• You are currently viewing SaltyFun -suolahuone, lapsen atooppisen ihon hyväksi

  SaltyFun -suolahuone, lapsen atooppisen ihon hyväksi

  Lapsen atooppinen iho ja hengitystieongelmat. Kaupallinen yhteistyö: SaltyFun

  Testaajat: Ollie 5v ja Kristian 4v

  Talven viimat ja pakkaset kiusaavat meitä monia; sekä isoja että pieniä. Ulkoilu on kuitenkin ihanaa, kun on pakkasta ja lunta maassa. Lapsen atooppinen iho ja hengitystiet taas eivät nauti näistä keleistä. Joillakin iho on talviaikaan todella huonossa kunnossa.

  Aurinkokin pilkahtelee pitkän harmaan jakson jälkeen, mutta siitä ei ole apua iho-ongelmista kärsiville. Toiset lähtevät pakkasia karkuun aurinkorannoille, joissa suolainen merivesi ja aurinko hellivät huonoon kuntoon lehahtanutta ihoa. Kaikilla ei kuitenkaan ole tähän mahdollisuutta. Onneksi apu löytyy myös lähempää.

  SaltyFun -suolahuone lapsille

  Kupillinen kristallisuolaa

  Mikä SaltyFun on?

  Espoossa toimii lapsille suunnattu SaltyFun -suolahuone. Suolahoito on vanha hyväksi todettu hoitokeino ja erilaisia suolahoitoja on käytetty jo kauan, kuten esimerkiksi märkäsuolahoitoja. Suolaliuoksella voi valella ihoa, purskutella suuta ja huuhdella nenää. Suolasta voi kuitenkin saada paljon enemmän irti.

  SaltyFun -suolahuone

  Lapsen leikkiessä myös aikuinen saa avun kuivaan ihoon, hengitysteiden ongelmiin ja vastustuskykyyn. SaltyFun -suolahuoneessa suurin osa lattiasta on täytetty Himalajan kristallisuolakiteillä. Lapset leikkivät hiekan tapaan suolakiteillä. Omien sukkien suojaksi SaltyFun tarjoaa sukat lainaan.

  Pelkästä suolakiteissä leikkimisestä ei kuitenkaan ole varsinaisesti apua hengitysteille. SaltyFun -suolahuoneen taika piilee suolaisessa ilmassa, jota suolageneraattorit puhaltavat huoneeseen hoidon aikana. Kuivasuolahoito eli haloterapia on tehokas sen vuoksi, että suolainen ilma pääsee hengityksen avulla keuhkoihin ja mikrokokoiset suolakiteet imevät siellä allergeenejä, limaa ja vierasaineita itseensä, puhdistaen näin keuhkoja tehokkaasti.

  SaltyFun -suolahuone

  SaltyFun ja nosturi

  SaltyFunin riippukeinu

  Vinkit vierailijoille

  Astmasta, ihottumasta, atopiasta, aknesta, yskästä tai psoriasis-ihosairaudesta kärsivät saavat erityisesti apua kuivasuolahoidosta. Iho-oireet lieventyvät luonnollisin keinoin. Jos poskiontelontulehdus vaivaa jatkuvasti, kannattaa ehdottomasti kokeilla tätä hoitomuotoa. Usein sairastelevat lapset hyötyvät kuivasuolahoidosta pidemmällä jaksolla. Lapsen atooppinen iho tarvitsee myös pidemmän hoitojakson, jotta hyödyt näkyvät.

  Pian hoidon aloituksen jälkeen suolainen ilma täyttää huoneen. Hengittäminen ei ole hankalaa, ilma näyttää vain sameammalta. Kristian ja Ollie eivät oikeastaan edes huomanneet mitään leikkien lomassa. Huoneesta löytyy kaikenlaisia leluja, mitä hiekkalaatikoltakin, liukumäkeä myöten.  Siellä on myös leikkikeittiö sekä piirustus-, peli- ja lukunurkka.

  Hiekkaleikit suolassa

  Äiti rentoutuu SaltyFunissa

  Suolahuoneen lelut

  SaltyFunissa on mukavampaa viettää aikaa kuin tavallisessa suolahuoneessa. Aika kului nopeasti leikkiessä, joten pojilla ei ollut tylsää missään vaiheessa. Äidit voivat ottaa rentoutumishetken joko riipputuolissa tai säkkituolissa suolaleikkien lomassa.

  Ensimmäinen tutustumiskäynti on ilmainen, jonka jälkeen voi valita joko yksittäisiä käyntejä tai kokonaisia hoitojaksoja. Lapsen mukana pääsee aina yksi aikuinen. Yksittäisistä käynneistä on jo hyötyä esimerkiksi flunssan hoidossa, mutta parhaaseen pidempiaikaiseen tulokseen päästään hoitojaksoilla. Jotkut käyvät suolahuoneessa ympäri vuoden. Jos haluaa saada iholle apua, kannattaa suolahuoneessa vierailla esimerkiksi shortseissa ja lyhythihaisissa. Lapsen atooppinen iho tykkää!

  SaltyFunin nettisivuilla avautuu pian myös verkkokauppa, josta voi tilata ihoa helliviä luomuvoiteita.

  Parhaat palat

  Poikien TOP3

  1. Leikkikeittiössä kokkailtiin pitkän aikaa
  2. ”Hiekkaleikit”, parasta oli peittää äiti kokonaan suolakiteisiin.
  3. Liukumäkeä laskettiin monta kertaa.

  Äitien TOP3

  1. Lapset (samalla myös aikuiset) saavat apua luonnollisella ja tehokkaaksi todetulla tavalla.
  2. Leikit lasten kanssa, puhelin kannattaa jättää ulkopuolelle.
  3. Ystävällinen ja avulias henkilökunta.

  Vastaa