• You are currently viewing Puhdas mansikanmakuinen kalaöljy, lasten parhaaksi

  Puhdas mansikanmakuinen kalaöljy, lasten parhaaksi

  Lasten kalaöljy. Kaupallinen yhteistyö: Harmonia Life Oy

  Testaajat: Ossian 12v, Oliver 10v, Oskari 10v, Oscar 8v, Verneri 7v, Viljami 7v

  Poikien testiryhmä sai erittäin mielenkiintoisen tuotteen testiin Harmonia Life Oy:ltä, joka on suomalainen terveystuotealan perheyritys. Jokainen testiryhmän jäsen on joskus nauttinut kalaöljyä jossain muodossa kuuriluonteisesti. Tuotemerkki on kuitenkin vaihdellut ja välillä on mennyt kausia ilmankin. Monet meistä aikuisista muistelevat kauhulla lapsena lusikalla nautittua kalaöljyä; maku puistattaa vieläkin. Kauas on tultu niistä ajoista, onneksi. Testiryhmän tiukkaan testiin pääsi siis Harmonia Lifen myymä ja markkinoima, Soho Flordis -yrityksen valmistama eye-q -kala- ja jättihelokkiöljyvalmiste.

  Tiedossa on, että kalaöljy on suositeltava ravintolisä ihan jokaiselle, varsinkin jos ruokavalio ei sisällä riittävää määrää rasvaista kalaa. Kalaa tulisikin syödä ainakin kaksi tai kolme kertaa viikossa. Testiryhmän perheissä syödään kalaa mielellään, mutta täytyy myöntää ettei sitä syödä kuitenkaan riittävän usein ja tonnikalaa ei lasketa!

  Kalaöljyä on markkinoilla useita eri merkkejä ja niiden joukosta on kuluttajan vaikea löytää parasta vaihtoehtoa. Kalaöljyn olisi hyvä olla mahdollisimman puhdasta. Kalaöljy sisältää runsaasti omega-3 rasvahappoja, jotka jakaantuvat pääsääntöisesti EPA:an ja DHA:han. Rasvahapot toimivat solukalvojen rakenneosina, vaikuttavat immuniteettiin ja säätelevät hormonitoimintoja.

  Mikä eye-q on?

  Eye-q on ainutlaatuinen yhdistelmä monityydyttymättömiä rasvahappoja. Ihmiskeho tarvitsee rasvahappoja, joita se ei pysty valmistamaan itse vaan ne täytyy saada ravinnosta. Eye-q sisältää EPA:a ja DHA:ta, jotka sisältävät Omega-3 rasvahappoja sekä GLA:ta, joka sisältää Omega-6 rasvahappoja. Eye-Q sisältää tutkittua, luonnollista ja puhdasta kalaöljyä, joka valmistetaan eteläiseltä Tyyneltä valtamereltä pyydystetyistä pienikokoisista kaloista. GLA on peräisin helokkiöljystä. EPA, DHA ja GLA ovat tuotteessa juuri oikeassa suhteessa (9:3:1). Tuote täyttää WHO:n ja EU:n tiukat puhtausvaatimukset. Eye-q -valmistetta on saatavissa pureskeltavina ja nieltävinä kapseleina sekä nestemäisenä. Valmiste ei sisällä lisättyjä vitamiineja eikä keinotekoisia makeutus-, maku- tai väriaineita.

  Vinkit eye-q:n käyttöön

  Lasten ravintolisillä tärkeimmät kriteerit ovat yleensä tuotteen koko, maku ja ulkonäkö. Jos kapseli tai tabletti on liian iso, on se pienen lapsen vaikea niellä. Nieltävien tuotteiden kanssa kannattaa lapselle tarjota jotakin makeaa nestettä. Hyvänmakuiset karkinomaiset pureskeltavat tuotteet uppoavat lapsille helpommin. Testiryhmä testasi eye-q chews -valmisteen, joka on nimensä mukaisesti pureskeltava mansikanmakuinen kapseli. Maku on lievä, aavistuksen makea ja pojat pureskelivat kapselit tyytyväisennäköisinä, vaikka ensin hieman epäilevänä. Testiryhmän mukaan öljy tuli suuhun nopeasti kapselin sisältä ja oli hyvin neutraalinmakuinen. Kapselin kuorta sai pureskella hieman kauemmin, mutta siinä oli kivasti mansikanmakua. Ei siis ollenkaan hullumpaa! Kapselin voi toki myös nielaista nesteen kera, jos pureskelu ei jostain syystä onnistu. Kapselin makeutusaineena toimii ksylitoli.

  Kaikille iho-ongelmista kärsiville vinkiksi, että GLA-rasvahapon käytöllä voidaan saada huomattavia parannuksia kuivan ja herkän ihon kuntoon. Eye-q chews -valmistetta suositellaan 3-vuotiaasta ylöspäin. Aloitusannos on 6 kpl per päivä ensimmäiset 3 kuukautta, sen jälkeen ylläpitoannos on 2. Pakkausta myydään kahdessa eri koossa joko 180 tai 360 kapselia.

  Ravintolisien käytössä on muistettava kuitenkin etteivät ne korvaa monipuolista ja terveellistä ruokavaliota. Testiryhmälle tuotteen testaus oli taas hyvä muistutus, kuinka tärkeä osa kalaöljy on jokaisen ruokavaliota. Varmasti jatkamme tuotteen käyttöä jatkossakin.

   

  Parhaat palat

  Poikien TOP3

  1. Yllättävän hyvänmakuinen, vaikka kalaöljyn makuun suhtaudutaan jostain syystä epäilevästi.
  2. Kapselia on kiva pureskella.
  3. Pakkaus oli testiryhmän mielestä hieno.

  Äitien TOP3

  1. Tuotteen terveysvaikutukset.
  2. Tuotteen puhtaus.
  3. Pureskeltava muoto, joka on lapsille usein paras vaihtoehto.

  Lisää Poikien testiryhmän testauksia

  Vastaa