• Vauvan iho kaipaa hoitoa

  Kaupallinen yhteistyö, vauvan iho: Natural Goods Company

  Meillä on käynyt tuuri. Neljän poikamme ihot ovat olleet aina todella hyvässä kunnossa ja vauvana heitä ei tarvinnut juurikaan rasvata millään voiteilla. Sama juttu on jatkunut nyt leikki-ikäisenäkin. Pojista kaksi on syntynyt kesällä ja kaksi talvella. Vauvojen ihonhoito on tietysti hieman erilaista vuodenajasta riippuen, mutta pääpiirteittäin vauvan ihonhoidossa on aina yksi ja sama tärkeä sanoma: vähemmän on enemmän! 

  Vauvan ja lapsen ihonhoidossa yleensäkin kannattaa suosia mahdollisimman yksinkertaisia ja puhtaita raaka-aineita, koska aikuisiin verrattuna lapsen ihon laajuus suhteessa painoon on paljon suurempi. Tällöin tuotetta levitettäessä lapsen verenkiertoon pääsevien aineiden määrä on paljon suurempi. Sertifioitu luonnonkosmetiikka on turvallinen valinta, sillä sen raaka-aineet ovat hellävaraisia, ja esimerkiksi yleiset tavanomaisen kosmetiikan herkkyyksiä aiheuttavien raaka-aineiden käyttö on kielletty.

  Äidin Poika testaili vauvarasvoja

  Koska minulla ei talossa enää vauvoja ole, ja saimme yhteistyökumppaniltamme mahdollisuuden testailla vauvarasvoja, niin tässä vaiheessa yhteisömme seuraama Äidin Poika Joel astui kuvioihin.

  Äidin Poika (ensimmäinen kuva ylhäällä) testaili Sofie la girafen tuotteita. Äiti sekä poika tykkäsivät kovasti. Käytössä oli jokapäiväiseen ihonhoitoon vartalo- ja kasvorasva ja joka suihku/kylpy kerralla vartalosaippuaa  Rasvat ovat toimineet hyvin Joelin kuivalle iholle. Iho tuntuu pehmeältä ja punaisia läikkiä ei ole kylmälläkään enää Joelin ihoon tullut.  

  vauvan rasva
  Äidin Poika testaili Sofie la girafen tuotteita.

   

  Tarvitseeko vauvan iho hoitoa?

  Vaikka pienen vauvan iho on hyvin ohut ja hauras, sen uusiutumiskyky on huomattavasti parempi kuin aikuisen iholla. Vauvan ihoa tulisikin pestä ja hoitaa vain tarpeen mukaan, kuten peppupesussa ja ruokatahrojen siivoamisessa. Liiallista pesemistä on hyvä välttää, jotta ihon oma hydrolipidikalvo pysyisi ehjänä.

  Jos iho tuntuu karhealta, vauvan kylpyveteen voi sekoittaa hieman esim. hellävaraista kasviöljyä, kuten Sophie la girafe Baby Oilia. , minimoidakseen veden kuivattavaa vaikutusta. Samaa öljyä voi levittää myös koko vartalolle ihon kosteutukseen, ja lähteepä sillä myös aikuisen meikit meikinpoistoaineen tai kaksoispuhdistuksen tavoin.

  vauvan ihonhoito

   

  Apu kuivan ja halkeilevan ihon hoitoon?

  Kuten kerroin, ei meidän pojilla ole ollut juurikaan mitään iho-ongelmia. Lapsen iho voi myös olla kuiva ja halkeileva ja se on merkki ihovaurioista: ihon pH eli suojaava happotasapaino on epätasapainossa, jolloin ihon kyky suojata itseään ulkoisilta haittatekijöiltä on alentunut. Ihonhoito on aina kokonaisuus, oli kyse sitten lasten tai aikuisten ihosta. Pelkkä ulkoinen yhden kohdan puunaus ei tuo onnea, vaan huomio täytyy kiinnittää kokonaisuuteen.

  Ei ole myöskään valitettavasti olemassa yhtä ainutta taikatuotetta, joka hoitaisi jonkun ongelman pois päiväjärjestyksestä. Se voi hoitaa seurausta, mutta ei välttämättä syytä. Siksi kannattaa siirtyä aina kyseisen ongelman alkulähteille.

  Sisältääkö ruokavalio mahdollisesti jotain allergisoivaa tai yliherkkyyttä aiheuttavaa ruoka-ainetta, joka ylläpitää kuivuutta tai halkeilua? Onko käsi- tai suihkusaippua liian pesevä, sisältääkö se esimerkiksi sodium laureth sulfatea, joka vahingoittaa ihon pH:ta? Ovatko käsineet ja sukat keinokuituisia, jotka eivät anna ihon hengittää vaan jättävät kosteuden muhimaan iholle, ja aiheuttavat jalkojen tai käsien kuivuutta? Entä vaippa – hengittääkö materiaali? Onko kuivuutta hoitavassa tuotteessa aidosti ravitsevia ainesosia, jotka auttavat ihoa parantumaan ja korjaamaan itse itseään, vai meikkaako tuote pinnan sileäksi kunnes se pestään pois?

  Vaippaihottuma

  Kuivaa ja halkeilevaa ihoa, esimerkiksi vaippaihottumaa, hoidetaan parhaiten emulsioimaisilla tuotteilla, kuten esimerkiksi palkitulla Sophie la girafe SOS –voiteella , jonka koostumus sisältää sekä vettä että rasvaa. Pelkkä rasvapitoinen koostumus ei riitä, vaan iho tarvitsee myös vesikosteutta – sisältäähän sen oma seebumi sekä myös vettä että rasva-aineita. SOS-voide sopii vauvan kaikkien iho-ongelmien hoitoon, sillä sen koostumus rauhoittaa ja auttaa parantamaan ihovaurioita.

  Käsi- ja suihkusaippua kannattaa vaihtaa hellävaraiseen saippuaan, joiden tensidi ei pese pois ihon omaa rasvaa ja pitää pH:n optimaalisena. Hyvä esimerkki tästä käsille on esimerkiksi Sante Aloe & Sitruuna -käsisaippua, joka sopii koko perheen käsien pesuun kuivattamatta ihoa.

  Myös lasten vartalon ja hiusten puhdistustuotteen tulisi olla myös mahdollisimman hellävarainen, jotta lapsen ihon omaa suojarasvaa ei vaurioiteta saati pestä pois. Tämä auttaa lapsen ihoa pysymään terveenä ja kimmoisana, jolloin se pystyy suojautumaan tehokkaasti ulkoisia haittoja vastaan. Vartalon ihon puhdistaa kosteuttava ja hauska Sante Family Kids Shampoo & Shower gel  joita löytyy tuoksuttomana versiona sekä herkullisena vadelmana tai raikkaan sporttisena aloena.

  Kuivan ihon hoidossa muistetaan myös sisäinen ihonhoito: laadukkaat rasvat, eli omega-pitoiset kasviöljyt ja kala sekä vedenjuonti helpottavat myös kuivaa ihoa.

  Lapsen iho pakkasella?

  Äidin Pojan Joelin iho on ollut kuiva ja punaisilla täplillä pakkasella. Pakkasella kuivuvien poskien hoito kannattaa aloittaa jo etukäteen: yhtä lailla sisäinen hoito, monipuolinen ruokavalio ja hyvät rasvat auttavat ihoa suojaamaan ulkoisilta tekijöiltä tässäkin tapauksessa. Lasten herkkä iho on syytä suojata meidän pohjoisen ankarissa olosuhteissa aina talvisin myös ”mekaanisesti” voitein ja vaatesuojin.

  Viimalla ja pakkasella on ihoa kuivattava vaikutus ja kylmä ilma sisältää muutenkin vähemmän kosteutta, kuin lämmin ilma. Siksi lapsen iholla on syytä käyttää suojaavaa, mutta silti hengittävää voidetta. Ennen suositeltiin vedetöntä rasvaista voidetta, mutta tämän ongelma on se, ettei iho pääse rasvan alla reagoimaan normaalisti kylmään ilmaan, ja saattaa tällöin jopa paleltua. Tämän vuoksi pakkasvoiteen pitäisi sisältää sekä vettä että rasvaisia ainesosia.

  Hyviä voiteita suojaamiseen on mm. jo edellä mainittu jokapaikan-voide, luonnonkosmetiikan sveitsiläinen linkkuveitsi Sophie la girafe SOS -voide tai Mádaran Nokkosvoide Kumpikin edellä mainituista voiteista sopii äärimmäisen hyvin tietysti myös aikuisen ihon hoitoon.

  Lue myös: Äidin ihonhoito -ammattilaisen vinkit

  Huulet rohtuvat joka talvi, mikä avuksi?

  Meidän Oliverin huulet ovat olleet kamalassa kunnossa koko talven. Todella rohtuneet ja melkein nenään asti punaisella rinkulalla. Saimme Oliverin huulet suojattua nyt Santen huulivoiteella, Harmi, että tutustuimme tuotteeseen vasta lopputalvesta, mutta ensi talvena kaivamme sen esiin jo hyvissä ajoin.

  hyvä huulirasva lapselle

  Kuivissa huulissa pätee sama lainalaisuus kuin edelläkin: kun kaikki ongelman syntysyyt on selvitetty, päästään hoitamaan vasta sen seurausta, eli ulospäin näkyvää kuivuutta. Talvi saa huulet kuivumaan helposti, koska huulissa ei itsessään ole suojaavan seebumin tuotantoa. Huulivoiteita hankkiessa kannattaa ottaa huomioon, että ne sisältävät kylmäpuristettuja kasviöljyjä ja -vahoja, jotka ovat lähellä luonnollisesti ihon omaa rasvaa. Ne antavat pitkään kosteutta, imeytyvät syvälle ja myös ravitsevat huulia omega-rasvahapoilla.

  Lue myös: Mitä muuta olen kuin pelkkä poikien äiti?

  Äidin Poika vauvauinnissa

  Nyt kelpaa Äidin Pojankin polskia vauvauinnissa, kun ihonhoitoon löytyy oikeat tuotteet! Ajatelkaa, Joel on jo 3kk vanha, vaikka vastahan me ihastelimme hänen ultrakuvaansa!

  vauvauinti
  Hei, olen Äidin Poika ja tykkään polskia vedessä!

  Vastaa