• Aina on toivoa

  Poikani odottaa joulua kuin kuuta nousevaa. Kurkkii ikkunoista tonttuja ja miettii, mitähän se joulupukki tuokaan tänä jouluna. Minä seuraan hänen intoaan kyynelsilmin. Lapsen innostusta on ihana seurata ja itsekin olen aina ollut jouluihminen. Nyt kuitenkin tänä jouluna onnenkyyneliä varjostaa tieto, että meidän joulumme tulee olemaan todella ankea… Rahat on lopussa ja jatkuva huoli saadaanko ruokaa pöytään  kolkuttaa takaraivossa.

  aina on toivoa

  Sairaus vei pohjan elämältä

  Sairastuin vakavasti viime vuonna ja jouduin jäämään töistä pois. Pelko omasta tulevaisuudesta on valtava, ahdistava jokapäiväinen seuralainen. Huoli pojan tulevaisuudesta on suuri. Mihin hän joutuu, jos minua ei enää ole… Pojan isä ei ole kuvioissa ja minulla ei ole muuta sukua kuin äitini, joka on myös sairas, enkä voi kuvitella, että hän pystyisi pojastani huolehtimaan.

  Kuntoni on ollut sen verran heikko, että jaksan käydä lähikaupassa ruokaostoksilla. Sen jälkeen joudunkin jo lepäämään. Joulukuuseen meillä ei ole varaa tänä vuonna. Aikaisempina vuosina olemme hakeneet pojan kanssa pienen aidon kuusen, koska rakastamme molemmat sen tuoksua. Onneksi meillä on vanhoja koristeita, joita pystymme käyttämään. Poikani on niitä jo ripotellut ympäri asuntoa, kun minä olen ollut väsynyt. Olemme niitä sitten kynttilänvalossa ihastelleet sohvalla peiton alla.

  Jouluruoka tulee olemaan jotain hyvin pientä. Olemme tottuneet elämään pienellä rahalla, joten se ei sinänsä haittaa. Joululahjoja en ole päässyt ostelemaan ja niihin ei ole varaakaan. Se minua surettaa, koska poika on toivonut muutamaa pientä asiaa. Onneksi ystäväni lupasi tuoda pojalleni pienen paketin, vaikka hänelläkin on tiukkaa… Ihanaa, että voin ojentaa hänelle jotakin. Voin vain kuvitella, kuinka hänen silmänsä tuikkivat kilpaa kynttilän kanssa…

  Paras joululahja

  Joulu on ihmeiden aikaa, toivon niin kovin, että myös meille suotaisi ihme… Kurkin poikani takaa tonttuja ikkunasta ja pyyhin kyyneleitä. Ehkä me selviämme tästä, ehkä emme. Yritän pitää poikani elämän mahdollisimman normaalina, hellien ja hoivaten häntä niin paljon kuin pystyn. Halaten häntä lujaa ja muistuttaen, että vaikka joulupukki ei toisikaan montaa lahjaa on paras lahja se, että meillä on toisemme. Toivoa en menetä, vaan sen haluan säilyttää. Joulun tarkoitus on avautunut minulle tänä vuonna aivan eri tavalla.

  Ihanaa joulunaikaa kaikille Poikien äideille!

  Vastaa