• Mitä on menestyminen minulle? Ihmiselle joka ei arvosta rahaa ja mainetta

  Olen ollut nyt kovassa kiireessä, enkä ole päässyt päivittämään blogiani tällä viikolla niin usein kuin yleensä. Pahoittelut tästä. Olen ollut juontokeikalla kolme päivää ja se on vienyt kaiken aikani. Tässä kiireen keskellä olen tullut miettineeksi työtä ja menestymistä elämässä.

  Olen pohtinut erityisesti menestymistä ja sitä miten eri asioita se eri ihmisille näyttelee. Hyvin moni näkee menestymisen automaattisesti rahassa ja työelämässä esimerkiksi titteleinä. Minä olen tässä(kin) asiassa vastarannan kiiski. Minä en osaa katsoa ihmisen menestymistä näissä edellä mainituissa asioissa. Vaikka tottakai ymmärrän, että joku muu niin voi hyvinkin tehdä. Eikä sekään väärin ole.

  Menestyminen on minulle…

  Minusta menestyminen on sitä, että ihminen saa elää rakastettua ja vapaata elämää. Aina näitä seikkoja ei voi itse valita, mutta uskoisin, että hyvä ja onnistunut elämä pitää sisällään myös sen, että voi rakastaa ja tulla rakastetuksi. Elää ihmisen kanssa jonka kanssa on hyvä olla, tai vaihtoehtoisesti yksin mielummin kuin huonon kumppanin kanssa.

  Meille itsestäänselvyys vapaus on ehkä hankalampi tulkita, mutta täällä meillä kotimaassa minä näen sen niin, että jos olet vapaa tekemään työksesi sitä mistä pidät ja vapaa elämään sen kaltaista elämää mistä pidät, olet vapaa.

  Yksi tärkeä menestymisen meriitti on minun silmissäni se, että ihminen on sinut itsensä kanssa. Monesti ulkoisestikin hyvin menestyneen näköinen ihminen on selvästi aivan lukossa itsensä kanssa. Ei tunnu suurelta menestymiseltä, jos omissa nahoissaan ei ole hyvä olla ja koko ajan on jollain tavalla pettynyt, katkera tai muuten harmistunut. Vaikka ulkoisesti ei ehkä siltä kaikille näytäkään.

  Eikä menestyminen minun mielestäni ole ainoastaan omaan napaan tuijottamista. Menestyminen on myös sitä, että on onnistunut elämään hyvän elämän niin, ettei ole tarvinnut tehdä pahaa toisille. Että on voinut elää onnellisena ilman, että jonkun toisen on pitänyt sen vuoksi kärsiä.

  perhebloggaaja
  Oscarin ja Ollien pusut! Kuva: Meeri Nkkilä

  Voin olla tyytyväinen omaan menestymiseeni

  Tällä hetkellä voin olla täysin tyytyväinen omaan menestymiseeni. En ehkä ole käynyt hienoimpia kouluja tai omista parhaimpia titteleitä, eikä lompakkoni ainakaan pursua rahaa, mutta saan tehdä työtä millä koen olevan merkistystä. Kun jälleen kerran sain postia yhdeltä äidiltä, joka kiitti vertaistuesta, kiitti kanavasta jossa voi tavata muut poikien äidit ja kiitti poikien puolesta puhumisesta, tässä muuttuvassa maailmassa, sain uskoa siihen, että työlläni on merkitystä.

  Voin rakentaa työpäiväni itse, eikä minun tarvitse olla tuittupäisten pomojen kommenneltavana. Minun työmääräni ei koskaan tule liian suureksi, koska voin aina itse päättää sen suuruuden. Ja koska en ole rahan perään, niin hyvin usein valitsen mielummin vapaapäivän lasten kanssa, kuin super pitkät työpäivät rahan vuoksi.

  On tottakai hienoa kun joku sellainen ihminen menestyy työelämässä jolle se paljon merkitsee, mutta tällaisena hyvin erilaisena ihmisenä minä usein salaa säälin niitä uraputkea painavia äitejä ja isiä, jotka näkevät lapsensa vain illalla kun pistävät heidät nukkumaan. Joiden herätyskellot soivat kuudelta ja joiden päivät täyttyvät kiireisistä ja jokainen viikko päättyy deadlineen. Vanhemmista joiden monien ja taas monien vuosien opiskelut ovat tähdänneet siihen, että he tekevät pitkää työpäivää ja eivät edes huomaa kun lapset kasvavat hujauksessa aikuisiksi.

  Minulle on ollut opettavaista nämä muutamat viikot kun olen ollut kovassa kiireessä. Näin en voi jatkaa, enkä halua jatkaa. Haluan menestyä omalla tavallani ja se tapa on se, että näen poikiani enemmän ja olen heille läsnä enemmän. Lyhyet pyrähdykset kiirressä ei onneksi haittaa, mutta pääasiassa arkeni toivon pysyvän jatkossakin rauhallisena. Ammennan elämän voimaa itseeni noista pojistani, joita rakastan aivan järjettömän paljon. Haluan olla läsnä kun he kasvavat.

  Minullakin on varmasti oma kouluni vielä käytävänä monien mörköjeni kanssa, kuten meillä kaikilla, mutta uskon, että olen matkalla sinne. Omaan menestykseeni, lujaa vauhtia. Minulle se on tätä, elämää rakkaiden kanssa, omaan tahtiin, ilman stressiä. Uusia tuttavia, elämänkokemuksia ja suuria tunteita. Menestystä on se, että tuntee eläneensä…juuri siten miten itse toivoo.

  Mitä menestyminen on sinulle?

  Poikien Äidit
  Yksi työelämäni huippu hetkistä oli kun saimme Sannan kanssa järjestää äideille ja pojille risteilyn, jonne myytiin todella paljon lippuja. Uutta rirsteilyä on kyselty ja toivottavasti sellaisen saamme teille jossain vaiheessa taas tarjota. Yhtiökumppanini Sanna ja minä Kuva: Meeri Nikkilä

  Vastaa