• Helpota kiireistä lapsiperheen arkea -5 kohtaa

  Yhteistyössä: Kauppahalli24

  Olivat lapset sitten minkä ikäisiä tahansa, on lapsiperhearki joskus musertavan kiireistä. Arkea olisi mukava helpottaa, mutta ylimääräisestä vapaa-ajasta saa vain haaveilla ja lomatkin tuntuvat olevan yhtä suorittamista. Tällä hetkellä meidän perheen arki on hyvin erilaista kuin silloin, kun meillä oli vielä vauva tai taapero. Nyt elämä pyörii töiden, harrastusten, kerhon ja koulun ympärillä. Vaipat, tuttipulllot ja päiväunille nukuttamiset ovat vaihtuneet kellon vahtaamiseen, autossa istumiseen ja jokapuolelle sinkoiluun. Lisänä vielä talomme laajentaminen ja keittiön vesivahinko.

  Kolikon kääntöpuolena voimme touhuta isojen lapsien kanssa jo kaikenlaista hauskaa yhdessä kiireestä huolimatta. Aikataulutettu arki tuntuu yleensä ihan mukavalle tällaisesta ikiliikkujasta ja näitäkin aikoja tulee vielä ikävä. Nauttikaamme siis minkä pystymme ja keksikäämme hyviä keinoja sen helpottamiseksi.

  Tässä ajatuksia kiireisen arjen helpottamiseksi.

  1. Ennakoi

  Pinoa pojille ja myös itselle vaatteet valmiiksi seuravaa aamua ajatellen, tee ruokaa isot satsit ja pakasta pienempiä annoksia. Suunnittele ruoka useammalle päivälle etukäteen. Tee listoja jääkaapin oveen: kauppalista sekä viikon tehtävälista. Listaa on helppo seurata ja vetää aina tehty askare yli tai lisätä kauppalistaan aina jääkaapista loppunut tuote. Muistilaput ovat käteviä, tee niitä myös lapsille. Käykää sunnuntaina läpi seuraavan viikon menot. Näin asiat tuntuvat selkeämmiltä kaikille eikä paniikkia synny. Helpommin sanottu kuin tehty 😉

  2. Aikatauluta

  Luota tehtäviä myös pojille ikätason mukaan. Synkronoitu kalenteri perheen sisällä on erittäin kätevä, kun harrastusmenot yritetään hoitaa sujuvasti. Myös seinäkalenteri ajaa asiansa. Meillä pojat pakkaavat itse harrastuskassinsa. Myönnetään, että joudun kassit usein tarkistamaan, mutta aika hyvin ovat tehtävässään onnistuneet. Lasten harrastuksiin vientejä voi yhdistellä niin, että toinen odottaa hieman pidempään hakua, jotta samalla kerralla saadaan kaksi keikkaa hoidettua. Ihanne tilanteessa kuskaamista helpottavia kyytirinkejä saa sovittua muiden vanhempien kanssa.

  3. Delegoi

  Pojat myös mukaan siivoamaan, oppivat näin tärkeitä taitoja tulevaisuutta varten. Pienimmätkin saa mukaan kodin siivoukseen, heille sopivilla askareilla. Opetellaan siivoamaan ne pissaroiskeet vessasta 😉 Meillä on jääkaapin ovessa työvuorolista, jossa viikon kotityöt pojille. Viikkorahaa ei tipu jos ei tiettyä määrää kotitöitä ole tehtynä lauantaihin menessä. Myös ruuanlaittoa ja vaikka ihan sen ostamistakin on hyvä opetella ajoissa.

  4. Helpota

  Toteuta edes yksi asia, mistä haaveilet arjen helpottamiseksi! Jos mahdollista, käytä erilaisia palveluja avuksi: siivouspalvelua, ikkunanpesijää, ostosten kotiintuontipalvelua, lastenhoitoa. Joskus pitäisi vaan luottaa ulkopuoliseen apuun, jos sitä on saatavilla. Jos joku tarjoaa apua, ota se vastaan silloin tällöin 🙂 Kaupassa käynti vie paljon aikaa arjessa, joten opettelen nyt hyödyntämään Kauppahalli24 palveluja. Se säästää paljon aikaa muulle. Jääkaapin oveen kiinnitetty lista on helppo siirtää Kauppahallin verkkosivuille. Kauppakasseja odotellessa kotiovelle, voi ajan hyödyntää muihin kotitöihin.

  5. Toista

  Pidä yllä hyväksi havaittuja keinoja, älä palaa vanhoihin huonoihin tapoihin. Tämä on todella vaikeaa ainakin itselle. Minä helposti lähden ostoksille lähikauppaan, jossa tuotteet ovat tietysti hieman kalliimpia. Pitäisi vain sitkeästi tilata Kauppahalli24:sta koko viikon ostokset kerralla, niin lähikauppaan ei olisi enää asiaa.

  Aina ei tarvitse olla täydellinen

  Nämä keinot ovat kaikille varmasti tuttuja jo ennestään, mutta olen ainakin itse huomannut, että joskus on ihan hyvä kerrata, kun arjen panssarivaunu ajaa ylitse! Kertaus on opintojen äiti. Muista myös, että on erittäin suotavaa tai jopa pakollista mennä joskus sieltä, mistä aita on matalin. Kukaan ei ole superäiti. Teet sen mihin pystyt juuri sillä hetkellä. Se riittää.

  Kauppahalli24

  Me olemme vasta löytäneet nämä nettiruokakaupat, mutta toivon, että pysymme niiden käyttäjinä pitkään. En viihdy kaupoissa pyörien ja meidän arjessa pelkästään ajan löytyminen kaupassa käynnille on jo haasteellista. Netistä tilaamalla olen säästänyt paljon hermoja ja aikaani. Pojatkin ovat kokeilleet netistä ruokaostosten tekemistä, kun järkkäsivät meille taannoin treffit.

  Kauppahalli24 on siitä hyvä vaihtoehto, että se tarjoaa asiakkaillensa aina tuoretta ja laadukasta ruokaa suoraan kotiin kuljetettuna. Tuotteilla on tuoreustakuu ja se tarkoittaa sitä, että kuluttaja saa kaikki tuotteet aina tuoreina ja laadukkaina. Ostosten tekeminen netissä on järkevää myös sen ekologisuuden vuoksi, koska yksityisautoilu jää vähemmälle ja hävikki on vähäisempää.

  Kauppahalli24 kautta voi toimituspäivän valita itse ja kuljettajat kantavat ostokset kotiovelle asti. Kuljetukset toimitetaan kylmäkuljetusautoilla. Ennen toimituksen saapumista asiakas saa vielä muistutuksena tekstiviestin. Kauppahalli24 toimii Uudellamaalla, seuraavilla alueilla: Helsinki, Espoo, Vantaa, Kerava, Järvenpää, Tuusula, Sipoo, Kauniainen, Kirkkonummi, Klaukkala, Veikkola, Jokela ja Hyvinkää.

  Jotta te toimitusalueella asuvat Poikien Äidit saisitte hyvän mahdollisuuden tilata ruokaa Kauppahalli24 kautta, niin tässä ALE koodi, jolla saa 10€ alennusta yli 60€:n ostoksiin. Se on voimassa 18.2. saakka. Koodin voi käyttää kerran per käyttäjä.

  Koodi: KH24POIKIENÄIDIT

  Tee ostokset täältä: Kauppahalli24

  Ps. arkea voi helpottaa myös se, että nostaa ne pyykit heti koneesta kun kone on pyörinyt 😉 Tämä aihe ja paljon muuta, kuuntele uusin:  PODCAST

  Vastaa