• Slackline / Suomen Voimistelutuote

  Testaajat: Oliver 9v, Oskari 8v, Oscar 7v, Verneri ja Viljami 6v, Ollie 3v ja Kristian 2v

  ”Haluan olla isona nuorallakävelijä, alla krokotiilejä ja leijonia”

  Kaikki muistaa varmasti lapsuudesta hurjapäisiä nuorallakävelijöitä telkkarissa. Joku on joskus ylittänyt jopa Grande Canyonin nuoralla kävellen ilman turvavaljaita. Hurjaa! Nyt vuonna 2011 perustettu Suomen Voimistelutuote tarjoaa meille jokaiselle mahdollisuuden leikkiä näitä hurjapäitä omassa turvallisessa kotipiirissä. Taitojen karttuessa voi kuvitella itsensä pilvenpiirtäjien väliin tai kuhisevien krokotiilien yläpuolelle. Yritys kannustaa lapsia olemaan rohkeita ja kekseliäitä, tukemalla heidän liikunnallisuuttaan omilla tuotteillaan. Lapsiltahan ei tunnetusti puutu mielikuvitusta, joten hetkessä on keksitty kymmeniä eri variaatiota, mitä yhdellä välineellä voi tehdä. Aikuiset voivat rohkeasti hypätä lasten maailmaan kokeilemaan samoja temppuja, koska tuotteet ovat erittäin kestäviä.

  Suomen Voimistelutuotteella on tällä hetkellä kuusi eri tuotetta markkinoilla: Slackline, voimistelurenkaat, puolapuut, puinen leuanvetotanko, kiipeilyköysi ja trapetsi. Valikoimasta löytyy myös lisäosa puolapuille ja erilaisia kannakkeita sekä irtohihnat. Huomionarvoista on myös, että tuotteiden valmistuksessa on käytetty mahdollisimman paljon puuta. Tämän vuoksi tuotteet ovat sekä ekologisia että myrkyttömiä. Kaikki hihnat on säädettävissä jokaisen käyttäjän koon mukaan. Tuotteet valmistetaan Lempäälässä, jossa ne viimeistellään ja tarkistetaan yksitellen. Tuotteiden on kestettävä kulutusta ja käyttöä vuosikaudet, joten valmistustyö tehdään huolellisesti. Testaus tehtiin kaupallisena yhteistyänä Suomen Voimistelutuotteen kanssa.

  Mikä se on?

  Suomen Voimistelutuotteen tärkeimmät arvot ovat kotimaisuus, tuotteiden pitkäikäisyys ja turvallisuus. Nämä arvot todellakin näkyvät ja tuntuvat tuotteissa. Tällä kertaa energinen testiryhmä pääsi testaamaan Slacklinen. Slackline on joustava, leveä tasapainoliina, joka kehittää tasapainoa, kehonhallintaa sekä keskittymiskykyä. Se on kaksiosainen: 2 metrinen hihna lenkillä ja räikällä sekä 13 metrinen hihna lenkillä. Lenkeissä on lisävahvikkeet, joten Slackline kestää  hurjat  200 kg. Pojat eivät kauaa kerenneet haaveilemaan tempuista Slacklinella, kun posti jo toi paketin kotiovelle. Paketti aukesi jopa turhan lennokkaasti ja jokaisella testiryhmän jäsenellä oli heti ehdotus, mihin keltainen Slackline tulisi virittää.

  Vinkit käyttäjälle

  Harmiksemme varsin tuoreelta kotipihaltamme ei löydy vielä isoja puita, joten jouduimme tyytymään terassillamme oleviin parvekkeen tukitolppiin. Slackline on helppo kiinnittää, joten päätimme myöhemmin mennä myös lähimetsään temppuilemaan. Slacklinen mukana tulee kaksi pehmustetta, joten kiinnittäminen ei aiheuta tuhoja puihin ja tolppiin.

  Testiryhmä olisi halunnut tasapainoliinan tietenkin huimiin korkeuksiin, mutta me äidit päätimme virittää sen matalalle ryhmän suurehkon ikähaarukan johdosta. Aluksi alle aseteltiin myös suuri säkkituoli äitien mielenrauhan vuoksi. Tasapainoilun alkaessa, isommatkin pojat huomasivat, että laji vaatii suhteellisen paljon harjoitusta, ennen kuin se alkaa sujumaan. Taitojen mukaan voi lisätä haastetta nostamalla korkeutta, toki turvallisuus huomioiden. Kun tasapainoilu alkaa olemaan hallussa, voi harjoitteluun lisätä erilaisia temppuja, kuten  hyppyjä. Vain mielikuvitus on rajana.

  Tasapainoiluun jää koukkuun ja harjoittelua jaksettiin jatkaa pitkälle iltaan asti. Kun väsymys iski poikasiin, jäi äidit vielä harjoittelemaan. Melko nopeasti tasapainoilun ideasta saa kiinni ja nälkä kasvaa syödessä; jos vielä saisi yhden askeleen enemmän. Kun pääset päästä päähän, on kätevää vaan kääntyä ja jatkaa takaisin. Onnistuminen tuo lisää itsevarmuutta ja kehonhallinta paranee huomattavasti. Testiryhmämme suosittelee!

  Parhaat palat

  Poikien TOP 3:

  1. Yhden jalan tasapainoilu. ”Jalka alkaa väpättämään hullunlailla, nauratti niin, että pissat meinas tulla housuun”
  2. Tasapainoilu silmät kiinni, toki äidin pitäessä kädestä kiinni. ”Niin jännää, kun ei tiedä mihin astuu, sitä voi astua vaikka krokotiilin kitaan”
  3. Takaperin tasapainoilu, tottakai tätäkin piti kokeilla. ”Nyt on hurjaa!!”

  Äitien TOP 3:

  1. Silmät kiinni ja kahvikupin puristusta valkoisin rystysin. ”Lasten pitää saada kokeilla kaikkea”
  2. Aluksi jo Slacklinelle pääsy oli puolivoittoa. ”Hirvee homma, hiki tuli”
  3. Tuhottoman paljon harjoituskertoja ja menihän se päästä päähän läpi putoamatta. ”Periksi ei anneta, tää on opittava ennen poikia!”

  Lisää Poikien Testiryhmän testauksia TÄÄLTÄ

   

  Vastaa