• Muumi kauralastut / BitMix

  Testaajat: Oskari 9v, Verneri 7v, Viljami 7v, Kristian 3v

  Nemoa etsimässä ja Muumi kauralastut

  Leffa-illat ovat heittämällä poikien lemppariyhdessäoloa, jos ei lasketa säbä-, futis- tai pipolätkämatseja äidin kanssa. Leffaa katsellaan epämääräisessä läjässä, äiti aina alimmaisena 😉 Yleensä leffa-iltana saa syödä herkkuja. Meillä kelpaa myös terveelliset herkut. Pojat saivat testattavaksi BitMixin Muumi kauralastut, jotka testiryhmä nimesi heti sipseiksi. Ja kyllä niitä ihmeteltiinkin, koska ovat niin hauskanvärisiä ja ihan sipsien näköisiä. Näitä terveellisiä ”sipsejä” tarjoaa mielellään, joten ristin kaikki sormet ja varpaat, että pojat niistä innostuisivat. Ei muuta kuin leffa pyörimään, kauralastupussit auki ja rouskuttelemaan. Tällä kertaa katsottiin Nemoa etsimässä.

  BitMix tunnetaan suomalaisesta kuivaleivästään. Ensimmäinen tuote -ruisvarrasleipä- tuli markkinoille yli kymmenen vuotta sitten. RuisVartaan rinnalle on sittemmin tullut myös Siemen- ja KauraVarras sekä palaleivät Ruis- ja KauraLantti. Kauralastuja löytyy jo neljässä eri maussa ja viimeisin uutuus on Muumi Mustikka Kauralastut.  Tämä on kaupallinen yhteistyö BitMixin kanssa.

  Mitä Muumi kauralastut ovat?

  Muumi kauralastut

  Runsaskuituiset, laktoosittomat ja lisäaineettomat Muumi Kauralastut ovat 100 % kotimaista kauraa ja leivottu Suomessa. Mustikanmakuisissa lastuissa on käytetty mustikkamehutiivistettä ja mustikkajauhetta, joiden määrä yhdessä pussillisessa (190 g) vastaa noin 50 g tuoretta mustikkaa.  Kauralastuihin ei ole lisätty suolaa eikä sokeria. BitMixin käyttämässä mustikkamehutiivisteessä ei ole myöskään lisättyä sokeria. Valmistuksessa ei ole käytetty mitään maitopohjaisia tuotteita, ainoastaan kauraa (-jauho, -hiutale ja -uute), mustikkamehutiivistettä, mustikkajauhetta, rypsiöljyä ja vettä. Kauralastut eivät sisällä eläinperäisiä ainesosia. Muumi kauralastut löytyvät lastenruokaosastoilta, joten ei muuta kuin sieltä niitä etsimään.

  Vinkit käyttäjille

  Kauralastut ovat värikkäissä liloissa pusseissa

  Kauralastut ovat sellaisinaan hyviä yli 1-vuotiaille, koska maku on  neutraali ja hitusen mustikkainen. Kolmevuotias Kristian rouskutti kauralastuja tyytyväisenä ihan paljaaltaan. Isompien poikien makunystyrät ovat jo vaativammat ja kaipaavat enemmän haastetta, joten kokeilimme kauralastujen kanssa erilaisia dippejä; sekä makeita että suolaisia. Kauralastuja voi murskata esimerkiksi smoothieen tai maustamattoman jugurtin sekä viilin päälle. Leivontaankin ovat varmasti oivia. Tosin kauralastut uppoavat suoraan pussistakin, kun pojat ovat tarpeeksi nälkäisiä 😉

  Kauralastuja murennettuna rahkan joukkoon

  Pojat tykkäsivät kovasti kauralastujen, turkkilaisenjugurtin, mustikoiden ja hunajan yhdistelmästä. Suolaisista dipeistä paras oli valkosipulidippi:

  • 200 g kermaviiliä
  • valkosipulia maun mukaan, testiryhmä lisäsi joukkoon 3 pientä kynttä
  • loraus limen mehua ja hiukan kuorta raastettuna
  • hyppysellinen himalajan kristallisuolaa
  • hyppysellinen mustapippuria
  • hyppysellinen persiljaa

  Toki voi käyttää valmiita dippijauheita kermaviiliin sekoitettuna, ne toimivat myös vallan mainiosti. Muumi kauralastut kelpasivat leffa-illan herkuksi ja erilaisilla variaatioilla myös isommat lapset näyttivät kauralastuille vihreää valoa. Nyt on taas yksi terveellinen välipala lisää ostoslistallamme!

  Parhaat palat

  Poikien TOP3

  1. Kristian 3v: ”vau, liiloja sipsejä”
  2. Verneri ja Viljami 7v: ”siistin värisiä”
  3. Oskari 9v: ”Dipin kanssa tosi hyvää”

  Äitien TOP3

  1. Terveellinen välipala lapsille
  2. Sopii pienille sekä isoille, koska lastuja voi käyttää monella tapaa
  3. Kotimaisuus ja lisäaineettomuus iso plussa

  Lisää Poikien testiryhmän testauksia

   

  Vastaa