• You are currently viewing Salaattibaari / Picadeli

  Salaattibaari / Picadeli

  Testaajat: Oskari 9v, Viljami 7v ja Verneri 7v

  Usein kuulee vanhempien tuskastuneita puheita siitä, kuinka ihmeessä lapset saa syömään kasviksia. No, siihen on tietenkin useita syitä, miksi kasvikset eivät välttämättä maistu kaikille. Jos jokin keino toimii toiselle, toiselle ei sitten millään. Lapsi saattaa vaan olla niin jääräpäinen ettei siihen mikään tepsi, vaikka ottaisi kaikki kuuluisat keinot käyttöön 😉

  Meillä on käynyt uskomaton tuuri, että kaikki viisi ovat olleet kasviksien suhteen kokeilunhaluisia. Toki joskus nirsoillaan ja tulee aikakausia, kun jokin tietty ei vaan maistu. Silti laitan päättäväisesti lasten lautasille niitäkin kasviksia ainakin esille. Yleensä jossain vaiheessa ne sieltä sinne suuhun kuitenkin eksyy ja nirsoilu unohtuu. Itse olen varsin kaikkiruokainen. Keittiössä on kiva kokeilla kaikkea uutta ja ruokieni joukosta löytyy usein ylläreitä. Lapset eivät näille kokeiluille juurikaan korviaan lotkauta vaan tyytyvät ihmettelemään, mitä joukossa on ja sitten jo syödään.

  Lapseni ovat jo pienestä maistelleet kaikennäköistä äidin kokkailun yhteydessä, erikoisiakin makuja. Ehkä tämä on ollut yksi syy siihen, miksi heistäkin on tullut kaikkiruokaisia. Esikoinen herätti aikoinaan hilpeyttä eräässä ravintolassa, kun kovaan ääneen salaattipöydän alta huuteli oliiveja. Mantrani keittiössä onkin jo kotona tunnettu: kannattaa maistaa ennen kuin sanoo mitään. Miettikää, jos joku mahtava maku menee ohi suun! Omalla innostuksella ja esimerkillä saa paljon aikaan. Olen myös nähnyt erittäin nirsoja lapsia ja joskus samassa perheessä voi olla kaksi ääripäätä, joten ymmärrän kyllä, ettei se oma innostus aina riitä ja kaikki keinot on ehkä jo käytetty. Näin kuitenkin meillä.

  Tämä on kaupallinen yhteistyö Picadelin kanssa.

  Mikä salaattibaari on?

  Picadeli-salaattibaari on hieno vastaisku roskaruokamarkkinoille. Pikaruoka voi olla myös terveellistä ja tätä yritän painottaa lapsille. Kiireinen arki vaatii välillä veronsa ruoan suhteen ja koulun, harrastusten ja kodin välillä sukkulointi aiheuttaa terveellisen ruokavalion ylläpitoa yrittävälle äidille harmaita hiuksia. Salaattibaari on loistava vaihtoehto, kun porhaltaa kauppaan kiireellä. Yhteenkin astiaan saa evästä useammalle lapselle. Salaattibaarista saa haarukat mukaan, joten eväät voi syödä vaikka autossa. Jos ei ole tulipalokiire, kannattaa antaa lapsen itse valita salaattinsa. Värikkäiden salaattibaarien äärellä lapsi saattaa ottaa itse jotain, mitä ei ehkä ennen ole maistanut.

  Me kävimme erään harrastuskuskauksen ohessa testaamassa lähikaupan Picadelin salaattibaarin. Pojat saivat itse valita mieleisensä salaattiannokset. Kerrankin äiti ei ollut päsmäröimässä, mitä kasviksia lautaselle laitetaan 🙂 Pojat kävivät hyvin innoissaan ja ennakkoluulottomasti baarin kimppuun. Tosin suurin osa aineksista olikin heille jo tuttuja.

  salaattibaari

  Viljami valitsi omaan annokseensa porkkanaraastetta, tomaattia, kurkkua, paprikaa, kananmunaa, kahta erilaista pastasalaattia, minilihapullia, kanaa ja kasvispyöryköitä. Taisi joukkoon eksyä muutama katkarapukin.

  Verneri valitsi taas salaattiinsa tomaattia, paprikaa, minilihapullia, kananmunaa, kahta erilaista salaattisekoitusta, porkkanaraastetta, kurkkua, kahta erilaista pastasalaattia, melonisekoitusta, savulohta sekä kanaa.

  Oskarin salaattiannoksesta löytyi minilihapullia, savulohta, porkkanaraastetta, kahta erilaista salaattisekoitusta ja pastasalaattia, oliiveja, fetajuustoa, papusalaattia ja minicoctailkurkkuja

  Paljon puhuttanut salaattibaarien hygienia on Picadelille tärkeä asia; koko toiminnan ydin ja sitä testataan. Salaattibaareja hoitavat henkilöt ovat saaneet ruokaturvallisuuskoulutuksen ja toimivat tarkkojen ohjeiden mukaisesti. Tuotteista yli puolet valmistetaan Picadelin omissa tuotantolaitoksissa. Kotimaisia vihanneksia käytetään satokauden mukaan, aina kun se vaan on mahdollista.

  Vinkit salaattibaarin käyttäjille

  Picadelin salaattibaareja löytyy myymälöistä ympäri Suomen. Picadelin kotisivuilta voi tarkistaa lähimmän salaattibaarin sijainnin. Valikoima vaihtelee myymälöittäin. Voit itse päättää mitä salaattiisi valitset. Salaatista voi tehdä ruokaisemman ja tuhdimman valitsemalla joukkoon esimerkiksi pastaa, papuja, juustoja ja kananmunaa. Makujakin on monenlaisia. Tulisen tai mausteisen ruoan ystävä voi valita joukkoon mm. erilaisia marinoituja aineksia.

  salaattibaari

  salaattibaari

  Picadelin salaattibaari on edullinen vaihtoehto, vaikka yleisesti luullaan päinvastoin. Salaattibaarin annos (keskistos 400 g on alle 6 euroa) on esimerkiksi edullisempi kuin normaali lounasannos. Siihen valitaan usein raaka-aineita, jotka ovat kalliita, kuten lihaa, katkarapuja, ravunpyrstöjä ja savulohta. Poikien annokset olivat paljon edullisempia kuin esimerkiksi lounasravintoloissa ja annokset olivat sen verran suuria, että he eivät jaksaneet kerralla kaikkea. Salaattibaari oli siisti ja oikein hyvin hoidettu. Kaikki ainekset näyttivät tuoreille, joten tuoreuslupaus piti paikkaansa. Pojat kehuivat annoksiaan herkullisiksi. Iloisena yllätyksenä saimme kassalta Picadelin salaattipassin, jolla saa joka kymmenennen salaatin ilmaiseksi.  Me käytämme  varmasti salaattibaaria jatkossakin ja pojat suosittelevat sitä lämpimästi!

   

  Parhaat palat

  Poikien TOP3

  1. Parasta oli, kun sai itse valita!
  2. Kaikki näytti ja maistui oikein hyvälle.
  3. Annoksista riitti kahteen kertaan.

  Äitien TOP3

  1. Värikäs salaattibaari, joka houkuttaa kokeilemaan uusiakin makuja.
  2. Tuoreus ja hygieenisyys.
  3. Valinnanvaikeus, kippo täyttyi nopeasti äärimmilleen.

  Lisää Poikien testiryhmän testauksia

  Vastaa