• You are currently viewing Miten olisi poikalapsilisä? Tänne tulis tarpeeseen

  Miten olisi poikalapsilisä? Tänne tulis tarpeeseen

  Miten olisi poikalapsilisä? Poikien äitien kesken naureskelimme ajatukselle, että mitä jos kunta tarjoaisi meille poikalapsilisää? Hieman extraa vanhemmille jokaisesta pojasta. Ai miksikö?

  Poikalapsilisä olisi tarpeen; syyt tässä

  1. Ruuan kulutus

  Meillä pojat syövät kovin pienesti, mutta viisaammat ovat kertoneet, että tilanne tulee muuttumaan kun he saavuttavat murrosiän. Sitten menee ruokaa niin, että saa niska väärällään sitä kaupasta kantaa. Yksi kahden pojan äiti kertoi, että heillä 700g jauhelihasta saa yhdelle aterialle lihapullat ja nakkikastike kestää kaksi ateriaa, jos siihen laittaa 30 nakkia.

  Hieman olemme ennakoineet tätä omassa kodissamme sillä, että maitoa juodaan mahdollisimman vähän. Osa perheessämme ei juo sitä lainkaan ja muut vain toisen ruuan yhteydessä. Liharuokia teemme vähän ja korvaamme jauhelihan soijarouheella tai muulla kasvisproteinilla. Ruoka tilataan myös mahdollisuuksien mukaan nettikaupoista, se tulee edullisemmaksi ja säästyy kantamiselta.

  2. Vaatteiden kulutus

  Puhki kuluneet housut, hajonneet kengät ja hukkuneet rukkaset. Poikien äitien arkipäivää. Ainakin monen pojan kanssa. Vaatteiden kierrätyksestä pikkusisaruksille voi vain haaveilla, sillä hyvä jos housut kestävät ehjänä viikon. Vaatteita saa ostaa jatkuvasti lisää.

  Meidän pojista osan vaatteet pysyvät ihan hyvässä kunnossa ja osa puolestaan hajottaa ja hukuttaa niitä enemmän kuin laki sallii. Vaatteita saa myös pestä urakalla, pesukone huutaa aamusta iltaan. Yksi paita pysyy puhtaana vain hetken ja housujen käyttö seuraavanakin päivänä on hyvin epätodennäköistä.

  3. Tavaroiden kulutus

  Poikien käsissä tavaratkin tuppaavat hajoamaan herkemmin. Kuulokkeet jäävät lattialle, puhelimet kestävät ehjänä vain hetken  ja astiat tippuvat käsistä lattialle. Eivät he pahuuttaan niitä hajoita, on vain niin kovasti kaikkea muuta koko ajan meneillään, että tavarat vaan tuppavat hajoamaan.

  Meidän pojista osa jälleen kerran pitää tavaroistaan ihan hyvää huolta, osa sitten taas… ei niinkään. Koiramme Kookos (poika hänkin) on vielä lisäämässä tavaroiden hajoamista sillä, että lattialta löytyneet kuulokkeet saavat kovin äkkiä kyytiä. Tavaraa hajoaa meillä kiitettävän paljon.

  Tilanne kyllä muuttuu

  Kyllä minä sen oikeasti tiedän, että tilanne tulee muuttumaan myöhemmin. Sitten kun tyttöihin suolletaan rahaa muodin, kauneuden ja muun saralla, niin samalla poikiin tulee menemään silloin paljon vähemmän rahaa.

  Poikien Äidit facebookissa juuri yksi äiti ilakoi kuinka vähän poikalapsen vanhojentanseihin menee rahaa verrattuna tyttöihin. Tilanne varmasti tulee siis tasoittumaan myöhemmin. Ehkä poikalapsilisää ei siis todellisuudessa tarvitakaan 🙂

  Vastaa