• You are currently viewing Merten Tähdet -näyttely / Sealife

  Merten Tähdet -näyttely / Sealife

  Testaajat: Ossian 12v, Oskari 9v, Oscar 7v, Verneri 7v, Viljami 7v, Kristian 3v

  Hulvaton testiryhmämme sai kutsun tutustumaan Sealifen uuteen, juuri pääsiäiseksi avautuvaan Merten Tähdet -näyttelyyn. Pääosassa on tietenkin meritähti. Meritähdet ovat jostain syystä kiehtovia otuksia niin meidän aikuisten kuin lastenkin mielestä. Tuota mysteerimäistä tähteä voisi tuijottaa iäisyyden, liikkuuko se vai olla nököttääkö se vain paikallaan. Meritähti on viisisakarainen, piikkinahkaisiin kuuluva merten selkärangaton. Sen alapinnalla on putkijalat, joiden avulla meritähti syö ja liikkuu. Pojista oli erittäin jännittävää, että meritähdet todellakin liikkuvat. Jos meritähti jostain syystä menettää yhden raajansa, se voi kasvattaa tilalle uuden.

  Tuo merten kaunokainen lumosi jopa testiryhmän vilkkaat pojat, joita ei olekaan ihan helppo naulita paikalleen. Näyttelyn tähdet saivat poikien jakamattoman huomion ja tuijottelua kestikin taukoamatta useampia minuutteja. Mistä näitä tähtiä saisi kotiinkin?! 😉 Tämä on kaupallinen yhteistyö Sealifen kanssa.

  linnanmäen sealife

  Mikä Sealife on?

  sealife

  Sealife on Helsingissä Linnanmäen kupeessa sijaitseva merenalainen maailma. Sealife koostuu seitsemästä eri teemasta ja vierailijat voivat ihastella mereneläviä 50 erikokokoisesta akvaariosta. Ja nähtävää sieltä löytyykin; yli 1500 eläintä. Pojat tunnistivat heti tutuimmat kalat ”Nemoa etsimässä” -elokuvasta. Myös Suomen järvistä tutut kalat useampi poika tunnisti. Kesän kalareissut muistuivat mieleen kaikilla.

  Meritähtien lisäksi Piraija-akvaarion äärellä viihdyttiin pitkään. Piraijat olla möllöttivät paikallaan ja villeimmissä kuvitelmissa jo mietittiin, että vaanivatko ne siellä hiljaa saalista. Mitä tapahtuisi jos tuonne akvaarioon nyt joku meistä joutuisi.. Pakko oli jo toppuutella mielikuvituksen laukkaa ja siirtyä eteenpäin. Myöhemmin kiertäessämme näyttelyä jo ehkä kolmatta kertaa, piraijat ruokittiin ja pojat ihastuksissaan seurasivat näiden terävähampaisten tuholaisten villiä ruokailua. Myös haita ihasteltiin vedenalaisessa tunnelissa, jonka yläpuolella hait ja muut merenelävät uiskentelivat sulassa sovussa.

  Sydäntä lämmittävää oli huomata, miten testiryhmä oli innostunut näyttelystä ja jokaisen akvaarion äärellä huokailtiin ihastuksesta. Myös vanhimmat pojat olivat silminnähden kiinnostuneita merenelävistä ja esittivät kiperiä kysymyksiä meille äideille. Hyvät keskustelut saimme aikaiseksi meriä saastuttavista valtavista muovi- ja jätelautoista. Pojat kauhistelivat miten on mahdollista, että merillä seilaa sellaisia määriä roskaa. Jokainen oli sitä mieltä, että on surullista, miten ihmisten aiheuttama jäteongelma heijastuu myös mereneläviin. Aiheesta oli onneksi kattavasti tietoa näyttelyssä Sealifen merten suojelutyön vuoksi.

  sealife

  Toivottavasti tulevat sukupolvet saavat jäteongelman lopullisesti kuriin. Pojat ainakin lupasivat tehdä muutoksia omalta osaltaan, meillä jo kiinnitetäänkin huomiota roskien määrään ja mahdollisuuksien mukaan vältetään muovinkäyttöä. Enemmänkin voisi tehdä ja tähän aion kiinnittää huomiota näyttelystä taas inspiroituneena.

  sealife

  Vinkit Sealifessa vierailijoille

  Sealife on auki ympäri vuoden, vaikka Linnanmäki on talvikuukaudet kiinni. Sealifeen voi hankkia vuosikortin, jolla näyttelyssä voi vierailla milloin vain. Vierailuun kannattaa sisällyttää opastus, jotta näyttelystä saa kaiken irti. Merten Tähdet -teemaopastus on saatavilla 28.3. alkaen sekä suomen että englannin kielellä. Mahdollisuuksien mukaan myös ruotsiksi. Opastus tulisi varata vähintään kaksi viikkoa ennen vierailua.

  sealife

  Eläimiä ruokitaan tasatunnein klo 11 alkaen. Nämä ovat vierailun ehdottomia kohokohtia. Oman nälän ja janon voi sammuttaa Sealifen kahvilassa. Kahvilasta saa pienen purtavan lisäksi myös buffet-lounaan. Sealifessa saa syödä myös omia eväitä tietyillä alueilla. Maksullisia parkkipaikkoja löytyy alueen läheisyydestä kiitettävästi. Lastenrattaat ovat myös tervetulleita Sealifen käytäville. Meidän testiryhmällä oli oikein onnistunut vierailu ja pojat suosittelevat Merten Tähdet -näyttelyä lämpimästi.

  Parhaat palat

  Poikien TOP3

  1. Piraijien ruokintatuokio
  2. Meritähdet ja hait
  3. Vedenalainen tunneli

  Äitien TOP3

  1. Poikien innostus merenalaista maailmaa kohtaan ihastutti
  2. Sealifen merten suojelutyö
  3.  Hyvät keskustelut poikien kanssa luonnon roskaamisesta

  Lisää Poikien testiryhmän testauksia

  Kommentit

  1. Nimetön

   Mun kävi siellä niin sääliksi ne ympyrää uivat hait. Stressaantuneita olivat, kun samaa kehää kiersivät.

   1. Jonna

    Hieman mietin samaa, mutta sitten kun katsoi sieltä toisesta lasista sivummalta, niin olivatkin paljon pienempiä haita kuin miltä alhaalta näytti ja tilaa olikin ihan hyvin. Minusta vaikutti, että tuolla oli kaloilla hyvät oltavat. Eläintarhoja en suosi. -Jonna-

  Vastaa