• Puolapuut / Suomen Voimistelutuote

  Testaajat: Oliver 9v, Oskari 8v, Oscar 7v, Viljami ja Verneri 6v, Ollie 3v ja Kristian 2v

  ”Hei äiti kato, mä olen kuin apina puussa”

  Jokainen muistaa koulun liikuntatunnit ja puolapuurivistön liikuntasalissa. Mitä kaikkea niillä temppuiltiinkaan? Kiipeiltiin ja roikuttiin ainakin, välillä jopa hypättiin korkealta patjalle. Tällä kertaa testiryhmällämme oli ilo päästä testaamaan Suomen Voimistelutuotteen puolapuut. Vuodesta 2011 asti, Suomen Voimistelutuote on tuonut hyvää mieltä ja liikunnan riemua koteihin täysin kotimaisilla, ekologisilla ja turvallisilla tuotteillaan. Laadusta tinkimättä. Puolapuita käyttävät kotitaloudet, yritykset, koulut, päiväkodit, fysioterapeutit, urheilijat ja useat liikunnanalan ammattilaiset. Testaus tehtiin kaupallisena yhteistyönä Suomen Voimistelutuotteen kanssa.

  Mikä se on?

  Testiryhmä odotti puolapuita kotiin kuin kuuta nousevaa. Olimme jo pitkään harkinneet niiden hankintaa, mutta jostain syystä se oli aina jäänyt. Pojat kovasti jo pohtivat, mitä kaikkea jännää niillä voikaan tehdä. Ei mennyt aikaakaan, kun lähetys oli jo kotona ja pääsimme virittämään puolapuut seinälle. Me saimme kotiimme valkoiset puolapuut, jotka sopivat sisustukseen kuin nakutettu. Puolapuita saa peittävän valkoisen lisäksi myös koivun, lakatun koivun ja mustan sävyisenä. Puolapuut voi valita joko 60, 70, tai 80 cm:n levyisinä ja korkeus on 230 cm. Puolapuista on helppo rakentaa erilaisia, omaan kotiin sopivia ratkaisuja, asentamalla niitä vierekkäin.

  Puolapuiden asennus kävi sutjakkaasti, kun apuna oli käsistään kätevä apulainen. Hän osasi ottaa huomioon, mille seinälle ne kannattaa asentaa.  Meiltä äideiltä hommaan olisi kulunut ehkä hieman pidempi aika, mutta todennäköisesti olisimme saaneet selkeiden ohjeiden ja puolapuiden mukana tulevien asennustarvikkeiden ja ruuvien ansiosta puolapuut seinälle ennemmin tai myöhemmin 😉 Kaikki tarvittavat välineet löytyivät paketista, ainoastaan iskuporakonetta tarvittiin omasta takaa kiviseinään.

  Vinkit käyttäjälle

  Kun puolapuut oli asennettu seinälle, päästiin tositoimiin. Jokainen testiryhmän jäsen lähti luonnollisesti heti kiipeämään ylös pitkin puolapuita. Myös pienimpien testiryhmäläisten annettiin rohkeasti kokeilla, koska lapset alkavat luontaisesti jo hyvin varhain kurkottelemaan ja kiipeämään. Turvallisuus varmistettiin vielä alle asetetulla suurella suorakaiteen muotoisella säkkituolilla. Myös erilaiset jumppapatjat ovat hyviä tähän tarkoitukseen. Nopeasti pojat hoksasivat myös, että puolapuissa voi roikkua, joten yhdeksi suosikiksi muodostuikin roikkumiskisat vierekkäin.

  Meidän puolapuihin tuli lisäosana leuanvetouloke, jota erityisesti vanhemmat odottivat. Myös pojat innostuivat kovasti leuanvetoharjoituksista. Keksimme hyvän kisan isompien testiryhmäläisten kesken. Se, joka saa ensimmäisenä vedettyä leuan, saa kivan palkinnon. Tästä kilpailulliset pojat innostuivat kovasti ja vuorotellen kiipesivät yhä uudelleen kokeilemaan leuanvetoa. Kiipeämistä kokeiltiin myös pelkillä käsillä ylös ja alas. Käsivoimat ja koko yläkropan lihakset kehittyvät varmasti kohisten lähiviikkoina meillä kaikilla. Suomen Voimistelutuotteelta on mahdollisuus saada aikuisille suunniteltu, monipuolinen treeniohjelma puolapuille. Liikkeiden tehoon voi vaikuttaa säätämällä vartalon kulmaa. Testiryhmä suosittelee lämpimästi.

  Parhaat palat

  Poikien TOP 3:

  1. Leuanvetokisa. ”Ei millään meinaa jaksaa,  miten se on niin vaikeeta?!”
  2. Vierekkäin roikkumiskisa. ”Mun kädet vapisee!! *naurua”
  3. Kiipeily pelkillä käsillä. ”Kato äiti, mä olen kuin apina puussa”

  Äitien TOP 3:

  1. Asennus. ”Siis oltaishan me osattu nää asentaa ihan itekin”
  2. Roikkuminen käsien varassa pää alaspäin. ”Mä osasin tän kyllä lapsena”
  3. Esteettisyys. ”Sama se kiivetäänkö noissa, nehän näyttää täällä tosi hyvältä”

  Lisää Poikien Testiryhmän testauksia TÄÄLTÄ

  Vastaa