• Pikseli Arcade, äidit koukussa virtuaalimaailmaan

  Virtuaalimaailmaan! Kaupallinen yhteistyö: Pikseli Arcade

  Testaajat: Viljami 7v, Verneri 7v, Oscar 8v ja Ossian 12v

  Pikseli arcade vie myös äidin sydämen
  ”Äiti, äiti!!! Mekin halutaan kokeilla!”

   

  Kävimme Jonnan kanssa aiemmin tutustumassa Pikseliin uudessa kauppakeskus Redissä ja mikä kokemus se olikaan… Ainutlaatuista! Miten pojat tähän reagoisivat, kun mekin olimme jo aivan pähkinöinä, vaikka peleistä emme juurikaan innostu muuten.

  Mikä Pikseli Arcade on?

  Pikseli Arcade on virtuaalitodellisuuspuisto, jossa koet huikeita elämyksiä virtuaalimaailmassa. Pelihuoneet on varustettu HTC Vive Pro -laitteilla ja käytössä on Asuksen tehokkaat tietokoneet. Virtuaalilasit päässä pääset itse pelin sisälle mukaan. Peleistä saa irti paljon enemmän tällä tavalla ja me kalkkis-äiditkin ymmärrämme tätä kautta poikia ja heidän peli-innostustaan paremmin. Kehtaako edes sanoa, että koukussa ollaan ja tekisi mieli mennä uudestaan pian.

  Pikselissä pelataan virtuaalilasit päässä

  Puistoja on kolmessa eri paikassa: Flamingossa Vantaalla, Iso-Omenassa Espoossa ja nyt myös uudessa kauppakeskus Redissä Helsingissä. Kauppakeskus Redin Pikseli on puistojen lippulaiva ja siellä on käytössä uusin teknologia. Ennen virtuaalimaailmaan hyppäämistä, saa kattavan ohjeistuksen, kuinka laitteet toimivat. Henkilökunta on myös apuna pelaamisen aikana. Kiitos Rosalle opastuksesta.

   

  Pikselissä pelaaminen on hauskaa
  Toisten pelaamista on hauska seurata sivusta!

  Hyppy virtuaalimaailmaan

  Mitä lasien kautta sitten näkee? Pääset seikkailemaan erilaisiin maailmoihin, ampumaan vihollisia sekä lentämään kaupunkiin pilvenpiirtäjien keskelle, samalla sammuttaen tulipaloja. Melkein mitä vain maan ja taivaan välillä. Pelejä on useita erilaisia, joista voit valita itsellesi sopivan. Suositeltavaa on tietenkin kokeilla niin montaa peliä, kuin mahdollista.

  Vaikka seisot tukevasti lattialla, lasit päässä, korkeat pudotuksetkin tuntuvat hurjilta ja aidoilta. Ei ollut ensimmäinen eikä toinen kerta, kun me äidit kiljuimme pelejä pelatessa. Pojilla oli hauskaa seurata äitien otteita hetken, ennen kuin ryntäsivät omiin pelihuoneisiinsa pelaamaan. Näytimme kuulemma hassuilta heiluessamme lasit päässä, milloin huitoen vihollisia, milloin lentäen ilmojen halki.

  Ossian pelaamassa

  Ohjaimet molemmissa käsissä

  Pikselissä pelivalikoima on kattava ja uusia pelejä tulee valikoimiin kuukausittain. Meidän pelivuorolla Redin Pikselistä löytyivät esimerkiksi Elven Assassin, Beat Saber, Fruit Ninja, Island 359, Arizona Sunshine, Serious Sam -The last hope, Raw Data, Smashbox Arena, Richies Plank, Skyfront ja Job Simulator sekä useita muita. Poikien suosikkeja olivat Job Simulator, Elven Assassin ja Beat Saber. Job Simulatorissa ollaan vuodessa 2050 ja robotit tekevät kaiken työn. Pelissä pääsee kokeilemaan, minkälaista on tehdä työtä itse.

  Mahtavinta oli meidän kaikkien mielestä se, että pääsimme halutessamme pelaamaan yhdessä samoihin peleihin ja maailmoihin. Pelasimme yhdessä muun muassa Elven Assassinia, jossa yhtenä rintamana ammuimme jousipyssyillä örkkejä. Kuulet lasien kautta kaikkien pelaajien äänet ja tuntuu kuin he olisivat oikeasti vieressä, vaikka he ovatkin omissa pelihuoneissa pelaamassa. Pojat olivat selkeästi innoissaan, että äitien kanssa voi viettää näinkin aikaa.

  Pikselin pelihuoneet

  äiti ja poika vierekkäin pelaamassa

  Vinkit kävijöille

  Vierailuun kannattaa varata aikaa ainakin tunti. Puoli tuntia on myös mahdollista valita, mutta se menee hujauksessa. Pelatessa aika unohtuu täysin ja tuntikin tuntuu liian lyhyeltä. Halutessaan voi ostaa lisäaikaa, jos pelit jäävät pahasti kesken.

  Suositusikäraja on 7-vuotta. Pikselissä käytetään ikärajaprofiileja, joiden avulla suodatetaan pois sellaiset pelit, joita lapsi ei saa pelata. Tämäkin on hyvä meidän vanhempien tietää ennen Pikseliin menoa, jotta meillä on mielenrauha etteivät lapset eksy pelaamaan mitään heille sopimatonta.

  Kauppakeskus Redi sijaitsee Kalasataman metroaseman vieressä, joten sinne on helppo tulla metrolla. Parkkihallissa on mukavasti tilaa ja ensimmäiset kolme tuntia ilmaista parkkiaikaa. Pikseli Arcade on kolmannessa kerroksessa. Infotaulut auttavat löytämään perille.

  Pikselissä voi pitää lasten synttärit, viettää vaikka pikkujoulut tai yritystapahtuman aikuisporukassa. Myynnissä on pientä purtavaa ja juotavaa. Löytyypä Pikselin takaosasta hauska salakapakkakin. Aikuisryhmien kannattaa kokeilla pakohuoneita, joissa tehtäviä suoritetaan virtuaalilasit päässä.

   

  salakapakka Pikselissä

  Hyvänä joululahjavinkkinä pojille on Pikselin lahjakortti, jonka voi ostaa joko Pikselin nettisivuilta tai toimipisteistä.

  Me aiomme mennä ehdottomasti uudestaan. Kuulimme, että tulossa olisi Titanic-peli, jossa pääsee seikkailemaan Titanic-laivalle. Eihän sitä voi jättää väliin! Tämä elämys on itse koettava, huikeaa virtuaalimaailmaa on vaikea sanoin kuvailla. Testiryhmä suosittelee lämpimästi.

   

  Pikseli Arcade

  Parhaat palat

  Poikien TOP3:

  1. Job Simulator -peli: ”Pääsee kokeilemaan aikuisten töitä. Parasta oli heittää pomoa kengällä ja laittaa kokonainen ananas mikroon!”
  2. Beat Saber: ”Musa soi ja valomiekoilla hutkitaan niitä laatikoita.”
  3. Elven Assassin: ”Siistii päästä äitin kanssa ampumaan yhdessä örkkejä!”

  Äitien TOP3:

  1. Elven Assassin: ”Koukuttavaa ampua örkkejä jousipyssyillä, hauskaa tekemistä yhdessä lasten kanssa.”
  2. Richie`s Plank: ”Hurjinta oli mennä hissillä pilvenpiirtäjän ylimpään kerrokseen ja astua heti hissistä lankulle, jonka alla oli pudotus… Siitä piti vielä hypätä ja alkaa lentämään. Tuntui niin aidolta!”
  3. Parasta oli nähdä poikien ilo, kun pääsivät touhuamaan yhdessä äitien kanssa virtuaalimaailmaan.

   

  Lisää Poikien testiryhmän testauksia

  Vastaa