• Vaihdevuodet? Vai mitähän hittoa!

  Luin vaihdevuosista oireita… ihan vain siksi, koska joku kommentoi minulle, että unettomuus on yksi vaihdevuosien oire. Ei olisi pitänyt lukea, nyt en mieti enää unettomuutta, vaan jotain ihan muuta. Vaihdevuodet, voiko ne tulla jo alle 40 vuotiaalle? Ja mitä väliä jos tulee, kun lapsiluku on jo täynnä?

  Lue myös: Unta palloon äidit! Näin paljon pitäisi oikeasti nukkua

  Vaihdevuodet ja sen oireet

  Vaihdevuosien oirelista onkin pitkä. Pelottavan moni kohdista osuu minuun, mutta eihän minulla voi olla vielä vaihdevuodet? Olen vasta 39 vuotias. Kuitenkin lista sanoo toista…

  Unettomuus CHECK

  Painon nousu CHECK

  Mielialat heittelevät CHECK

  Muisti heikkenee CHECK

  Hikoilu CHECK

  Kuukautiset loppuvat NO EI VIELÄ…tämä onkin ainoa muutos mikä olisi mieluinen.

  Lääkäriltä kun kysyin toisen käynnin yhteydessä asiaa, hän totesi että tuskin on siitä kohdallani. Vaihdevuosien ajoittuminen osuu usein suvussa samoihin aikoihin kaikille naisille. Meidän suvun naisilla se on tullut käsittääkseni ihan normaaleihin aikoihin. Normaalisti vaihdevuodet sijoittuvat 45 ja 55 ikävuoden väliin. Tuskin siis minullakaan ne on vielä käsillä. Vaihdevuodet voivat tulla naiselle vasta jopa 60 vuotiaana.

  nelikymppinen

  Ei vielä menopaussia

  Okei, no omalla kohdallani ei ole menossa varmaankaan vielä vaihdevuosia, vaan ihan vain ruuhkavuodet. Silti oli jännä tieto, että vaihdevuosia eli menopaussia enteilevä oireilu voi alkaa jopa 10 vuotta ennen vaihdevuosia. Eli voihan se olla, että oireet enteilevät sitä, että vaihdevuodet tulevat kohdallani 50 korvilla.

  Vielä mennään kuitenkin ihan vain näitä kuluttavia ruuhkavuosia. Kaikki oireet voi selittää ihan silläkin, että aikatauluni on niin kiireinen ja täynnä, että elimistön stressitaso nousee ja fyysiset oireet tulevat siinä mukana. En kyllä huomaa stressaavani, mutta ehkä teen sitä huomaamattani? Elimistöä ei pysty puijaamaan.

  Vaihdevuosien yksi hurjimmista jutuista on, että hedelmällinen ikä tulee päätökseensä. Omalla kohdallani se on jo henkisellä tasolla tullut päätökseensä, en missään nimessä halua enää äidiksi yli 40 vuotiaana. En siis usko, että sitten kun se päivä koittaa, että en voi enää raskautua, ettäkö se aiheuttaisi minussa mitään tuntemuksia. Vai aiheuttaako se silti?

  Jokatapauksessa, onhan se vähän eri juttu olla 20v ja ei huolta huomisesta, kuin 40v ja murhehtia kaikenlaista ja koko ajan.

  ennen ja nyt

  Minkä ikäisenä vaihdevuodet teidän suvussa on tullut naisille? Minkä ikäisenä sinulla oli vaihdevuodet tai äidilläsi? Onko nyt jo jotain oireita?

  Vastaa