• Naiset ovat määräileviä ja tuoksuvat hyvälle. 200 poikaa kertovat millaisia naiset ovat

  Aivan ihanaa naistenpäivää kaikille poikien äideille sekä muille naispuolisille lukijoille. Naistenpäivän kunniaksi käytin tilaisuutta hyväkseni ja pyysin äitejä kysymään pojiltaan yhden yksinkertaisen kysymyksen: Millaisia ovat naiset? Sainkin vastauksia lähes kahdeltasadalta pojalta. Oletteko valmiita kuulemaan millaisia olemme me naiset poikien silmin?

  Naiset ovat kilttejä

  Kivaa oli lukea, että yksi käytetyimmistä adjektiiveista naisia kuvailtaessa oli kiltti. Aivan ihastuttava huomio pojilta. Naiset pitävät poikien mielestä lapsista huolta ja rakastavat eläimiä sekä söpöjä asioita. Pojat ovat sitä mieltä, että naiset leikkivät lasten kanssa enemmän kuin miehet ja naiset rakastavat ihan kamalasti poikiaan. ”Naiset ajattelee enemmän kuin miehet, ennen kuin tekee asioita”, kertoo poika 11v.

  Naiset ovat kauniita

  Yllättävän monessa pojan vastauksessa oli jotain kauniiseen ulkonäköön liittyvää. Pojat kehuivat, että naiset ovat kauniinpia kuin miehet. Vanhemmat pojat kuvailivat naisia kuumiksi ja pienet pojat kauniiksi. Huulipunat ja kynsilakatkin tuli mainittua useampaan kertaan. Poikien mielestä naisilla on kivoja mekkoja ja pitkät isot hiukset. Muutamat pojat olivat kuvailleet naiset komeiksi tai söpöiksi. ”Naiset näyttää hymynaamalta”, totesi poika 4v. Osa pojista kuvaili naisia siisteiksi, tyylikkäiksi ja muutama jopa keltaisiksi ja homeisiksi.

  Naiset tuoksuvat hyvälle

  Monen pojan mielestä me naiset tuoksumme hyvälle. ”Naiset on hyvän hajuisia” kertoi poika 8 vuotta. Erilainen tuoksu kuin miehillä ja kukkien tuoksu tuli mainintana usealtakin pojalta. Poika 6v toteaa,että ”naiset tuoksuvat pullalle ja muille hyville jutuille”.

  Naiset ovat outoja

  Eräs 4 vuotias poika kertoi naisista näin: Pitkähiuksisia ja ilman pippeliä. Repivät tietysti kulmakarvojaan irti. Synnyttävät vauvoja. Muuta minä en niistä tiedä. Useampikin poika myönsi, että ei tiedä naisista oikein mitään. Naiset ovat poikien mielestä kiinnostuneita vain naisten jutuista ja laiskoja kun eivät vaihda talvirenkaita. Aika moni poika kuvaili naisia oudoiksi, useat kylläkin lisäsivät perään, että äiti ei kuitenkaan ole outo. Naisia kuvailtiin myös salaperäisiksi. 11 vuotiaan pojan mielestä ”naiset ovat vähän hönöjä”. Monessa pienen pojan vastauksessa toistui sama ”niillä ei ole pippeliä” ajatus. Eipä yllätä yhtään, niinhän se on.

  Naiset määräilevät

  Ikävä kyllä, tämän pojat ovat pistäneet jo merkille. Naiset määräilevät! ”Ne komentaa miehiä”, kertoo poika 4,5v. Kärttyisiä, rasittavia ja itsepäisiä ovat naiset poikien mielestä. Poika 6,5 kuvasi naisia väkeviksi. Isompien poikien mielestä naiset ovat vähän ärsyttäviä ja pilkunviilaajia. ”Naiset voisivat ottaa vähän rennommin” opettaa naisia poika 16v.

  Naiset puhuvat liikaa

  Kukaan mies ei puhu niin pitkään puhelimessa kuin naiset”, toteaa poika 11v. Poikien mielestä me naiset olemme aina äänessä. Naiset mäkättävät ja kälättävät, eikä miehet saa naisilta puheenvuoroa. Hmm… olisiko tässä ehkä totuuden siemen.

  Mitä sinun lapsesi sanoo naisten olevan?

  Erityisen hauskaa olisi kuulla myös tyttöjen kommentteja siitä millaisia ovat naiset? Onko vastauksissa mitään samaa kuin pojilla?

  Lue myös: Jari Sinkkosen terveiset poikien äideille
   

  Kommentit

  1. Miina

   Meillä tytär kuvaili muuten aika samanlailla, mutta jätti noi mäkätykset pois. Ehkä hän ei huomaa kun on itse lajin edustaja.

  2. Nimetön

   Aivan ihana juttu!

  3. Joku

   Tästä huomaa kuinka paljon myrkyttyneitä rakenteellisia sukupuoleen kohdistuvia roolituksia yhteiskunnastamme löytyy. Hauskuus on tästä artikkelista kaukana.

   1. Jonna

    Jos pienten lasten hauskat vastaukset eivät ole sinusta hauskaa nähnytkään, niin ehkä silloin on peiliin katsomisen paikka. Kannattaa vaikka vähän ottaa rennommin, kuten täällä moni poika meille naisille on jo ehdottanutkin. Ihan syystä. Ihanaa viikkoa sinulle.

  Vastaa