• You are currently viewing Nerf-pyssyjen panokset hyötykäyttöön äidille (kuvin)
  Nerfpyssy

  Nerf-pyssyjen panokset hyötykäyttöön äidille (kuvin)

  Jos olet äiti pojille, niin hyvin todennäköisesti Nerf-pyssyjen panokset ovat sinulle tuttuja. Jos olet oikein onnekas, olet päässyt niillä sotimaankin poikiesi (ja poikien isän) kanssa. Aivan huppua!

  Nerf-aseilla ammutaan tällaisia pehmeitä panoksia, joiden päässä on muovinen (yleensä oranssi) osa. Leluja käytetään esimerkiksi sotaleikkeihin, mutta niillä saatetaan ampua myös maalitaulua (joka voi olla myös äiti).

  Nerf-pyssyjen panokset aiheuttavat meille äideille päänvaivaa, sillä niitä todella on ihan joka paikassa. Nerf-panoksia löytyy IHAN KAIKKIALTA. Äidin kahvista, käsilaukusta, imurista ja pesukoneesta. Niitä ovat lattiat täynnä ja vaikka panoksia ostaisi 300 kappaletta, ovat ne kuukauden päästä taas loppu. 

  Mutta hei, niistä voi olla jotain hyötyäkin meille äideille. Myös rikkoutuneet panokset voi ottaa hyötykäyttöön halutessaan. Ekologista, eikö?

  Lue myös: Yrittäjä ja kotiäiti. Ei ole helppoa

  Nerf-pyssyjen panokset hyötykäyttöön

  Tässä 8 eri ideaa, mihin äiti voi käyttää nerf-panoksia.

  Kiharat

  Kiharat on helpot tehdä nerf-panoksilla. Tähän voi käyttää ehjiä tai hajonneita panoksia. Suihkauta hiusosioon vettä ja/tai hiussuihketta, kieritä panos osion ympäri ja kiinnitä pinnillä työntämällä se panoksessa olevaan reikään ja jätä hiukset kuivamaan. Avaa ja ihastele. 

  kiharat nerf panoksilla
  kiharat kotikonstein

  Kynsilakat

  Kynsilakkaa on harmillisen hankala laittaa varpaisiin, koska se leviää joka paikkaan. Hommaa helpottamaan voit laittaa nerf-panoksia varpaiden väleihin ja homma hoituu vähän helpommin. Vóla! (tosin minulla se ei näytä onnistuvan mitenkään.)

  nerf panokset

  Koruteline

  Onko muillakin lukottomia korvakoruja kaapit väärällään. Niiden säilyttäminen siististi on hankalaa. Alkuperäiset rasiat ovat hävinneet ja irrallaan isossa rasiassa korut jäävät kiinni toisiinsa. Vaan eipä jää enää. Työnnä korvakorut kiinni nerf-panokseen tai sujauta sormukset panoksen (tai useamman panoksen) ympärille. Tiputa panokset koruineen korurasiaan. Korut pysyvät siististi tallessa. 

  nerf panokset koruille

  Lue myös: 5 totuutta, jos olet talouden ainoa nainen(tyttö)

  Meikkisivellin suoja

  Meikkisiveltimien muoviset suojat häviävät nopeasti. En tiedä onko niitä tarkoitus säästää, mutta ainakin minä tykkäisin, ettei siveltimet heiluisi ilman suojaa meikkikassissa. Nerf-panos toimii hyvänä meikkisiveltimen suojana. Työnnä sivellin ehjään nerf-panokseen ja säilytä siveltimesi puhtaana. 

  Viinipullon väliaikainen korkki

  Kun ei ole korkkia viinipulloon, niin silloin on hyvä kaivaa esiin nerf-panokset ja asettaa ne viinipullon korkiksi, jotta tärkeät aromit eivät pääse karkuun. Kuvassa nyt on kierrekorkkipullo, mutta välillä ne kierrekorkitkin hukkuu. Perinteiseen viinipulloon nämä toimivat loistavasti.  

  Nerfpanokset

  Korvatulpat

  Ja ne ihan oikeasti toimii! Haluaisitko lukea kirjaa rauhassa, tai muuten vain nauttia hetken hiljaisuudesta. Ei muuta kuin nerf-panokset korviin ja hiljaisuus laskeutuu taloon. Näitä panoksia ei kannata enää käyttää tämän jälkeen mihinkään muuhun. Ainakaan viinipulloon. 

  korvatulpat


  Pannunalusta

  Nyt on sitten tärkeää, että käytät rikki menneitä panoksia (toisin kun kuvassa), eli sellaisia missä ei ole enää oransseja muoviosia jäljellä. Jos on pannunalustat hukassa ja pannu pitäisi saada nopeasti tasolle, niin pyydä poikia kipaisemaan kasa nerf-panoksia huoneestaan. Toimii! 

  Lue myös: Näin nopeasti 4 poikaa sotkee olohuoneen. Katso jos uskallat

  Huom, tätä ei ehkä kannata kokeilla oikeasti kuumalla pannulla!

  Varoitusmerkki!

  “Nyt oli sitten pojat viimeinen varoitus!” Oli kyse sitten nerf-panoksilla äitiä ampumisesta tai muusta epäsopivasta käytöksestä, voi varoitukset merkitä kätevästi nerf-panoksilla esimerkiksi jääkaapin oveen. Voit kiinnittää panokset kaksipuoleisella teipillä haluamaasi paikkaan näyttämään varoitusten määrän. 

  Näetkö nyt nerf-panokset aivan uudessa valossa? 

  Olisi hauska saada teiltä lisää ideoita nerf-panoksien hyötykäyttöön? Koska kyllähän se on hyvä ajatella asioita vähän laajemmin.

  Kommentit

  1. Sissi

   Ihan paras!!!

   1. Jonna

    Eikö? 🙂

  2. Ama

   Kiitos näistä. Kaivankin nuo risat panokset pois roskiksesta. Nythän niille tuli käyttöä.

   1. Jonna

    Kannattaa 🙂

  3. Pipa

   Meillä laitettiin osittain poikki menneeseen silmälasien sankaan ja taas pysyi sanka korvalla iskän lukulaseissa ??

   1. Jonna

    Mahtava idea!

  4. Kati

   Sukkapuikot saa kätevästi nippuun työntämällä ne risan panoksen sisään. ?

   1. Jonna

    Vitsi miten hyvä idea! Kiitos!

  5. Nerf-pojan äiti

   Rikki menneen Nerf-panoksen voi leikata katki ja pujottaa kynän (lyijykynä/puuväri) alkupäähän jolloin kynästä saa paremmin otteen

  6. Jaana

   Tyhjä peltipurkki, pilttipurkki tms, kuumaliimaa ja panokset kii purkkiin. Uusi purkki kynille tai pikku aarteille on valmis!

  7. Paula Makkonen

   Voi pojat miten luovaa! Nyt minä nään kaikki nuo nerf-panokset ihan uusin silmin. Kiharapötkylävinkki lähtee ainakin testiin.

  8. Vaahtomuovi

   En käyttäs pannunalusena, kyseessä on kumminki vaahtomuovia joka varmasti sulaa kuuman pannun/kattilan alla.

   1. Jonna

    Hyvä huomio, voi olla ihan totta. Kokeilin kevyesti lämpimään pannuun, eikä mitään tapahtunut, mutta tosiaan jos on tulikuuma, niin homma on aivan eri. Tietysti nämä kaikki kikat nyt olivat huumoria, en ehkä käyttäisi viinipullon korkkinakaan ja kiharatkin on helpompi tehdä muuten 🙂

  9. Aippi

   Vau! Ihana postaus! Mä rakastan tätä, kun meilläkin oli nerf- pyssy ongelma. Onneksi ei enää….

   1. Jonna

    Kyllä niille käyttöä löytyy 😀

  Vastaa