• Puiset voimistelurenkaat / Suomen Voimistelutuote

  Testaajat: Oliver 9v, Oskari 8v, Oscar 7v, Viljami ja Verneri 6v, Ollie 3v ja Kristian 2v

  Voimistelurenkaat

  voimistelurenkaat

  ”Tää pyörii kovempaa kuin karuselli!”

  Voimistelurenkailla on joskus tullut temppuiltua koulun liikuntasalissa. Niillä oli hauska keinua edestakaisin, yleensä päätähuimaavalla vauhdilla. Mitä kovempi vauhti, sen parempi, voltteja unohtamatta. Tämän vuoksi näitä oli pakko päästä testaamaan kotonakin ja testiryhmä päästettiin valloilleen Suomen Voimistelutuotteen puisilla voimistelurenkailla.  Vauhtia pelkäämätön poikalaumamme olikin renkaiden pikaisesta saapumisesta enemmän kuin innoissaan. Näillähän voi tehdä vaikka mitä! Suomen Voimistelutuote valmistaa viiden muun tuotteen ohessa renkaat Lempäälässä, joten koko tuotanto on 100 prosenttisesti täysin kotimaista. Ekologisuus, kestävyys ja myrkyttömyys ovat tänä päivänä yhä tärkeämmässä asemassa, joten erityisesti lasten käyttöön juuri Suomen Voimistelutuotteen renkaat olivat erittäin hyvä valinta. Testaus tehtiin kaupallisena yhteistyönä Suomen Voimistelutuotteen kanssa.

  Mikä se on?

  Kotimaiset, kestävät, puiset voimistelurenkaat voi tilata kolmella erilaisella pinnalla: puuvalmis, valkoinen ja pähkinä. Kestävästä koivuvanerista valmistetuissa renkaissa ei ole käytetty liimaa, joten sen vuoksi ne ovat myrkyttömät. Renkaiden koon voi valita joko aikuisten tai lasten mallina. Aikuisten koko on olympiastandardin mukainen, joka kannattaakin huomioida omassa harjoittelussaan 😉 Hihnoissa voi valita mustan, valkoisen ja vaaleanpunaisen välillä, hihnan pituutta unohtamatta. Hihnoissa erityisesti huomionarvoista on se, että niillä on ainoana Suomessa Ökö-tex -standard 100-sertifikaatti, joka takaa ettei tuotteessa ole haitallisia torjunta-aine-, raskasmetalli- tai formaldehydijäämiä.  Pituusvaihtoehdot ovat joko 250 cm tai 400 cm, joten hihnat on helppo säätää juuri tiettyyn korkeuteen. Omaan tilaan sopiva kombinaatio löytyy varmasti näistä vaihtoehdoista.

  Asennukseen on hyvät ohjeet. Me tarvitsimme apua, koska kattokannakkeet tuli asentaa puisen katon kantaviin osiin. Meillä meni tässä vaiheessa sormi suuhun, joten luovutimme nivelletyt palomieshakaset taitavampiin käsiin. Muilla kannakkeilla tätä hommaa ei kannatakaan tehdä, koska palomieshakaset kestävät jopa 300 kg sekä keinumista ja keinuminenhan on juuri se idea 🙂

  Voimistelurenkaat

  Voimistelurenkaat

  Vinkit käyttäjälle

  Kun palomieshakaset saatiin asennettua kattoon, jäi meille äideille hihnojen säätäminen, testiryhmäläisten jo malttamattomina pyöriessä jaloissa kera  joko-huudoin. Ja kuten arvata saattaa, ensimmäisenä otettiin tietysti vauhtia ja ei muuta kuin keinumaan. Kun keinumista oli tehty aikansa, joku ryhmäläisistä päätti alkaa temppuilemaan renkaissa. Nopeasti havaittiin, että renkailla voi tehdä myös voltteja, nostaa itsensä käsien varaan ilmaan sekä pää ylöspäin että alaspäin. Niihin voi myös kiivetä pujottamalla jalat renkaisiin ja taas keinua.

  Roikkumisia ja keinumisia pystyy tekemään myös pareittain omassa renkaassa, toki yhteentörmäystä varomalla. Testiryhmä keksi myös hauskan, voimaakin vaativan leikin, jossa renkaassa roikkuen pyöritään lujaa ympäri. Meistä äideistä oli mukavaa seurata lasten temppuilua, välillä jo pelkästä katsomisesta meni pää pyörälle. Lopulta tuli vihdoin meidän vuoro ja täytyy myöntää, että hauskaa oli. Voimistelurenkaat tuovat omaan, joskus hieman yksitoikkoiseen treeniin uusia ulottuvuuksia. Jos haluaa vinkkejä renkailla harjoitteluun, Suomen voimistelutuote on suunnitellut aikuisille monipuolisen voimistelurenkailla tehtävän kotitreeniohjelman sekä lapsille hauskan temppukoulun. Testiryhmä suosittelee lämpimästi!

  Parhaat Palat

  Poikien TOP 3:

  1. Renkaissa keinuminen. ”Äiti, osunko kattoon?”
  2. Renkaissa pää alaspäin roikkuminen. ”Milloin se veri nousee päähän?”
  3. Renkaissa pyörimiskisat. ”Tää meni kovempaa kuin karuselli, ’naurua”

  Äitien TOP 3:

  1. Palomieshakasten kiinnitys. ”Missä ne palomiehet on?”
  2. Renkaissa voltin teko. ”No nyt uskaltaa tehdä voltinkin”
  3. Suorille käsille nousu. ”Ihan varmasti pääsen, ei minkäänlaista epäilystäkään!”

  Lisää Poikien Testiryhmän testauksia TÄÄLTÄ

  Vastaa