• 10 vinkkiä miten säästät järkesi lapsiperheen arjessa

  Joskus äitinä tuntuu, että pää räjähtää ja sitten taas hetken päästä onkin maailman onnellisin äiti. Hulluuden rajamailla heilutaan iltaisin, kun lasten iltavilli nousee ja oma jaksaminen samaan aikaan laskee. Miten kukaan äiti (tai isäkään) pysyy järjissään? Onko se edes mahdollista?

  Mietitin omaa arkeani ja siinä selviämistä.  Minä olen ainakin oikonut ”mutkia suoriksi” monessakin asiassa ja tästä syystä tämän kaaoksen hallinta on mahdollinen. Ihan en ole varma olenko järkeni säästänyt, mutta hengissä olen selvinnyt ainakin.

  Näin pidät järkesi arjenkin keskellä

  1. Unohda parilliset sukat, missään ei ole sääntöä, että niiden pitäisi olla samaa paria. Kunhan on sukat.

  2. Kuulosuojaimet ovat välillä tosi hyvä juttu.

  3. Kodin ei tarvitse olla suoraan sisustuslehdestä. Turvallinen paikka lapsille riittää. Suosittelen, että et osta valkoisia kalusteita, etkä irtotyynyjä sohville. Tässä esimerkki siitä miksi: Näin nopeasti 4 poikaa sotkee olohuoneen.

  4. Leluja on helposti liikaa. Vähentäkää leluja, lapset leikkivät kuitenkin pääsääntöisesti kaikella muulla. (Kuten henkareilla ja sohvatyynyillä).

  5. Lasten (lue: poikien) vessan jatkuva luuttuaminen on ajanhaaskausta. Opeta lapset siivoamaan vessa itse tai osta tehokkaat raikastimet.

  6. Pyykkiä on aina. Se kuuluu lapsiperheen elämään, pese kun ehdit tai älä pese jos et jaksa. Pyykkiä on jokatapauksessa huomennakin.

  7. Vaatteiden silittäminen on turhinta hommaa ikinä. Vaateet suoristui päällä ja lakanoiden ei tarvitsekaan olla sileitä.

  8. Lapset voivat välillä olla epämääräisissä vaatteissakin, ottakoot kaapista mitä löytävät. Itseasiassa myöhemmin se on paljon hauskempaakin valokuvia katsellessa.

  9. Lapsesi ei kuole siihen jos syö joskus einestä tai pikaruokaa. Ajattele kuinka paljon saat lisäaikaa päivään lastesi kanssa jos joskus kurvaattekin pizzalle sen sijaan, että pyörit keittiössä tuntitolkulla tekemässä lihapullia.

  10. Äidile päivällä kahvia ja illalla viiniä…ainakin välillä 😉

  Kommentit

  1. Westend Mum

   Meillä nykyään nimenomaan valitsemalla valitaan eripariset sukat. Toisessa on Frozen ja toisessa Disney prinsessoja. Eli miksi sitä sitten edes yrittää niitä pareja etsiä… 😉
   http://westendmum.fi

   1. Jonna-Emilia

    Niin, nehän voi olla myös oikein muodikkaat eriparisina 🙂

  Vastaa