!

  smiley-1738774_960_720

  Kommentit

  1. Itse kutsun iloista pippeliä riemupippeliksi. Se on niin iloinen ja riemuissaan, että innostuu vähän. Mainioita mietteitä ollut teillä.

  2. Meillä nakurallia kutsutaan munajuoksuksi ????

   1. Munajuoksu ???????????? toi on kyllä poikaperheessä hyvä nimitys sille touhulle.

  3. Meillä poikien pippelit jumppaa aamuisin. Lihakset siis harjoittelee, eikös se sitä olekin?

   1. Meidän yksi pojista totesi kerran, että miehillä on yksi luu enemmän kuin naisilla. Siinä pääsin sitten kertomaan, että se ei ole luu.

  4. Meillä poika on aina puhunu et pippeliä huimaa 🙂 ja äitiltä on pippeli tippunu.

  5. Vili pippeli?

  6. Meidän versio nakurallista on iltaisin kokoontuva pippelibändi ilmakitarasooloineen ja tansseineen. ????

  7. Meillä puhuttiin villistä pippelistä, koska sitähän se on: se aina välillä vähän villiintyy. 🙂

  8. Meillä pojilla on välillä pippeli pystyssä. En ole ikinä ajatellut, että asialle voisi keksiä jonkin kiertoilmauksen. 🙂

   1. Jonna

    ei kyllä tarvitsekaan 🙂 pystyssähän se on.

  9. Meillä on tota nakurallia koko päivän jos poika saa itse päättää. 😀

   1. Jonna

    näillä säillä sekin toimii hyvin! 🙂

  10. Hei.. loistava määritelmä tuo iloinen pippeli.
   Meillä esikoinen aikanaan tuumasi äidin anatomiaa hetken ihmeteltyään, että äidillä on halkipippeli… Nerokas päätelmä ja sillä ollaan menty jo 1,5vuotta…

   1. Jonna

    No niin, sehän se on 🙂

  11. Tänään koulunsa aloittaneella lapsenlapsella näkynyt tänä kesänä tuo ”iloinen pippeli” (hyvä ilmaus) varsinkin helteillä ja suihkun jälkeen…uimahallireissusta muistui mieleen tapaus 24vuoden takaa…4v tyttäreni kanssa menimme uimahallin saunaan, missä lauteilla rivissä puolentusinaa rouvashenkilöä…”hitto kun täällä on paljon noita läskiä ämmiä!” tokaisi tyttäreni ovelta…myöhemmin sitten korjasi ”lihavia naisia tarkoitin”!

   1. Jonna

    Apua…ihan huippu lausahdus tytöltäsi. 🙂

  Vastaa

  Sulje
  ×

  Cart