• Huolimattoman pojan äidille pelastus, nimitarrat

  Kaupallinen yhteistyö: Ikioma nimilappu

  Kirjoittelin tänne blogiini aikaisemmin ekaluokkalaisen Oscarin kouluun kadonneista tavaroista listan. Ja melkein samaan aikaan kun julkaisin tuon kirjoitukseni oivalsin, että sen lisäksi, että huvittuneena hymyilen pojalleni, voisin myös koittaa ratkaista tämän ongelman. Oscaria en voi muuttaa, enkä haluakaan, hän saa olla omanlaisensa, mutta voin auttaa häntä muistamaan ja tunnistamaan helpommin mikä on hänen tavaransa.

  Huolimattomuus ei liity vain siihen, että tavaroita unohtuu kouluun ja harrastuksiin. Ongelma näyttäytyy omalla tavallaan myös kotona kun pitäisi ottaa ulkovaatteet naulakosta tai löytää koulukirjat huoneesta. Vaikka poika olisi pitänyt samaa takkia jo pitkään ei hän silti välttämättä muista eteisemme takkimerestä, että mikä oli hänen takkinsa juuri nyt. Matkaan saatetaan lähteä kevättakilla, vaikka ulkona paukkuisi pakkanen.

  Tämä on minun nimitarrani

  Apuun astui Ikioma nimilappu. Olen minä ennenkin lasteni vaatteita ja tavaroita koittanut nimikoida, mutta huonolla menestyksellä. Ensinnäkin sellainen kynä millä tekstin saisi hyvin merkittyä on AINA hukassa. Lisäksi moni merkintä haalistuu pesussa ja katoaa pian kokonaan. Pitkät nimet eivät meinaa myöskään mahtua pesulappuun. Ongelmana on voinut olla myös se, että jos lapsi ei vielä ole lukenut kovin hyvin, niin kirjoitetut nimet vaatteissa ei ole paljon auttaneet.

  Lue myös: Syyt miksi äiti -poika suhde on niin tärkeä

  Tilasin Oscarille Ikioman kautta nimilappuja joissa on jalkapallon kuva nimen vieressä, vaihtoehtoja oli paljon muitakin, mutta tämä tuntui hyvältä Oscarille. Oscar on osannut lukea jo pitkään, mutta mietin, että voisin tilata myös Ollielle myöhemmin kerhoon nimilappuja joissa olisi joku kuva hänen nimensä lisäksi. Se helpottaisi merkinnän tunnistamista myös lapselle joka ei osaa lukea. Vaikka Ollie hyvin tavaroistaan pitääkin huolta.

  Ehdimme kokeilemaan ennen joululomia uusia nimilappuja Oscarin kanssa ja ainakin vaatteita palautui koulusta enemmän kotiin kuin aikaisemmin. Oscarista oli ilmeisemmin helppoa etsiä omat nimitarransa koulun naulakosta kuin aikaisemmin tai sitten tämä oli kaikenkaikkiaan hänestä jännä uusi juttu. Se mitä näiltä nimitarroilta ehkä enten kuitenkin itse odotan on se, että kun kävelen koululle seuraavan kerran haalimaan kadonneita tavaroita, niin löydän ne huomattavasti helpommin.

  Meillä oli kovin laiskasti aikaisemmin nimikoitu lasten vaatteet ja sitten niitä ei tietenkään enää tunnistanut koulun löytötavaroista. Nyt kun tavarat ja vaatteet on nimikoitu niin ne löytää helpommin takaisin kotiin. Tarran ansiosta ne eivät sekoitu myöskään muiden koulun Oscar nimisten poikien tavaroihin.

  Nimitarrat kokeiluun

  Lätkimme tarroja koulukirjoihin, vihkoihin, penaaliin, pipoihin ja jopa kyniin. Merkkailimme tarroilla myös harrastustavaroita ja suureksi iloksemme huomasimme, että tarrat pysyivät myös kengissä. JES, nappikset merkitty! Tarrat kestävät pesua 60 asteessa, sekä pyykinpesukoneessa, kuivausrummussa että tiskikoneessa.

  Nimitarrat tulee kiinnittää pesuohje- tai tuotetietolappuihin, jotta vesi ei pestessä pääse kankaan läpi liuottamaan tarran liimaa, me kiinnittelimme kokeilumielessä muuallekin tarroja ja ainakin toistaiseksi on pysynyt kiinni moitteettomasti.

  Nimitarrojen lisäksi Ikiomalla on myytävänä myös silitettäviä nimilappuja. Niitä voi hyödyntää parhaiten silloin kun nimikoitavassa tuotteessa ei ole pesulappua. Silitettävät nimilaput kiinnitetään vaatteeseen silitysraudalla. Nimilaput ovat erityisen kestäviä ja kestävät pesua 90 asteessa ja kuivausrummussa.

  Lue myös: Jari Sinkkosen terveiset Poikien Äideille


  Etsi futis tarrasta

  Oscar odottaa joululomien päättymistä, jotta saisi taas etsiä “futiksia” koulusta. Eli tavaroita ja vaatteita joissa on futistarra ja hänen nimensä. On se hyvä, että jos edes hauskalla tarralla olen saanut hänet innostumaan tavaroidensa etsimisestä. 🙂 Vaikea sanoa kauan innostus kestää, mutta ehkä sen saa sytytettyä taas uudestaan kun tilaa seuraavaksi tarroja eri kuvalla. Sitten voidaan etsiä mehiläisiä, pingviinejä tai paloautoja.

  Huolimattomuus on varmastikin sisäsyntyinen piirre, sillä meillä pojista osalla sitä on ja osalla ei. Minä olen itsekin aika huolimaton ja se on periytynyt todennäköisesti pojillenikin. Onneksi osa heistä on siltä säästynyt. Eihän se kivaa ole kun tavaroita häviää ja asioita unohtuu. Juuri vähän aikaa sitten hävitin työkeikalla ainokaiset silmälasini ja tuli kohtalaisen kalliiksi hankkia paniikissa uudet, jotta näkisi edes vähän kirjoittaa. Taidan ostaa seuraaviin silmälaseihini sellaiset retro silmälasinauhat tai sitten laputan ne täyteen nimitarroja. 🙂

  Kommentit

  1. Ninni

   Toivotaan, että tavarat pysyvät nyt paremmin tallessa. Meillä on kuvalliset nimitarrat toimineet pienelläkin pojalla hyvin. Hän tietää, että kalakuvalla olevat vaatteet ovat hänen.

   1. Jonna-Emilia

    Nimenomaan, on paljon nopeampaa katsoa tuttu kuva kuin koittaa tavata nimeään vaatteista.

  2. Nimetön

   Kerran meinasin jo tuolta tilata, mutta jostain syystä silloin jäi homma kesken.
   Tyttö treenaa joukkueessa, jossa kaikilla tytöillä on samanlaiset treenivaatteet. Mustia, pieniä trikoita, toppeja ja paitoja… Ihan mahdoton homma pukukopissa pitää omistaan huolta, kun kaikkialla on “mustia myttyjä”.
   Taidan laittaa heti tilaukseen!

   1. Jonna-Emilia

    Kannattaa, laputtelin raivolla täällä Oscarin vaatteita ja tavaroita ja ihmettelin samalla, että miksi en ole vain tehnyt tätä aikaisemmin?

  Vastaa