• You are currently viewing Lasten meriseikkailu Suomenlinnassa

  Lasten meriseikkailu Suomenlinnassa

  Testaajat: esiteinit Ossian 12v ja vieraileva testaaja Alexandria 11v (Jonnan kummityttö)

  Testiryhmä kävi jokin aika sitten seikkailemassa Suomenlinnassa maankamaralla. Tällä kertaa Suomenlinnan historiallisista maisemista, muurien suojista, uskaltauduttiin merelle vihollisten joukkoon tykkisluuppi Dianalla. Joutuiko Diana vihollisten saarrettavaksi? Pääsikö 1700-luvun tykkisluuppi turvallisesti kotisatamaan? Tämä on kaupallinen yhteistyö Ehrensvärd-seuran kanssa.

  Mikä Lasten meriseikkailu on?

  Edelliselle seikkailulle pääsivät eskarit ja ekaluokkalainen, tällä kertaa oli aika raahata esiteinit pesistään kokemaan jotakin ainutlaatuista. Hieman ylimieliseen sävyyn haukoteltiin, että mille paatille sitä nyt ollaan menossa. Suomenlinnaan päästyään ja Dianan nähtyään ilmeet kirkastuivat ja lapsenomainen innostus pääsi valloilleen. Iso, Suomenlinnan telakalla rakennettu alus herätti selkeästi kunnioitusta. Onhan se tehty jäljitellen laiva-arkkitehti Fredrik af Chapmanin 1700-luvulla laatimia piirustuksia. Tunnelma oli taattu heti alkujaan, kun nitisevään alukseen noustiin erinomaisten, purjehdustaitoisten, näyttelijöiden pohjustaessa alkavan meriseikkailun tarinaa. Amiraali Chapman miehistöineen onnistui luomaan lapsille ja aikuisille aidon, mahtavan kokemuksen jo ennen laiturista irtautumista. Kun merelle päästiin, oli jokainen jo mielikuvissaan 1700-luvun valistusajan Viaporissa, vilkuillen olkiensa yli mahdollisia lähestyviä vihollisia.

  Tarinaa kuunneltiin keskittyneesti
  Purjeiden nosto ja lasku oli mielekästä puuhaa

  Jännitys vain lisääntyi, kun merellä aallokko yllätti kokemattomammat pienemmät purjehtijat. Allokko löi aluksen kylkiin ja sai Dianan keinumaan. Lapset pääsivät osana miehistöä nostamaan purjeet ja meno tasaantui huomattavasti. Esiteinejä vain hymyilytti purjehduksen tapahtumarikas aloitus. Ei ainakaan ollut tylsää ja selkeästi nauttivat, kun pääsivät osallistumaan purjeiden nostoon ja laskuun sekä isoilla airoilla soutamiseen. Jokaista ohimenevää moottorivenettä varottiin; kuka vain saattoi olla vihollinen. Lippuja liehuteltiin kaikille vihollisille ”me emme ammu, älkää tekään” -huutojen saattelemana. Liikkeellä oltiin siis hyvin elkein. Tykkisluupilla lähestyttiin vihollista aina keula edellä, koska näin sutjakkaa alusta on vaikeampi pommittaa. Purjehduksen aikana nähtiin Suomenlinnaa mereltä käsin ja miehistö kertoi hauskalla tavalla Suomenlinnan historiasta. Maisemat olivat mahtavat.

  Vinkit vierailijoille

  Testiryhmälle sattui hieno aurinkoinen sää purjehdukselle. Silti meri-ilma ja tuuli yllättivät asianmukaisesta pukeutumisesta huolimatta. Lämmintä vaatetta ja sadetakit on hyvä varata mukaan. Onneksi alukselta sai lainaan vilttejä.

  Merellä kannattaa olla myös hattu päässä, varsinkin lapsilla. Auringon ja viileän tuulen yhdistelmä saattaa olla petollinen. Purjehdus kestää kaksi tuntia, joten vesipullo on myös suotavaa olla mukana. Alkumatkan aallokkoon kannattaa varautua etukäteen. Taitavat purjehtijat osaavat kuitenkin hommansa, joten aluksella ollaan turvassa ja kukaan ei tuntenut oloaan turvattomaksi. Lapsista aallokko ja aluksen keinuminen oli vain hauskaa. Purjehdus käy oikeastaan kaikenikäisille lapsille, tosin kouluikäinen saa tarinasta ja Suomenlinnan historiasta enemmän irti.

  Äitikin sai rentoutua

  Suomenlinnassa vierailuun kannattaa varata ehdottomasti koko päivä, maalla on myös paljon nähtävää. Hienoissa maisemissa voi nauttia piknik-eväitä tai tutustua ravintoloiden ja kahviloiden tarjontaan. Suomenlinnaan on hauska mennä Helsingin kauppatorilta lähtevillä lautoilla. Satamasta ostetulla lipulla pääsee edestakaisin ja se on 12 tuntia voimassa.

  Kesän 2018 hinnat meriseikkailulle ovat lapset alle 16 v. 12 € ja aikuiset 25 €.

  Parhaat palat

  Esiteinien TOP3

  1. Hurja aallokko ja purjeiden nosto.

  2. Lokkien kakkasaari nauratti aluksen pienimpiä poikia suuresti. Taisi olla nähtävyyksistä ykkönen.

  3. Hauskat näyttelijät.

  Äitien TOP 3

  1. Ainutlaatuinen purjehduskokemus, upeissa maisemissa.

  2. Tietoa historiasta itsellekin.

  3. Laatuaikaa esiteinien kanssa, ehdottomasti mennään myös pienempien kanssa.

  Lisää Poikien testiryhmän testauksia

  Vastaa