• You are currently viewing Sivutuet / CLEPPS for Kids

  Sivutuet / CLEPPS for Kids

  Testaajat: Ollie 4v, Verneri 7v ja Viljami 7v, Oscar 8v

  poikien äiti
  Jonnakin osasi kiinnittää, joten pakko olla helppoa 🙂

  ”Poikani on rallikuski”

  Poikien testiryhmä sai testattavakseen CLEPPS for Kids -sivutuet. Lapset nukahtelevat usein autoon hieman pidemmillä matkoilla ja on inhottava huomata kesken ajon, että päät retkottavat. Sivutuet ovat enemmän kuin oivallinen keksintö sekä mukavuuden että turvallisuuden kannalta. Isommat lapset istuvat korokkeilla ja tunnetusti autoissa ei ole minkäänlaista tukea päälle. Auton oma niskatuki ei toimi lapsilla. Tämä on kaupallinen yhteistyö CLEPPS for Kidsin kanssa.

  Mikä se on?

  sivutuet

   

  Yleensä mahtavien keksintöjen takana on hieno tarina ja niin myös CLEPPSin sivutukien. Idea keksintöön lähti omasta tarpeesta, kun Markku Liuska lomareissulta palatessa huomasi takapenkillä nukkuvien tyttöjen epämukavat asennot. Seuraavan reissun lähestyessä Markku kävi läpi nettikauppojen sekä lastentarvikeliikkeiden tarjontaa ja huomasi harmikseen ettei tällekään reissulle löytyisi pienten niskojen pelastajaa. Asialle piti tehdä jotakin, koska epämukava nukkumisasento ei varmasti ole vain hänen perheessä ongelma. Markku teki itse ensimmäisen toimivan prototyypin ja jopa patenttiasiamiehen oli patenttitietokantahaun jälkeen uskottava ettei tällaista keksintöä vielä ollut markkinoilla. Näin syntyi CLEPPS for Kids -sivutuet.

  Sivutuet  soveltuvat isommille lapsille, jotka istuvat korokkeilla ja ovat kasvaneet ohi selkänojallisten turva-istumien. Seitsemänvuotiaat Verneri ja Viljami harvoin enää nukahtavat autoon, mutta pidemmillä matkoilla saattaa uni joskus yllättää. Tällöin sivutuet ovat varmasti perusteltuja. Ollie istuu jo korokkeella kakkosautossa lyhyitä matkoja ja hänelle tuote oli kuin nappi silmään. Pään lepuutus oli myös mukavampaa tukien kanssa. Poikien mielestä sivutuista tuli mieleen ralliautot. Testimatkalla takapenkiltä kuuluikin aika-ajoin ralliauton päristyksiä!

  Vinkkejä käyttäjälle

  sivutuet
  Nukkuminenkin onnistuu paljon helpommin nyt autossa.

   

  sivutuet

  CLEPPS for Kids sivutuet ovat paitsi mukavat myös turvalliset. Niille on tehty turvallisuustestit vuonna 2015 ja ne osoittivat, että tuote todellakin lisää turvallisuutta sekä niskoja suojaten että ohjaten turvavyön lapsen olan yli oikeaan kohtaan. Turvavyön kanssa saa usein taiteilla ettei se jää liian lähelle kaulaa. Tuotteella on siis useita hyötyjä. Sivutukia saa eri väreissä, testiryhmä sai testattavaksi mieluisat kirkkaansiniset. Sivutuet eivät haittaa matkantekoa, koska ne eivät ole liian kookkaat. Lapsi näkee edelleen maisemat ikkunasta. Tuote on helppo kiinnittää isofix-kiinnikkeeseen ja se soveltuu suurimpaan osaan automalleista. Pienestä epäilyksestä huolimatta tuet kiinnittyivät tukevasti autoon. Jos perheellä on käytössä kaksi autoa, on tuet helppo siirtää autosta toiseen. Sivutukien mukana saa kätevän kantopussin. Ja nukkuminen vain on paljon mukavampaa näillä. Sivutuet ovat pitkäikäiset ja niitä voi käyttää myös, kun lapsi ’kasvaa ulos korokkeelta’.

  Parhaat palat

  Poikien TOP3

  1. Tuet penkissä näyttivät poikien mielestä ihan ralliauton penkeiltä
  2. Mukava lepuuttaa päätä
  3. Mieluisan väriset

  Äitien TOP3

  1. Ei tarvitse huolehtia poikien niskoista
  2. Turvavyö asettuu paljon mukavammin, ei kurista lasta kaulasta
  3. Kivat värivaihtoehdot

  Lisää Poikien testiryhmän testauksia

  Kommentit

  1. Jenni

   Minkä ikäisille ja kokoisille nämä on tarkoitettu? Meillä on istuttu turvavyöistuimissa kymmenenvuotiaaksi ja 140 cm asti, kuten on suositus ja turvallisinta. Harmillisesti näkee liian usein, että lapsi siirretään liian aikaisin pois istuimesta tai siirrytään aikaisin isompaan istuin malliin.

   1. Sanna

    Hei, tuote on tarkoitettu yli 5-vuotiaille ja sille on tehty turvallisuustestit (törmäystestit). Eli käytännössä nämä on tarkoitettu isommille lapsille, jotka istuvat jo korokkeella tai ilman. Toki istuimessa on hyvä istua niin kauan, kuin se on mahdollista, mutta myös sen jälkeen lasten päät retkottavat ikävästi nukkuessa.

  2. Salla

   Turvavyöistuin on aina ehdottomasti turvallisempi ja myös mukavampi ja helpompi kuin koroke + sivutuet. Turvavyöistuinta kuuluisi käyttää vähintään 135cm pituuteen, mieluiten niin pitkään kuin lapsi siihen mahtuu eli useimmiten noin 150 senttiseksi asti. Lasten turvallisuus ei ole oikea kohta kompromisseille! Turvallisin vaihtoehto eli turvavyöistuin on ainoa oikea ratkaisu. Kelpo turvavyöistuimia saa samaan hintaan kuin nämä sivutuet. Turvavyöistuin on yhtenä kappaleena helpompi siirtää autosta toiseen kuin sivutuet ja koroke. En näe tasan yhtään syytä miksi kukaan haluaisi mieluummin käyttää näitä tukia kuin turvavyöistuinta.

   1. Sanna

    Hei, tämä tuote on käynyt läpi vaadittavat turvallisuustestit. On totta, että lasten on hyvä istua istuimissa niin kauan, kuin se on mahdollista. Senkin jälkeen, isommillakin lapsilla päät retkottavat ikävästi nukkuessa, joten tuote on siinä mielessä pitkäikäinen.

  3. Juhani Ruusuvaara

   Hei,

   onko tälle haettu turvalaitteilta lain mukaan vaadittava UN/ECE hyväksyntä.ja mikä versio.

   1. Sanna

    Hei,
    tarkemmat tiedot turvallisuustesteistä kannattaa kysyä suoraan täältä info@clepps.fi

  4. Tiina

   4-vuotias kuulosti hurjan pieneltä testaajalta. Tosiaan kun lapsen pitäisi olla turvavyöistuimessa vähintään 135cm asti. Ja koroke on käsittääkseni myös turhake. Sitten kun lapsi on tarpeeksi iso tulemaan pois istuimesta, ei korokettakaan enää tarvita. Osa vanhemmista on todella huolimattomia lasten autoiluturvallisuuden suhteen. Ite oon vähän turvaistuinnatsimutsi.

   1. Sanna

    Hei,

    tuotteelle on tehty vaadittavat turvallisuustestit. Pienin testiryhmän jäsen istuu toisessa autossa pidemmät matkat normaalisti istuimessa, mutta toisessa autossa lyhyillä matkoilla on käytössä koroke ja sivutuet. On totta, että lapsen on hyvä istua istuimessa niin pitkään kuin se on mahdollista, mutta tämänkin jälkeen sivutuet ovat käytännölliset, koska isommatkin lapset nukahtavat autoon pidemmillä matkoilla ja niskoille ei ole mitään suojaa.

  Vastaa