• Sirius Sport Resort

  Testaajat: Ossian 11v, Oliver 9v, Oskari 9v, Oscar 7v

  uusi harrastus lapsille

  ”Siistii!!” oli ihan ensimmäinen huudahdus poikien suusta, kun ilmoitimme, että heillä on mahdollisuus päästä testaamaan lentämistä. Ennen kuin ehdimme kertoa sen enempää, alkoi kysymysten pommittaminen. Silmät ymmyrkäisenä oltiin jo kuvittelemassa kuinka korkealle se lentokone nouseekaan, josta hypätään  vai päästäänkö kenties ihan oikean lentokoneen ohjaimiin. No ei aivan, mutta tämän lähemmäs laskuvarjohypyn kokemusta lähellä maan pintaa ei voi päästä. Testaus on kaupallinen yhteistyö Sirius Sport Resortin kanssa.

  Mikä se on?

  Sirius Sport Resort on vapaa-ajan urheilukeskus, jossa voit lentää, surffata, kiipeillä ja pelata minigolfia sekä vierailla moottoripyörämuseossa. Keskus sijaitsee Pyhtäällä lähellä Kotkaa, E18-tien varrella vain noin tunnin ajomatkan päässä Helsingistä. Pojat pääsivät testaamaan lentotunnelissa lentämistä. He ovat myös aiemmin testanneet sisäsurffauksen ja köysikiipeilypuiston.

  Lentotunnelissa lento vastaa vapaapudotusta lentokoneesta, mutta sen voi tehdä turvallisesti ja hauskasti lähellä maanpintaa. Ilmavirran maksiminopeus on tunnelissa 260 km/h, mutta pojat olivat siellä ensimmäistä kertaa, joten he lensivät yhdessä ohjaajan kanssa 180 kilometrin tuntinopeudella. Ennen lentoa, pojat kävivät lyhyen opastuksen läpi ja saivat ylleen suojapuvun, kypärän ja korvatulpat ilmavirran aiheuttaman kovan metelin vuoksi.

  Lentotunnelissa käyvät myös kokeneet laskuvarjohyppääjät ja tuulitunneliharrastajat harjoittelemassa yksin ja yhdessä. Saimmekin seurata kokeneempien harrastajien lentoja ennen poikien suoritusta. Mieletöntä kehonhallintaa ja temppuja ilmassa oli henkeäsalpaavaa seurata aivan vierestä. Pojat ehkä kuvittelivat tekevänsä samanlaisia temppuja tunnelissa. Todellisuus oli kuitenkin toinen, kun he pääsivät lentämään. Kokemus oli ilmeistä päätellen kuitenkin mahtava ja pojat uskaltautuivat kokeilemaan lentoa hetkittäin ilman, että ohjaaja piti kiinni. Yhdessä ohjaajan kanssa päästiin nousemaan tunnelissa myös korkeammalle ja sekös vasta poikia nauratti. Mahtava elämys kaiken kaikkiaan!

  Aiemmat testaukset Siriuksessa

  Poikien testiryhmä on käynyt aiemmin testaamassa myös sisäsurffauksen ja köysipuiston. Siriuksessa voi surffata ympäri vuoden niin aloittelijat kuin kokeneemmatkin harrastajat. Eipä tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan metsästämään aaltoja 😉 Ensikertalaisina pojat aloittivat bodyboardingilla eli vatsalautailulla. Turvallisuussyistä kokeillaan ensin surffausta vatsallaan leveämmällä laudalla. Kun tämä tulee tutuksi, voidaan siirtyä harjoittelemaan seisten surffausta eli flowboardingia. Alkeet voi oppia jo tunnissa, tavoitteena on tasapainon ja liikkeiden hallitseminen vesivirtauksen päällä. Vaikeinta oli luonnollisesti laudalla ylösnousu, mutta pikkuhiljaa sekin alkoi sujua.

  Kiipeilypuistossa minimipituus on 110 cm. Ensimmäinen rata soveltuu perheen pienimmille kiipeilijöille yhdessä aikuisen kanssa. Muille radoille suositeltu pituusraja on 140 cm. Kaikkien alle 16-vuotiaiden seurassa on oltava aikuinen, joka seuraa kiipeilyä vähintään maanpinnasta käsin. Kiipeilypuistossa on hauskoja tehtäviä kuten esimerkiksi köysitikkaita, -verkkoja ja -keinuja. Pojat ovat kaikki käyneet aiemminkin kiipeilemässä, joten radat sujuivat suuremmitta kommelluksitta. Tylsää ei kuitenkaan ollut, vaan radoilta löytyi tarpeeksi haastetta jokaiselle.

  Vinkit kävijöille

  Jokaisen aktiviteetteihin osallistuvan on täytettävä terveysselvitys- ja vastuuvapauslomake. Huoltaja täyttää alaikäisen lapsen lomakkeen. Tähän kannattaa varata hetki aikaa kun saapuu paikalle. Jos haluaa tarjota hienon elämyksen jollekin läheiselle, on lahjakortti Siriukseen erittäin hyvä idea. Siriuksessa on vieraillut sekä näkö- että kuulovammaisia lapsia ja aikuisia ja osittain halvaantuneita pyörätuolissa istuvia, joille esimerkiksi lentotunneli on ollut mahtava kokemus.

  Lentotunneliin voi valita itselle tai ryhmälleen sopivan paketin useista eri vaihtoehdoista, jotka löytyvät Siriuksen nettisivuilta.  Ikäraja lennolle on 5-vuotta. Lentää voi kuka tahansa perusterve ihminen, joitain rajoituksia lukuun ottamatta. Aikaisempaa kokemusta ei tarvita. Ennen lentoa saa todella hyvät, kattavat ohjeet ja tarvittavat välineet ammattitaitoiselta ohjaajalta. Pojat malttoivat kuunnella ohjeet varsin hyvin, vaikka jännitys oli selkeästi käsin kosketeltavaa. Tästä kiitos ohjaajalle.

  Sisäsurffausta kokeilemaan tulevan tulee varata mukaan oma pyyhe, uimapuku ja hygieniatuotteet. Märkäpuvun ja laudan saa Siriuksesta. Ensikertalaisten on hyvä tulla paikalle puoli tuntia ennen omaa vuoroa tekniikka- ja turvallisuusopetuksen vuoksi. Sisäsurffaus on vauhdikkaan näköistä, mutta turvallista. Altaassa on vettä vain nilkkoihin asti ja virtauksessa voi seistä. Tosin vettä voi mennä suuhun, nenään ja silmiin. Pojat saivat hyvän ohjeistuksen ja surffaus sujui oikein mallikkaasti.

  Köysipuisto on auki keväästä syksyyn. Talvella köysipuisto on kiinni. Puistoon voi tulla myös sadesäällä, ainoastaan ukkonen tai myrsky estää kiipeilyn ja puisto voidaan joutua sulkemaan tällöin myrskyn ajaksi turvallisuussyistä. Kannattaa varata mukaan säänmukainen varustus ja hanskojakin suositellaan. Köysipuistoon ei tarvitse varata aikaa etukäteen pienemmille ryhmille. Myös lemmikit ovat tervetulleita köysipuistoon omistajan vastuulla.

  Sirius on loistava paikka myös erilaisille juhlille kuten syntymäpäiville, polttareille ja VIP-tilaisuuksille. Siriukseen voi tulla myös luokkaretkelle. Erilaisiin tilaisuuksiin ja juhliin on mahdollista saada juuri niille sopivan paketin joko yhden tai useamman aktiviteetin parissa, ruokia ja juomia unohtamatta.

  Kun vauhdikkaiden touhujen keskellä nälkä ja jano yllättää, on ravintola Skyfallissa tarjolla aina á la carte listalta tilattavista herkuista kahvilatarjontaan asti erilaisia vaihtoehtoja. Jokaiselle löytyy varmasti jotakin. Ravintolassa on A-oikeudet.

  Parhaat palat

  Poikien TOP3

  1. Lentotunneli: ”Parasta oli kun ohjaajan kanssa noustiin yhdessä todella korkealle tunnelissa”
  2. Aiemman vierailun sisäsurffaus: ”Se tunne, kun vihdoin onnistui nousta ylös laudan päälle seisomaan, edes hetkeksi”
  3. Aiemman vierailun köysipuistoseikkailu: ”Vaijeriliukuihin ei vaan ikinä kyllästy”

  Äitien TOP3

  1. Lentotunneli: ”Poikien ilmeet tunnelissa olivat näkemisen arvoiset ja ohjaajan asenne lapsiin mieletön”
  2. Aiemman vierailun sisäsurffaus: ”No olihan sitä virtauksessa kohellusta hauska katsoa, hienosti pojat pääsivät lajiin sisään”
  3. Ravintola Skyfall: ”Ravintolan tarjonta yllätti erittäin positiivisesti”

  Lisää Poikien testiryhmän testauksia täällä

   

   

  Kommentit

  1. Nimetön

   Olipa ihanan kattava artikkeli, kiitos. Meillä on ollut pitkään suunnitteilla lähteä tuonne kokeilemaan surffaamista, mutta nyt minusta tuntuu, että tehdään paljon muutakin samalla reissulla. Varataan koko päivä ja kokeillaan kaikenlaista. Lentäminen näyttää hauskalta.

   1. jonnasanna

    Kiva, että sait meiltä uusia ideoita. Varaa tosiaan koko päivä tai vaikka kaksi, kyllä siellä tekemistä riittää.

  Vastaa