• You are currently viewing Nerf-panokset hyötykäyttöön äidille (kuvin)
    Nerfpyssy

    Nerf-panokset hyötykäyttöön äidille (kuvin)

    Jos olet äiti pojille, niin todennäköisesti Nerf-pyssyt ja Nerf-panokset ovat sinulle tuttuja. Jos olet oikein onnekas, olet päässyt niillä sotimaan poikiesi kanssa. Aivan huppua!

    Nerf-aseilla ammutaan pehmeitä panoksia, joiden päässä on muovinen (yleensä oranssi) osa. Leluja käytetään esimerkiksi sotaleikkeihin, mutta niillä saatetaan ampua myös maalitaulua.

    Lue myös: Mistä hassuista paikoista Nerf-panoksia on löytynyt? -Äidit kertovat

    Nerf-pyssyjen panokset aiheuttavat meille äideille päänvaivaa, sillä niitä todella on ihan joka paikassa. Nerf-panoksia löytyy IHAN KAIKKIALTA. Äidin kahvista, käsilaukusta, imurista ja pesukoneesta. Niitä ovat lattiat täynnä ja vaikka panoksia ostaisi 300 kappaletta, ovat ne kuukauden päästä taas loppu. 

    Mutta hei, niistä voi olla jotain hyötyäkin meille äideille. Myös rikkoutuneet panokset voi ottaa hyötykäyttöön halutessaan. Ekologista, eikö?

    Nerf-panokset hyötykäyttöön

    Tässä 7 eri ideaa, mihin äiti voi käyttää nerf-panoksia.

    1. Nerf-panokset tekee kiharat

    Kiharat on helpot tehdä nerf-panoksilla. Tähän voi käyttää ehjiä tai hajonneita panoksia. Suihkauta hiusosioon vettä ja/tai hiussuihketta, kieritä panos osion ympäri ja kiinnitä pinnillä työntämällä se panoksessa olevaan reikään ja jätä hiukset kuivamaan. Avaa ja ihastele. 

    Nerf-panos kiharat
    kiharat kotikonstein

     2. Kynsilakat Nerf-panoksia apuna käyttäen

    Kynsilakkaa on harmillisen hankala laittaa varpaisiin, koska se leviää joka paikkaan. Hommaa helpottamaan voit laittaa nerf-panoksia varpaiden väleihin ja homma hoituu vähän helpommin. Vóla! 

    nerf panokset

    3. Koruteline Nerf-panoksista

    Löytyykö sinulta lukottomia korvakoruja?. Niiden säilyttäminen on hankalaa. Alkuperäiset rasiat ovat hävinneet ja irrallaan isossa rasiassa korut jäävät kiinni toisiinsa. Vaan eipä jää enää. Työnnä korvakorut kiinni nerf-panokseen tai sujauta sormukset panoksen (tai useamman panoksen) ympärille. Tiputa panokset koruineen korurasiaan. Korut pysyvät siististi tallessa. 

    nerf panokset koruille

    4. Suoja meikkisiveltimelle

    Meikkisiveltimien muoviset suojat häviävät nopeasti. Nerf-panos toimii hyvänä meikkisiveltimen suojana. Työnnä sivellin ehjään nerf-panokseen ja säilytä siveltimesi puhtaana. 

    5. Viinipullon väliaikainen korkki

    Kun ei ole korkkia viinipulloon, niin silloin on hyvä kaivaa esiin nerf-panokset ja asettaa ne viinipullon korkiksi, jotta tärkeät aromit eivät pääse karkuun. Kuvassa nyt on kierrekorkkipullo, mutta välillä ne kierrekorkitkin hukkuu. Perinteiseen viinipulloon nämä toimivat loistavasti.  

    Nerf-panokset

    6. Nerf-panokset korvatulppina

    Ja ne ihan oikeasti toimii! Haluaisitko lukea kirjaa rauhassa, tai muuten vain nauttia hetken hiljaisuudesta. Ei muuta kuin nerf-panokset korviin ja hiljaisuus laskeutuu taloon. Näitä panoksia ei kannata enää käyttää tämän jälkeen mihinkään muuhun. Ainakaan viinipulloon. 

    Nerf-panokset

    7. Varoitusmerkki!

    “Nyt oli sitten pojat viimeinen varoitus!” Oli kyse sitten nerf-panoksilla äitiä ampumisesta tai muusta epäsopivasta käytöksestä, voi varoitukset merkitä kätevästi nerf-panoksilla esimerkiksi jääkaapin oveen. Voit kiinnittää panokset kaksipuoleisella teipillä haluamaasi paikkaan näyttämään varoitusten määrän. 

    Nerf-panokset

    Näetkö nyt nerf-panokset aivan uudessa valossa? 

    Olisi hauska saada teiltä lisää ideoita nerf-panoksien hyötykäyttöön? Koska kyllähän se on hyvä ajatella asioita vähän laajemmin.

    Mitkä ihme Nerf-pyssyt?

    -Poikien Äidit toimitus-

    Kommentit

    1. Sissi

      Ihan paras!!!

      1. Jonna

        Eikö? 🙂

    2. Ama

      Kiitos näistä. Kaivankin nuo risat panokset pois roskiksesta. Nythän niille tuli käyttöä.

      1. Jonna

        Kannattaa 🙂

    3. Pipa

      Meillä laitettiin osittain poikki menneeseen silmälasien sankaan ja taas pysyi sanka korvalla iskän lukulaseissa ??

      1. Jonna

        Mahtava idea!

    4. Kati

      Sukkapuikot saa kätevästi nippuun työntämällä ne risan panoksen sisään. ?

      1. Jonna

        Vitsi miten hyvä idea! Kiitos!

    5. Nerf-pojan äiti

      Rikki menneen Nerf-panoksen voi leikata katki ja pujottaa kynän (lyijykynä/puuväri) alkupäähän jolloin kynästä saa paremmin otteen

    6. Jaana

      Tyhjä peltipurkki, pilttipurkki tms, kuumaliimaa ja panokset kii purkkiin. Uusi purkki kynille tai pikku aarteille on valmis!

    7. Paula Makkonen

      Voi pojat miten luovaa! Nyt minä nään kaikki nuo nerf-panokset ihan uusin silmin. Kiharapötkylävinkki lähtee ainakin testiin.

    8. Vaahtomuovi

      En käyttäs pannunalusena, kyseessä on kumminki vaahtomuovia joka varmasti sulaa kuuman pannun/kattilan alla.

      1. Jonna

        Hyvä huomio, voi olla ihan totta. Kokeilin kevyesti lämpimään pannuun, eikä mitään tapahtunut, mutta tosiaan jos on tulikuuma, niin homma on aivan eri. Tietysti nämä kaikki kikat nyt olivat huumoria, en ehkä käyttäisi viinipullon korkkinakaan ja kiharatkin on helpompi tehdä muuten 🙂

    9. Aippi

      Vau! Ihana postaus! Mä rakastan tätä, kun meilläkin oli nerf- pyssy ongelma. Onneksi ei enää….

      1. Jonna

        Kyllä niille käyttöä löytyy 😀

    Vastaa