• Syödään yhdessä aamupala ja ollaan oikea perhe

  Aamupala. Kaupallinen yhteistyö: Maalahden limppu

  Tiedättekö mitä olen kaivannut melkeinpä eniten koko tämän ajan, kun Pekka on rakentanut ja olen ollut poikien kanssa yksin? Yhdessä syömistä! Tottakai paljon muutakin, mutta viime viikonloppuna, kun keräännyimme kaikki yhdessä aamupalalle pitkästä aikaa, muistin kuinka ihania olivat ne viikonloput ennen tätä meidän taloprojektia, kun söimme aina viikonloppuisin aamupalan yhdessä. Tähän vanhaan tapaan on pakko palata taas säännöllisesti takaisin.

  Olemme aamupalan lisäksi yrittäneet saada takaisin meidän perheen yhteiset illalliset. Se hetki, kun kaikki ovat tulleet treeneistään ja touhuistaan kotiin, ja ollaan pistetty takka päälle ja istuttu meidän uuteen ruokailutilaan yhdessä syömään. Ne on ihan parhaita hetkiä. Onneksi arki on pikkuhiljaa palautumassa meilläkin normaaliksi.

  limppu

  Yhdessä syöminen on tärkeää

  Tutkimusten mukaan suomalaiset perheet eivät syö kovin säännöllisesti yhdessä. Mikä on todella sääli, sillä yhdessä syöminen on tärkeää. Yhdessä syöminen yhdistää perhettä ja ehkäisee jopa syrjäytymistä. Yhdessä syödessä tulee juteltua päivän tai edellisen päivän tapahtumia ja ehkä esiin nousee huolia tai muita asioita, mistä on hyvä perheen muiden jäsenten tietää. Lapset kokevat yhdessä syömisen perheen kanssa mukavaksi.

  Meillä syödään liian harvoin yhdessä. Minusta olisi tärkeää, että jokainen päivä syötäisiin edes yhden kerran yhdessä. Olisi se sitten aamupala tai iltapala tai se myöhäinen illallinen, niin silti. Viikonloppuna helppo tapa syödä yhdessä on aamupala, silloin kukaan ei ole vielä karannut omille menoilleen. Arkena ehkä helpompi on illallinen. Tällä hetkellä me syömme yhdessä ehkä 3-4 kertaa viikossa. Mikä on tietysti aivan liian vähän.

  lapsiperheen aamupala

  terveellinen aamupala

  Limppu pitää poikienkin nälän poissa pitkään

  Yhteisen aamupalan hyöty on ollut myös siinä, että pojat ottavat mallia meistä vanhemmista. Kun me syömme jotain terveellistä, syövät pojatkin perässä. Jos eivät nyt heti ekalla kerralla, niin ehkä seuraavalla.

  Aamupala on tärkeä yhdessä syömisen lisäksi, myös päivän menoja ajatellen. Siitä lähdetään liikkeelle ja meillä kun jonkin verran herkutellaan viikonloppuisin, niin aamupalan on syytä olla terveellinen ja täyttävä, erityisesti viikonloppuna. Puuroa pojat eivät tykkää syödä, joten olemme etsineet muita vaihtoehtoja täyttävälle aamupalalle. Pojilla on myös turnauksia ja pelejä usein viikonloppuna, joten ensimmäistä ruokaa saattaa joskus joutua vähän odottamaan kauemmin. Siitäkin syystä mitä tuhdimpi aamupala, sen parempi.

  Olemme kokeilleet kaikenlaista erilaista vaihtoehtoa millä aamupalalla poikien nälkä saataisiin pidettyä aamupalan jälkeen kurissa edes vähän pidempään. On syöty täysjyvämuroja, kauraleipiä, smoothia, mysliä, maustamatonta jogurttia marjoilla ja hunajalla… mikään ei oikein ole pitänyt poikien nälkää poissa. Sitä puuroa eivät tosiaan syö ja omalla kohdallani olen huomannut, että puuron jälkeen tulee nälkä todella nopeasti. Vaikka puuro kiistämättä terveellistä onkin.

  Limpun olen aikaisemmin herkästi itse mieltänyt juhlaleiväksi, eikä sitä ole tullut tuotua arkena kaupasta kotiin varmaankaan siitä syystä. Limpusta olen aina tykännyt todella paljon, enkä oikein tiedä selitystä sille miksi en ole sitä meille arkena ostanut. Varmasti sama muillakin? Nyt kun Maalahden limppu tuli meidän aamupalapöytään pidemmäksikin aikaa, en osaa enää ajatella limppua vain juhlaleipänä. Meille se on ihan arkinen, hyvän makuinen ja erityisen täyttävä aamupalaleipä.

  Limppua kun syödään aamulla, niin jo muutama palanen pitää poikienkin nälän kurissa paljon pidempään kuin moni muu aamupala vaihtoehto.

  paras limppu

  Maalahden limppu

  Maalahden limppu on kotimainen, runsaskuituinen, laktoositon ja maidoton ja se leivotaan ruisjuureen. Se maistuu hitusen makealta ja samaan aikaan vähän happamalta. Limppu säilyy pidempään kuin monet muut leivät, mutta siinä ei ole yhtään säilöntä- ja lisäaineita. Maalahden Limppu on myös loistava energian lähde ja erityisen hyvä palautumiseen urheilusuorituksen jälkeen. Olemmekin pistäneet limpusta eväsleivät nykyään poikien urheilukisoihin mukaan.

  Limppua voi ostaa valmiiksi viipaloituna (me suosimme tätä) tai sitten kokonaisena ja viipaloida itse mieluisensa kokoisia paloja. Suosittelen testaamaan ensin vaikka aamupalaksi ja kertomaan sitten kokemuksia meille muillekin. Pysyikö nälkä pidempään poissa lapsilla?

  Maalahden lippua voi käyttää moneen tarkoitukseen. Tapaksina, kakuissa, coctailpaloina ja jälkiruuissa. Hauskoja reseptejä limpun käyttöön löydät Maalahden limpun sivuilta. 

  Kommentit

  1. Mewe

   Meillä limppu on yksi lemppareista, mutta tätä emme ole vielä kokeilleet. Kiitos vinkistä. Kokeiluun.

   1. Jonna

    Minäkin olen aina tykännyt limpusta, mutta en tosiaan jostain syystä ole ostanut kun juhlaan aikasemmin. Nyt tuli tähänkin muutos.

  2. Minna

   Mistä tuon reseptikirjan voisi ostaa? Kivoja kuvia teidän perheestä.

   1. Jonna

    Näistä voi kysyä Maalahden limpulta, mutta kannattaa pysyä meidänkin facessa kuulolla, meille on tulossa arvontaan tuo.

  Vastaa