• Äideille shoppailua ja lapsille huvia – Ideapark

  Ideapark lapsille, Kaupallinen yhteistyö: Ideapark Lempäälä

  Testaajat: Ossian 12 v, Oskari 10v, Verneri 7v ja Viljami 7v

  Lapset ja kauppakeskukset… Monilapsisen perheenäidin painajainen, vai onko? Kieltämättä kuuluisa kylmä hiki nousee pintaan pelkästä ajatuksesta. Mutta se ei ole tarpeellista, jos suuntaa Lempäälän Ideaparkiin. Siellä voi koko perhe nauttia päivästä ilman ahdistusta.

  Shoppailureissu ei aina ole lasten kanssa niin nautinnollinen, pikemminkin hallittu kaaos. Pääsääntöisesti lapsukaiset käyttäytyvät hyvin kauppareissuilla, jos heille alusta asti opettaa, miten käyttäydytään. Aina se ei vain ole niin mustavalkoista. Ideaparkissa voit kuitenkin yhdistää shoppailun huvittelureissuun ja kaikki viihtyvät.

  Pojat lähtökuopissa Lempäälän Ideaparkissa
  Ideaparkissa aika ei tule pitkäksi.
  Äiti shoppailee Ideaparkissa
  Ideaparkissa on yli 150 liikettä.

  Tällä kertaa meillä oli mukana isommat pojat, joten tiesimme, että shoppailu voi oikeasti onnistuakin. Yhdistimme samaan reissuun sählypelin täysimittaisella huippulaadukkaalla salibandykentällä Ideapark Sportissa ja huvittelun viihdekeskus Zones by Särkänniemessä, joten tiedossa oli jokaiselle jotakin. Testiryhmän pystyi jo päästämään neljän ryhmänä keskenään kiertelemään Ideaparkiin. Saimme heidät helposti kiinni puhelimella ja sovimme kaiken varalta paikan, johon kokoonnumme, jos kadotamme toisemme ja akku loppuu puhelimesta.

  Mikä Ideapark Lempäälä on?

  Lempäälässä Tampereen liepeillä kolmostien varressa sijaitseva kauppakeskuskompleksi pitää sisällään yli 150 liikettä. Tapahtumia ja teemapäiviä järjestetään jatkuvasti. Vierailuun voi yhdistää shoppailun, kulttuurin ja liikunnan, joten Ideapark on varsinainen monitoimikeskus.

  Sähköautolla kulkevat voivat jättää auton lataukseen shoppailun ajaksi, koska Ideaparkin piha-alueelta löytyy Suomen suurin ilmainen latausalue. Parkkitilaa on runsaasti, voit jopa ostaa uuden auton samalla reissulla Autoareena-liikkeestä, jos sille on tarvetta. Ideaparkissa todellakin on kaikkea.

  Vinkit vierailijoille

  Ideaparkiin kannattaa tulla kauempaakin, kauppakeskuksessa voi nimittäin viettää vaikka koko päivän. Tekemistä riittää aamusta iltaan. Kauppakeskuksen ravintolat tarjoavat herkkuja laidasta laitaan, joten nälän yllättäessä on jopa vaikea valita, mitä hyvää sitä tekisikään mieli.

  Ideapark sopii lapsille. Testiryhmän pojat olivat haltioissaan, kun suuntasimme heti aluksi tutustumaan Ideapark Sportiin. Pojat olivatkin täynnä virtaa ajomatkan jälkeen, joten mikä sen parempaa, kuin päästää höyryjä heti ulos salibandykentällä. Sportissa voi harrastaa lähestulkoon mitä lajia tahansa, kuten esimerkiksi palloilulajeja, ryhmäliikuntaa, kamppailulajeja, parkouria, tanssia ja crosstrainingia. Tiloista löytyy tottakai myös isot pukuhuoneet ja suihkutilat.

  Sählypelit Ideapark Sportissa
  Lasten energiat kuluvat hauskasti Ideapark Sportissa.
  Sählyä Ideapark Sportissa
  Pojat saivat hyvät pelit aikaiseksi.

  Täysimittaisella salibandykentällä saikin juosta itsensä puuduksiin. Mainittakoon loistava pelialusta, jota käytetään myös salibandyn MM-kisoissa. Laadukas alusta tuntuikin juostessa todella hyvältä. Pojat jaksoivat juosta hyvän tovin kenttää edestakaisin, kunnes väsymys iski ja nälkä alkoi kurnia vatsoissa. Oli siis aika siirtyä ruokailemaan.

  Zones by Särkänniemi

  Ruokailun jälkeen päätimme hiukan kierrellä myymälöitä ja pojat saivat vierailla heitä kiinnostavissa liikkeissä. Löytyihän sieltä kaikenlaista kotiinvietävää, hiukan joutui toppuuttelemaan. Shoppailukierroksen jälkeen oli aika siirtyä ehkä eniten odotettuun osuuten. Zones by Särkänniemi sai leveät hymyt poikien kasvoille. Jes! Tätä oli odotettu.

  Lohikäärmeajelu Zones by Särkänniemessä
  Äitikin pääsi kyytiin.
  Spinni Family Fun Zonella
  Pää menee pyörälle Spinnissä
  Kiipeilyseikkailu
  Liukumäki on aina hauska

  Nimensä mukaisesti Zones by Särkänniemi koostuu useasta eri alueesta eli zonesta, joista löytyy jokaiselle jotakin. Uuden ajan viihdekeskus on suunnattu kaikenikäisille. Päivälipulla voi pitää hauskaa vaikka koko päivän. Kid Zone tarjoaa tekemistä perheen pienimmille. Pienet voi päästää irti kiipeilyseikkailuun, pomppulinnoihin ja sähköautoihin. Family Fun Zone taas sopii koko perheelle. Polkuautot, simulaattorit, trampoliinit, kiipeilyseinä sekä monet muut aktiviteetit pitävät siellä kiireisenä.

  Game Zone -alueelta löytyy euron kolikoilla toimivia pelejä ja Action Zone pitää sisällään erityisesti nuorille ja aikuisille sopivia aktiviteetteja, kuten Lasersota, Time Freak -nopeustehtävä sekä hohtominigolfrata. Chill Zonella me äidit kävimme hetken levähtämässä. Pojatkin kävivät ovella, mutta pyörähtivät samantien kannoillaan. Tämä alue oli selkeästi meille vanhemmille!

  XD Dark Ride
  Elämyksiä Zones by Särkänniemessä

  Lopputulokset XD Dark Ridessa
  Kuka voittaa?!
  Chill Zone Zones by Särkänniemessä
  Äiti saa välillä ottaa rennosti.

  Meidän testiryhmämme viihtyi parhaiten Family Fun Zonella. Siellä suosikki oli ehdottomasti XD Dark Ride, jossa pääsee itse osallistumaan seikkailuun. Myönnettäköön, että äiditkin jäivät tähän koukkuun… Tätä elämystä ei oikein osaa sanoin kuvailla, se pitää kokea itse! Lohikäärme-radalla oli tottakai vierailtava useaan otteeseen, vaikka isoimmat olivat sitä mieltä alkuun, että se on tarkoitettu pienemmille. Hauskaa heilläkin näytti laitteessa olevan. Sai luvan kanssa olla taas hetken pienempi.

  Iloinen yllätys

  Meille oli varattu myös VIP-tila, jossa voi viettää syntymäpäiviä. Karkit, popkornit ja limpparit odottivat siellä meitä, joten yllätys kruunasi vierailun. Synttäripaketin voi valita itse, erityisesti jätskiannos on lapsien mieleen. Annokseen saa itse valita lisukkeet laajasta valikoimasta karkkeja, kastikkeita ja strösseleitä. Meidän testiryhmämme vatsat täyttyivät herkuista, joten lopuksi jätskiannokset vaihtuivat Slush-juomiin.

  Yllätys synttärihuoneessa
  Herkuttelua VIP-tiloissa Zones by Särkänniemessä.
  VIP-tilat synttärisankareille
  Ilmapalloja synttärihuoneessa
  Pojat Ideaparkissa
  Ideparkissa on paljon nähtävää ja koettavaa sekä aikuisille että lapsille.

  Mahtava päivä kaikenkaikkiaan Ideapark Lempäälässä. Väsynyt, mutta onnellinen testiryhmä suuntasi kotimatkalle pimeälle kolmostielle ja taisi siellä takapenkillä jokaisen silmä hiukan lurpsahtaa. Lapsille Ideapark sopii mainiosti, testiryhmä suosittelee lämpimästi!

  Idepark-logo

  Parhaat palat

  Poikien TOP3:

  1. Zones by Särkänniemi ja siellä erityisesti XD Dark Ride!
  2. Sählypeli suurella salibandykentällä Ideapark Sportissa.
  3. Shoppailu ilman äitejä.

  Äitien TOP3:

  1. Shoppailun ja huvittelun yhdistäminen.
  2. Touhuaminen poikien kanssa, silti Chill Zone sai meidän pisteet jostain kumman syystä.
  3. Me äidit olemme molemmat urheilullisia, joten Ideapark Sportiin tullaan ehdottomasti tutustumaan uudestaan. Kaikkea ei keretty kokeilemaan.

  Lisää Poikien testiryhmän testauksia

  Vastaa