• Suomen suurin Sisähuvipuisto 26.12.2017-7.1.2018 / Messukeskus

  Testaajat: Oscar 7v, Verneri 6v, Viljami 6v, Ollie 4v ja Kristian 3v

  ”Nää pomppulinnat ei lopu koskaan!!!!”

  Meillä oli ilo päästä tutustumaan ennakkoon Suomen suurimpaan Sisähuvipuistoon Messukeskukseen Poikien vauhdikkaan testiryhmän kanssa. Sisähuvipuisto avataan suurelle yleisölle tapanina 26.12.2017 ja sinne pääsee hurvittelemaan 7.1.2018 asti. Mikä pomppijan taivas! Halli oli täynnä toinen toistaan hienompia pomppulinnoja ja pitkät leveät käytävät houkuttelivat poikia juoksupyrähdyksiin kilpaillen siitä, kuka oli missäkin ensimmäisenä. Tämä on kaupallinen yhteistyö Messukeskuksen kanssa.

  Mikä se on?

  Suomen suurin Sisähuvipuisto on Messukeskuksen sisätiloihin joulun välipäivien ajaksi rakennettu, monipuolista tekemistä ja liikunnan riemua tarjoava teemapuisto. Messukeskuksen tilat on jaettu teemoittain neljään eri alueeseen: Taapero-, Peli- ja SporttiAlueeseen sekä PomppulinnaTaivaaseen. TaaperoAlue on pienimmille hurvittelijoille tarkoitettu, jotta he eivät jää isompien jalkoihin. Teemoihin jako on erittäin hyvä, koska pomppimisen jälkeen on hyvä hiukan rauhoittua esimerkiksi PeliAlueella, jotta voi taas riehaantua uudestaan.

  PeliAlueelta löytyy mm. meidän isompien testiryhmän jäsenten ehdoton suosikki pöytälätkä. Pienimmät innostuivat kovasti ilmavirran päällä olevan pallon lyömisestä ja Kristian osuikin hienosti palloon useamman kerran. Koripalloakin heiteltiin ja erityisen mukavaa oli potkia palloa, jossa mitattiin potkun tehokkuutta. Speden peleistä tuttua nopeuspeliä pelattiin sitten kilpaa myös aikuisten kesken ja kukaan ei tietenkään tästä leikkimielisestä kisasta menettänyt hermojaan 😉

  Sisähuvipuistossa ei olla unohdettu hittilajiksi muodostunutta keppihevosratsastusta. Keppihevosharrastajille on oma rata, jonne voi tulla kisaamaan omalla tai puiston lainaamalla ratsulla. Järjestetäänpä siellä myös lauantaina 6.1. ihan oikeat kilpailut, joten kaikki keppariharrastajat mukaan 🙂

  SporttiAlueen suosikkeja oli ehdottomasti kuplafutis, jota piti jokaisen päästä testaamaan. Taisi mennä enemmän leikiksi kuin futiksen pelaamiseksi 😉 Välillä killuttiin pää alaspäin niin ettei ylös päästy ja sekös vasta oli hauskaa sekä lapsista että meistä aikuisista. Kisailla voi myös sumopainiasuissa ja pelasivat pojat sählyäkin. Gladiaattoreistakin tuttuja lajeja pääsi myös testaamaan ja pojat saivat tiukat taistelut aikaiseksi.

   

  Rohkelikot Ollie ja Kristian juoksivat isompien mukana isoissa pomppulinnoissa ja laskivat huimiakin mäkiä isoveljien vanavedessä. TaaperoAlueella he kuitenkin saivat olla taas pieniä ja viihtyivät pitkät tovit pienessä pallomeressä, johon oli hauska sukellella vuoronperään. Myös pienillä hevosilla oli hauska ratsastaa.

  PomppulinnaTaivaasta löytyi useita erilaisia pomppulinnoja. Suosikeiksi muodostuivat liukumäellä varustetut pomppulinnat, joihin palattiin aina uudestaan ja uudestaan. Krokotiilin kitaan oli pienimmistä hurjaa kiivetä, mutta siitä huolimatta siellä käytiin monta kertaa. Isommat testiryhmäläiset tykkäsivät kovasti myös pitkästä sinisestä, täynnä esteitä olevasta ”käytävästä”. Niin paljon tuli liikuttua parin tunnin aikana, että pojat olivat aivan kuitteja päivän päätteeksi.

  Vinkit vierailijoille

  Suomen suurimmassa Sisähuvipuistossa löytyy tekemistä kaikenikäisille, joten sinne kannattaa lähteä koko perheen voimin. Puisto on auki päivittäin klo 10-18, perjantaisin 10-20. Lipunmyynti päättyy kassoilla kuitenkin klo 17 ja perjantaisin klo 19. Jos nälkä yllättää, on tarjolla monipuolinen valikoima suuhunpantavaa aina kotiruokalistasta Street food -menuun, kahvia ja pientä purtavaa unohtamatta. Tapahtuman aikana Messukeskuksessa on ilmainen pysäköinti. Jos tulee kauempaa voi varata viereisestä hotellista edullisen hotellipaketin. Lisätietoja Messukeskuksen sivuilta.

  Ihan parasta oli tietenkin se, että myös aikuiset saivat mennä pomppulinnoihin ja sieltähän me äiditkin sitten lopulta löysimme itsemme hiki päässä hyppimässä! Pomppulinnoja on niin paljon erilaisia, että kaikille löytyy varmasti joku suosikki niiden joukosta. Kaikenlaiset kisailut yhdessä poikien kanssa jäivät erityisesti mieleen. Hienoja muistoja yhdessä muisteltavaksi pitkäksi aikaa 🙂

  Parhaat palat

  Poikien TOP3

  1. Se pitkä sininen käytävä oli niin siisti!
  2. Kuplafutis oli pojille uusi tuttavuus ja kentällä myös naurettiin futiksen lisäksi kilpaa.
  3. Pomppulinnat ja liukumäet.

  Äitien TOP3

  1. Poikien ilo oli parasta antia ehdottomasti 🙂
  2. Hienoa, että aikuisetkin päästettiin pomppulinnoihin!
  3. Yhdessä poikien kanssa kisailu.

  Lisää Poikien testiryhmän testauksia täällä

  Vastaa