• Seikkailupuisto Huippu

  Kaupallinen yhteistyö Seikkailupuisto Huippu

  Testaajat: Ossian 11 v, Oskari 9v, Oscar 7v, Verneri ja Viljami 6v

  ”Olen kuin Tarzan viidakossa!”

  Vuorikiipeilyssä on jotain hyvin kiehtovaa. Toiset kiipeilevät turvavälineiden avulla, hurjapäisimmät jopa ilman. Korkeanpaikankammoiselle pelkkä ajatuskin kiipeilystä korkealla hirvittää. Sen vuoksi on mahtavaa, että viime vuosina Suomeen on tullut useita kiipeilypaikkoja, joissa jokainen voi kokeilla kiipeilyä; turvallisesti. Testiryhmällämme oli ilo päästä tällä kertaa tutustumaan Seikkailupuisto Huippuun.

  Espoon Leppävaaran urheilupuistossa sijaitseva Seikkailupuisto Huippu on avattu vuonna 2015 kaikille itseään haastaville seikkailunjanoisille, miksei korkeanpaikankammoisillekin kiipeilijöille. Köysiseikkailuradat ovat 4-18 metrin korkeudessa ja eritasoisia ratoja on yhteensä kahdeksan. Jos kiipeily ylhäällä puiden latvuksissa pelottaa kovin, on mahdollisuus valita helpompia ja matalalla olevia ratoja. Nämä radat on merkitty vihreällä ja sinisellä ja ovat soveliaita myös pienille kiipeilijöille. Minimipituusraja on 100 cm ja kaikki alle 110 cm pitkät kiipeilijät pääsevät radalle vain aikuisen kanssa. Jatkuvavarmisteinen turvajärjestelmä varmistaa jokaisen kiipeilijän turvallisuuden. Siitä ei pysty irrottautumaan kesken radan. Yli 140 cm pitkät kiipeilijät voivat halutessaan uhmata korkeuksia punaisella ja mustalla merkatuilla radoilla, joilla on hyvinkin vaativia osuuksia kaikkein hurjimmille.

  Mitä siellä oli?

  Kaikki testiryhmän jäsenet ovat käyneet kiipeilemässä aiemmin, mutta kukaan ei ollut käynyt Huipussa. Poikia jännitti kovasti, minkälaisia ratoja sieltä löytyisi. Aluksi kaikille jaettiin ne tärkeimmät eli turvavaljaat ja kypärät. Ystävälliset perehdyttäjät asettelivat valjaat maahan niin, että niihin oli helppo pujahtaa. Perehdyttäjät auttoivat myös kiinnittämään kaikkien valjaat, jotta jokaisella olisi turvallinen olo lähteä puistoon seikkailemaan. Ennen kuin innokkaat kiipeilijät päästettiin irti, käytiin turvallisuusohjeet läpi ja jokaisen tuli mennä perehdytysrata kerran päästä päähän. Tämä on erittäin tärkeää, koska seikkailupuistoissa voi olla erilaiset turvajärjestelmät, joten kokeneellakin kiipeilijällä saattaa mennä sormi suuhun itselle tuntemattoman järjestelmän kanssa.

  Kun perehdytysrata oli selvitetty kunniakkaasti, pojanviikarit kirmasivat kallioisen metsän siimekseen hiukset hulmuten. Meille äideille tuli kiire perään, koska pienimpien ryhmäläisten kanssa oli hyvä mennä heille soveltuvat radat läpi ensin yhdessä. Seikkailupuistossa on vain kaksi lähtöpaikkaa; kallion päällä ja alapuolella. Tämä helpottaa seikkailijoiden pääsyä radoille ja aikuisten jälkikasvun valvontaa. Molemmista lähtöpaikoista löytyy sekä vihreä, sininen, että punainen ja musta rata. Niinpä suuntasimme kaikki kallion alapuolella sijaitseville vihreille ja sinisille radoille. Radoilla on lyhyitä, hyvin erilaisia tehtäviä, kuten esimerkiksi vaijereilla sekä huojuvilla köysisilloilla tasapainoilua, erilaisten tunneleiden läpimenoja ja köysillä roikkumista. Välillä helpompia, ja välillä vaativampia tehtäviä.

  Kun helpommat radat oli selvitetty, siirtyivät isommat testiryhmäläiset punaisille ja mustille radoille. Eteneminen sujui myös siellä hienosti, vaikka välillä vähän jännitti. Hienoin tunne oli kaikkien mielestä se, kun pääsi vaikean osuuden läpi. Ratojen läpäisemiseen kannustaa aina viimeiseksi sijoitettu vaijeriliuku, johon seikkailu on hauska lopettaa. Osa Huipun liu’uista on jopa yli sata metriä pitkiä.

  Kallion alapuolella olevien ratojen suorittamisen jälkeen siirryttiin kallion päällä oleville radoille. Sieltä olikin hienot maisemat. Löytyipä sieltä myös isompien suosikki Tarzan-hyppy, jossa flengataan turvaköysien avulla verkkoon. Se vaatiikin jo hieman enemmän rohkeutta. Oman itsensä ja pelkojen voittaminen jätti jokaiselle hyvän mielen pitkäksi aikaa.

  Vinkit vierailijoille

  Vaikka saimme hyvät ohjeet aluksi, oli radalla pienille muutamia hiukan hankalia kohtia. Eteneminen jumittui silloin tällöin, mutta niistä selvittiin aikuisten rauhallisten ohjeiden avulla. Seikkailupuiston työntekijät seuraavat alhaalla kiipeilijöitä ja jos ongelmia ilmenee, he tulevat aina auttamaan. Toisaalta, jos takana ei ole suurta jonoa, on lasten (miksei myös aikuisten) hyvä antaa itse ratkaista ongelma. Usein tilanteista selvittiin niin, että pojat itse hoksasivat ratkaisun ensin ja sekös vasta itsetuntoa hiveli ja sai leveän hymyn kasvoille.

  Seikkailu on hyvä aloittaa aina helpoimmista radoista. Kun nälkä kasvaa syödessä, voi siirtyä haastavammille radoille. Näin omaan kiipeilyyn saa varmuutta ja hankalimmatkin paikat pystyy selvittämään. Korkeanpaikankammoisille tiedoksi, että usein tehtäviin joutuu keskittymään niin, että korkeuserot jopa osin unohtuu. Testiryhmämme jokaiselle jäsenelle löytyi tarpeeksi haastavia ratoja ja kukaan ei päässyt kyllästymään. Seikkailuun kannattaa varata aikaa 2-3 tuntia. Meidän seikkailu alkoi ukkoskuurossa, joten jouduimme hieman odottelemaan radoille pääsyä turvallisuussyistä. Pelkkä sateinen sää ei haittaa kiipeilyä, joten kannattaa pukeutua sään mukaan. Huippuun voi tulla koko perheen voimin. Lähiympäristöstä löytyy kaikenlaista tekemistä myös ihan pienimmille, kuten Espoon kaupungin Angry Birds -leikkipuisto.

  Seikkailupuisto Huippuun pääsee autolla, junalla tai bussilla. Autoille on hyvät parkkialueet pienen kävelymatkan päässä ja junalla voi tulla Leppävaaran asemalle. Arvotavaroille löytyy säilytyslokerot lipunmyyntikioskilta. Kannattaa myös muistaa tyhjentää taskut ennen radoille menoa. Jos pieni nälkä tai jano yllättää, kioskista saa ostettua virvokkeita ja pientä purtavaa. Samaisessa rakennuksessa on myös vessat. Henkilökunnan ystävällisyyden ja loistavien puitteiden vuoksi meillä oli oikein onnistunut seikkailu. Testiryhmämme suosittelee Huippua lämpimästi.

  Parhaat Palat

  Poikien TOP3:

  1. Tarzan-hyppy, ”Olen kuin Tarzan viidakossa”
  2. Vaijeriliu’ut, ”Siistii kun kesken liu’un voi pyöriä ympäri”
  3. Huojuvat riippusillat, ”Vähänkö jännitti välillä, että tippuu”

  Äitien TOP3:

  1. Tarzan-hyppy, ”Kyllähän mä nyt tän uskallan tehdä”
  2. Vaijeriliu’ut. ”Niin kovaa kuin mahdollista, kiitos!”
  3. Kahvila, ”Kahvin jälkeen pieni ukkoskuuro ei harmittanut enää”

  Lisää Poikien Testiryhmän testauksia TÄÄLTÄ!

  Kommentit

  1. Nimetön

   Niin, tässä olisi tietenkin voinut olla ajo-ohjeet, bussit jotka saapuvat perille, aukioloajat puistolle ja kioskille. Tämä kiinnostaa poikien äitinä, mutta minulle ei autoa käytössä. Hyvä juttu.

  2. Nimetön

   Tuo varmaan olis lastenlasten mieleen

  3. Nimetön

   Vau!

  Vastaa