• You are currently viewing Näin nopeasti 4 poikaa sotkee olohuoneen! (katso jos pystyt)

  Näin nopeasti 4 poikaa sotkee olohuoneen! (katso jos pystyt)

  Lapsiperheen sotku saattaa tuntua kamalalta toisista. Toiset eivät siitä niin välitä.

  Jostain syystä olohuoneemme ei pysy siistinä millään. Osaksi syy on huoneen ahtaudessa. Meidän vanhempien sänky on olohuoneessa ja lattiatila jää aivan mitättömän pieneksi. Tällöin yksikin tavara lattialla täyttää jo huonetta aika paljon. Suurin syy kuitenkin on nämä 4 poikaa. Erityisesti Ollie raahaa tavaraa olohuoneeseen minkä kerkeää. Edellisessä asunnossamme oli yläkerrassa lastenhuone ja siellä olohuoneen siistinä pitäminen olikin paljon helpompaa.

  Halusin testata, että miltä olohuoneemme näyttäisi jos emme mieheni kanssa kantaisi sieltä mitään pois koko päivänä. Emme muistuttelisi poikia viemään tavaroitaan pois tai kehottaisi siivoamaan jälkiään. Emme myöskään häätäisi poikia leikkimään omiin huoneisiinsa. Joten tässä…olohuone ja 4 poikaa.

  Lue myös: Pojan naamalla ei niin väliä, tikit vain tytöille

  Lapsiperheen sotku kuvin

  Tältä se sitten näytti. (Kuvat otettu aina tasatunnein)

  Klo 14:00

  Lähtötilanne

  olohuone ja lapset

  Klo 15:00

  Ollie ja Oscar leikkivät kaksin. Isoveljet ovat vielä kavereillaan. Pokemonit on levitettynä ympäri olohuonetta.

  olohuoneen sotku

  Lue myös: Stressittömät ja toimivat arkiaamut lasten kanssa

  Klo 16:00

  Kolme poikaa kotona (Ossian, Oscar ja Ollie). Pojat lopettivat juuri painimisen ja tyynysodan sohvalla. Ollie ja Oscar jatkavat vielä henkarilla ampumista ja riehumista. Missä on koristetyynyt?

  olohuoneen sotku

  Klo 17:00

  Kolme poikaa kotona, Ossian treeneissä. Oliver lukee läksyjä…tai ainakin yrittää. Pienemmät riehuvat vieressä. Spiderman puku riisuttuna lattialla. Aamupäivän ulkoilu ei vienyt selvästikkään kaikkia mehuja.

  olohuone ja lapset

  Lue myös: Vaiheet jotka lähes jokainen poika käy läpi

  Klo 18:00

  Ossian riisuu treenikamojaan. Poika ei ole moksiskaan olohuoneen siivottomuudesta. Muut sähläävät muissa tiloissa.

  Klo 19:00

  Hetki televisiota illalla. Ketään ei näytä haittaavan, että sohvatyynyjä ei ole enää sohvalla lainkaan tai, että lattialla ei mahdu enää kävelemään.

  Klo 20:00

  Lopputilanne. Lapset omissa huoneissaan. Äiti pääsee näköjään siivoamaan. Normaalisti tietysti pojat itse, mutta tällä kertaa näin, jotta sain vielä tämän kuvan. Aika hyvin kuudessa tunnissa, vaikka on vain elelty normaalisti.

  lapsiperheen sotku
  Lapset sotkee

   

  MYÖHEMMIN nyt kolme vuotta myöhemmin, vuonna 2020, voin vain huokaista ja katsoa näitä kuvia hymy huulilla. Talomme on nyt laajennettu ja tilaa on paljon enemmän. Pojat ovat kasvaneet ja sotku vähentynyt. Nyt pysyy jo sohvatyynytkin paikallaan. Valkoista sohvaa me ei kyllä enää koskaan ostettu. Ymmärrätte varmaan? 🙂

  Kommentit

   1. Jonna-Emilia

    Hauska ja ”hauska” 😀 koko ajan teki mieli siivota. Ehkä mieheni taisi muutaman tavaran siirtäkin paikalleen huomaamattaan.

  1. Wiivuska

   Hauska kirjoitus =) Itselläni lapset jo isoja mutta tuota se oli 5 pienen kanssa.. =D Olen usein miettinyt kun olen nähnyt valkoisia sisustuksia että miten kummassa te pidätte sen ”valkoisena” lapsien kanssa???? =D Itse uskalsin vasta muutama vuosi sitten ostaa v.harmaan sohvan ja vanhin lapsista jo 23v =D Valkoista en taitaisi uskaltaa ostaa vieläkään ettei siitä löydy pian kahvikupin sisältä =D

   1. Jonna-Emilia

    Me ostimme tämän valkoisen sohvan käytettynä. Se oli kyllä silloin puhdas ja nätti. Nyt se on pilkukas ja ruskea.

    1. Wiivuska

     =D Aurinkoista kevään odotusta =)

     1. Jonna-Emilia

      Juu todella odotamme aurinkoa olohuoneeseen. Sinne myös ????

  2. Aivan mahtava kuvasarja! Osoittaa kyllä niin hyvin lapsiperheen kaaoksen syntymisen. Meillä 4v tyttö ja 1,5v poika ja saavat nekin järkyttävän hurrikaanin aikaiseksi ihan vaan normaalisti leikkimällä… 😀

   1. Jonna-Emilia

    Tämä oli meille aikuisillekin ihan avartava kokeilu. Kyllä sen on tiennyt, että sotkua tulee, mutta jotenkin yllätti se, että mitään ei mene paikalle ellei koko ajan komenna vieressä.

  3. Kati

   Pliiiiiis älä lataa sun blogiin yli neljän megan kokoisia kuvia kymmentä kappaletta. Ehkä pientä junnausta kun odottelee koko sivun latautumista. Noiden kuvien pitäisi olla maksimissaan 2-300kb per kuva.

   1. Jonna-Emilia

    Soriii…. en ymmärrä näistä jutuista mitään. Omalla puhelimellani nämä avautuvat ihan hetkessä, joten en tiennyt tämän ongelman olemassaolosta. Pahoittelut.

  4. mila

   Havainnollistavaa!
   Esittelytekstissä taitaa olla vanhaa tietoa, kun puhutaan neljästä leikki-ikäisestä? Kaksi vanhinta lienevät jo pitkään olleet koululaisia, kolmaskin siinä kynnyksellä 🙂

   1. Jonna-Emilia

    No joo, en nyt muistanut missä menee leikki-ikäisen raja, taitaa olla 6 vuoteen asti. Olet oikeassa. Vaikka kyllä nämä isommatkin vielä leikkii kovin vauhdikkaasti, kuten olohuoneesta näkee 🙂

  5. Muutama tavara siellä täällä...?

   Meillä on ehkä hieman eri käsitys kaaoksesta…

   1. Jonna-Emilia

    Kyllä tuo aika kaaokselta tuntui, kun olohuoneessa ei ollut tyhjää lattiatilaa missään. Käveleminen mahdotonta. Sohvan alta sai kärrätä kottikärryllisen leluja kun alkoi siivoamaan. Olisi varmaan pitänyt ottaa kuva monesta eri kuvakulmasta. Nyt tuo iso rahi on esimerkiksi lelujen edessä täysin. Toisaalta huojentavaa, että ehkä meidän pojat eivät olekaan pahoja sotkemaan jos ihmisistä tuntuu, että tämä ei ole vielä mitään.
    Halusin kuitenkin ihan aidon kuvasarjan. Olisinhan minä voinut sanoa pojille, että ”antaa mennä, nyt ei äiti kiellä”. Olisimme varmasti saaneet paljon hauskempia kuvia tähän. Mutta halusin nimenomaan nähdä miten paljon he sotkevat silloin kun yhä luulevat sotkemisen olevan kiellettyä. Tästä syystä he ovat selvästi vähän keräilleetkin matkalla tavaroita, kuten pokemonit takaisin laatikkoon.

  6. Emmi

   No ei ole kaaosta nähnytkään. Alkutilanne nyt on niin epätodellisen steriili, että ei kai missään asunnossa, jossa oikeasti eletään, normaalitilanne voi olla tuo!
   Mitä järkeä on KODISSA, jonka pitäisi olla jatkuvasti kuvalehdestä repäistyn näköinen?
   No, onnellinen saa olla, jos suurin murhe ja stressin aihe on väärässä paikassa olevat sohvatyynyt ja ajelehtivat vaatteet ja lelut…

   1. Jonna-Emilia

    Steriili 🙂 no siitä kyllä kaukana, mutta hyvä jos edes siltä näyttää.

  7. Pirjo Gustafsson

   Aivan mielettömän hauska ???? kuvasarja. Saman voisin itse kokeilla keittiössä ????. Minulla on neljä lasta, vanhin jo muuttanut omilleen. Lisäksi säännöllisen epäsäännöllisesti kaksi etälasta. Harmi, kun ei tullut viime viikonloppuna otettua kuvaa lasten ”kerroksesta”. Lattiat oli miinoitettu aulasta molempien lasten huoneisiin. Kannoin kolme pussia roskiin ja useamman laatikon odottamaan varastoon kierrätykseen pääsyä. Kouluikäiset vain levittivät kaiken, ei puhettakaan leikkimisestä.

   1. Jonna-Emilia

    Kyllä näihin kuvasarjoihin varmaan saisi vaikka kuinka hyviä otksia kun oikeana päivänä sattuisi kuvaamaan. Tuo levittäminen kuulostaa todella tutulta, aika harvoin mikään lelu tai tavara on leikissä mukana, ne vaan levitetään kaikki ympäriinsä.

  8. ANNA

   Hui! Kyllä se äkkiä käy, siis tuo sotku! ”Ja aloitetaanpa alusta” ???? Mä oon kans tarkka, minulle yleinen siisteys tuo mielenrauhaa ja minusta on mukavaa ku tavarat löytyvät samasta paikasta. Minun mielestä siinä ei ole mitään väärää, että elämisestä tulee tavaran tekemää sotkua . Mutta!! Kyllä mä vaan tykkään että omassa ja muudenkin kodeissa pääsee sentään lattialla etenemään ilman kahlaamista. Siinäpä on ne sottapyttymutsit sitte, arvostan kun äiti-ihminen jaksaa käyttää aikaansa myös kodin siisteyden ylläpitoon 😉 tuo ei oo vielä epärealistinen olohuone kummassakaan kuvassa, niissä näkyy välittäminen 🙂

   1. Jonna-Emilia

    Olisihan se mukavaa kun asunto omisi koko ajan siisti. Kelpaisi minullekin. Jos asunto on kaaoksessa niin keksin usein kaikkea ”parempaa” tekemistä…kuten uimahallireissu poikien kanssa.

   2. Nykynainen

    Aargh… mulla niin nousee karvat pystyyn tästä ”äiti-ihminen siivoaa”. Ja isienkö EI tarvitse? Nyt eletään sentään vuotta 2017 eikä mitään 1950-lukua. Nykyään äiditkin käy töissä, kuljettavat lapsia harrastuksiin jne. Itse ainakin mieluummin lähden muksujen kanssa vaikka eväsretkelle vapaa-ajallani kuin siivoan non-stop. Siivoojan voi myös palkata ellei itse kiinnosta puunata, ei ollenkaan hullumpi juttu muuten. 😉

    1. Jonna-Emilia

     Meillä siivoaa enemmän isä. Ihan jo siitä syystä, että on enemmän kotona. Siivooja olisi kyllä aivan luksusta!

  9. Susanna

   Ihanaa kun joku tuo päivänvaloon tän kaikkien äitien painajaisen. Vielä kun tuohon lisää sisarusten tappelun parin minuutin välein ni taattu iltaväsymys on valmis.

  10. Laura

   Itse omistan ”vain” kaksi koiraa ja yhden miehen. Joka aamu asettelen sohvatyynyt + koristetyynyt ja viltit sohvalle, suoristan matot ja sijoitan kaukosäätimet tv-tason päälle, siivoan myös astiat lattialta/sohvapöydältä ja kerään roskat ja paperit roskiin.
   Kun tulen kotiin iltasella on kaikki tyynyt ja viltit hujan hajan ympäri olkkaria, astioita lattialla ja koiranlelut sohvalla, matot rullalla ja kaukosäätimet kadonneet jonnekkin sohvan väliin!????????
   Mitähän sitten kun tuohon lisää vielä pari tenavaa?????

   1. Jonna-Emilia

    En edes uskaltaisi tehdä tätä testiä niin, että pojat olisivat keskenään kotona 6h. Jälki voisi olla hieman eri luokkaa.

  11. myrtti79

   Tästä näkee miten erillaisia siisteyskäsityksiä meillä onkaan.
   Toka kuvaa katsoin ja ajattelin, että miehestäni siinä olisi jo lähes ”kamala” sotku.
   Minusta viimeinen siisteytyy jo nostamalla pelkät tyynyt lattialta.
   Meillä ”ongelmana” on eräänlainen muutto. Lähes kaikki irti lähtevä kuljetetaan toiseen paikkaan ja kipataan sinne.
   Majaa ei voi rakentaa ilman, että sinne kuljetaan keittiöstä epämääräinen läjä astioita ja eväitä. Sekä hammasharjoja tahnoineen. Kirjaröykkiöitä. Leluja. Peittoja. Tyynyjä….
   Lasten tekemä ”siivous” on kuljettaa pieniä röykkiöitä suunnilleen oikeaan suuntaan. Ei paikoilleen.
   Eskari harrastaa tätä sisustamista vieläkin…

   1. Jonna-Emilia

    Kuva ehkä hieman hämää. Lattialla oli dvd levyjä ilman kansia, kalsareita, legoja ym. Sovan alla järjetön määrä tavaraa.
    Tavaroiden muuttaminen kuulostaa tutulta. Yleinsä pojat räjäyttävät yhden leikkihuoneen ja siirtyvät siitä toiseen…

  12. Jutta

   Kuvissasi havainnollistuu se syy, miksi ostimme nahkasohvat joissa ei ole mitään irtoavia osia kuten tyynyjä. Nahkasohva on lisäksi helppo puhdistaa!
   Ei aloituskuva ole ”steriili”, normaali tilanne on se kun tavarat ovat paikoillaan. Lapset osaa itsekin siivota huoneen noin jos halutaan opettaa.

   1. Jonna-Emilia

    Samaa mieltä tuosta steriilistä. Vaikea kuvailla huonetta steriiliksi missä on läikykäs sohva ????

  13. Nimetön

   Etkö sä laita lapsiasi siivoamaan jälkiään? Jos mä olisin lapsena mennyt nukkumaan siivoamatta leikit, ei siitä olisi hyvää seurannut.

   1. Jonna-Emilia

    Tottakai laitan. Mutta en sinä päivänä kun tein tämän postauksen, eihän sen tekeminen olisi muutoin onnistunut. ????

   2. Leluja olohuoneessa??

    Sama, nyt aikuisena huomaa kuinka avovaimon jäljet on lapsena siivottu ja nyt ne siivoan minä. Olohuoneeseen lelujen levittäminen ei ollut minläkäänlainen vaihtoehto muulloin kuin syntymäpäivänä ja jouluna, meillä oli omat huoneet joissa lelut sai levittää kunhan ne illalla siivosi pois.

    1. Jonna

     Näin se on meilläkin nykyään. Tuo aika oli sitä kun meillä tehtiin laajennusta ja yksi huone toimi makuuhuoneena, olohuoneena ja leikkihuoneena ja vaikka minä. Nyt kun on ihan oikeet huoneet ja tilaa, niin onhan tämä nyt tottakai ihan erilaista pitää siistinäkin.

  14. Minna

   Meillä on olohuone pahemman näköinen iltaisin, vaikka paikalla on vain kaksi aikuista 😀 Ja hyvä niin, tää mikään museo ole.
   Ja siihen aikaan, kun lapset olivat vielä kotona, niin olohuoneessa rakennettiin legolinnoja, tehtiin majoja ja hevostalleja ja esteratoja keppareille. Oli kivaa leikkiä siellä, missä muutkin olvat. Eikä hienoja leikkejä raskinut joka ilta purkaa. Elämää se vain on 🙂

   1. Jonna-Emilia

    Kummasti ne lapset tulevat aina vanhempien lähelle leikkimään!

  15. Maatuska

   Meijän 2v ja 3,5v saavat tällaisen kaaoksen aikaan alle puolessa tunnissa 😀 En edes tohdi miettiä miltä näyttäisi kuuden tunnin jälkeen.

  16. Marja

   Meillä nuo samat sohvat ja ihan karsea kaaos aina. Hitsi kun ei ymmärretty ostaa sohvia joista ei saa mitään irti. Se auttaisi edes vähän.

  17. Äippä

   Ei tule meillekään irtotyynysohvia koskaan. ☺️ Tsemppiä vaan. T. 3 muksun äiti +nahkasohvat

   1. Jonna-Emilia

    Nahkasohva on kuulemma kätevin. Helppo siivota ja ei juuri niitä sohvatyynyjä.

  18. J

   Minusta tuo eka kuva on luonnottoman siisti, se ahdistaa minua miehenä ja tuollaisessa huoneessa ei pysty edes nukkumaan. Siis ihan totta!, nuo seuraavat on sitten luontevampia, sellaisia jossa uskaltaa johonkin koskea ja jotakin tehdä. Pojilla ilmeisesti samat ajatukset. Luovuus ei tule esiin jos on liian siistiä 😀

   1. Jonna-Emilia

    Näin se taitaa olla. Minä kyllä viihtyisin siistissäkin välillä.

  19. Vanhanajan äiti

   Meille ei kaaosta syntynyt, kun lapsen huone oli leikkikaluja varten ja olohuone vain oleiluhuone. Kyllä lapsille voi laittaa sääntöjäkin, ettei tavaroita turhaan levitellä. En jaksa edes hymyillä näille lepsuille äideille.

   1. Jonna-Emilia

    Se on totta. Lelut kuuluu leikkihuoneeseen. Normaalisti meillä passitetaan sinne leikkimään. Mutta tämä nyt oli tällainen testi… mitä käy kun ei passitetakaan.

   2. Nimetön

    Todella ahdistavaa…eikö sun kotisi ole sun lastesi koti? Lasten tehtävä on leikkiä, silloin on asiat hyvin. Kyllä lapsille voi sääntöjä opettaa – ja jälkiensä siivoamista – mutta asuvatko he asuntolassa? Huh..

  20. Nimetön

   Jep ???? meilläkin sohva jossa irtotyynyt ja sohvan alle mahtuu sujahtamaan isompiakin tavaroita…ei kiva juttu ???? kyllä mäkin tykkään pitää kämpän suht siistinä, vaikka kolme alle 5-v. täällä sotkeekin. Joka ilta siistitään paikat yhteisvoimin. En vaan kestä kaaosta. Eka kuva on ihanan siisti, me like ????

   1. Jonna-Emilia

    Meillä siursiivouksen jälkeen jaksetaan tsempata aina muutama viikko ja sitten homma taas levähtää käsiin…

  21. Jippu

   Mikäs ongelma tässä nyt olikaan, tuonhan siivoaa viidessä minuutissa.
   Olettaen ettei olkkarissa ole syöty ja leivänmurusia yms. on joka puolella – jolloin hommaan menee ehkä jo 10 minuuttia.

   1. Jonna-Emilia

    No ei näin pienen olkkarin siivoamisessa kyllä kauaa nokka tuhise ???? Sohvan alustan tyhjennys vei aika paljon aikaa.

   1. Jonna-Emilia

    Hieman hämmentävä vain tuo ”kilpailu” facebookin puolella, kenen piltti sotkee nopeammin ja tehokkaimmin. ???? En olisi uskonut, että äidit haluavat voittaa tämän ”kisan”.

  22. Parempi paskaa nurkissa kuin puhdas helvetti.

   En tiedä mikä pakkomielle se on ihmisillä siivota koko ajan. Anta lasten elää ja olla. Siivoilee enimmät aina kohdilleen ja kerran viikossa kunnolla. Pian ne on kumminkin kaikki tavarat levällään. Kauhea kontrollintarve. Kerkiätte hipsuttaa yllinkyllin sitten kun lapset muuttaa kotoa.

   1. Jonna-Emilia

    Samaa mieltä. Eikä sitä näin monen lapsen työssä käyvänä äitinä ole mahdollistakaan puunata koko ajan.

  23. Minna

   Meillä sotkee minä. Aina kaikenlaista menossa ja jää sotkut siivoamatta. Toki lapset ja mieskin. Eipä se häiritsekään kuin miestä joka loppupeleissä sotkee yhtälailla. Likaista ei ole mutta ikuinen kaaos. Mä valitsen aina jotain muuta siivoamisen sijaan jos voin. Minulla on sama seinä kuin sinulla. Tosin keittiössä. Siis tuo harmaa kalkkimaalilla ja siinä sama peili. Jotenkin ihana järkytys kun ihan omasta päästä sisustanut ja jollakin sama. Nyt mietin poiminko idean kumminkin jostain

   1. Jonna-Emilia

    Minäkin keksin aina muuta tekemistä jos siivota pitäisi ???? Saattaa olla tuo seinän väri kohtuu yleinen? Minä halusin vain vähän väriä seinään kun hyllyt on valkoiset. Ettei kaikki ole valkoista.

  24. HauskaPostausJaBlogi

   Tosi hauska postausidea! Meillä kans kasataan.. Ja paljon! Onneksi järjestävät kyllä myös -tiukan silmän ja kurin alla. 😀

   1. Jonna

    Kiitos <3 Kuria pitää olla 🙂

  25. Ärrinmurrinmami

   Näyttää kovin, kovin, kovin tutulta myös yhden pojan (10 v) ja yhden tytön (7 v) perheessä. Meillä leimallista on joka paikassa kuten lattioilla, sohvalla, sohvapöydällä, lastenhuoneiden lattioilla, makuuhuoneen lattialla, sängyissä, yöpöydillä, vessan lattioilla ja eteisen pöydillä lojuvat Akkarit, Aku Ankan taskukirjat ja muut kirjat sekä lattioille, sohvalle ja tuolien selkänojille viskellyt käytetyt sukat, housut ja paidat, kaikkialta tursuavat askartelujen tuotokset, piirustukset ja harakanvarpain erilaisille paperinpaloille kirjoitetut ja voimakkain kuvin korostetut muistilaput, ohjeet, käskyt ja kiellot sekä legopalikoilla vuoratut lattiat ja koulupöydät. Tämän koreuden täydentää eteisen lattialle ajautuneet kivet, kaikkialta löytyvä hienojakoinen hiekka, ympäri keittiötä ripotellut leivän- yms. muruset sekä tahmaiset pinnat ja tuhruiset ovenkahvat ja -pielet sekä peilit, joista hädintuskin läpi näkee.

  26. Myös bonusmamma

   Kaikista järkevintä on, kun lapset leikkivät omassa huoneessaan tai yhteisellä leikkialueella, joka ei ole olohuone tai muu yhteiskäytössä oleva. Meillä näin ja jos vieraita tulee, niin ovi kiinni.. 😂 Itse siivoavat omat huoneensa aina kerran viikossa. Tuo kaaos ei ole vielä mitään, odotapas kun pääsevät teini-ikään… 😧😥😨

   1. Jonna

    Joo näin ehdottomasti! Normaalisti ei meilläkään olohuoneessa leikitä, tämä oli vähän erikoinen tilanne kun tehtiin laajennusta ja meillä oli niin monta huonetta pois käytöstä.

  Vastaa