• You are currently viewing Mikä todennäköisyys on saada neljä poikaa putkeen? Tilastoja

  Mikä todennäköisyys on saada neljä poikaa putkeen? Tilastoja

  Olen aina tykännyt tilastoista. Tai en ehkä aina, mutta näin aikuisena. ”Mikä todennäköisyys on saada neljä poikaa putkeen?”, on kysymys, mikä on minullekin joskus esitetty. En osannut vastata silloin, mutta selvitin asian myöhemmin.

  On jännä, miten tiukassa istuu erilaiset uskomukset. Olen useastikin kuullut väitteen, että jos on kolme lasta samaa sukupuolta,  niin neljäs on hyvin todennäköisesti myös samaa. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Todennäköisyys nousee kyllä, mutta mitättömän vähän. Yksi asiaan perehtynyt lääkäri sanoi minulle, että vasta 10 lapsen perusteella voisi tehdä päätelmän, että onko pariskunnalla taipumusta saada vain tyttöjä tai poikia. Eli jos perheellä olisi 10 poikaa, niin silloin vasta voisi olettaa, että 11 olisi myös todennäköisesti poika. Koska todennäköisesti on joku syy, miksi pariskunta tekee poikia 10 putkeen. Kolmen pojan jälkeen mitään päätelmiä puoleen tai toiseen ei voi vielä tehdä.

  Lue myös: Thaimaa kesällä -hitti vai huti?

  Otetaan esimerkiksi vaikka korttipakka. Missä on mustia ja punaisia kortteja. Jos sekotat pakan ja alat nostamaan sieltä kortteja peräkkäin, niin hyvällä tuurilla voit aivan hyvin nostaa kolme punaista korttia putkeen. Eikä se vielä edes ole kovin ihmeellistä. Viidennen punaisen kortin jälkeen alat ehkä ihmettelemään, että missä mustat kortit oikein ovat? Kymmenen punaisen kortin jälkeen, sinun on pakko kurkata pakkaa, että onko siellä mustia kortteja lainkaan?

  Mikä se todennäköisyys sitten on?

  Mutta niitä tilastoja tosiaan. Löysin ainakin yhden mielenkiintoisen sivuston, missä oli Amerikkalaisten perheiden mukaan tehtyjä tilastoja. Lähde on lopussa, kannattaa käydä kurkkimassa muutenkin tilastoja sieltä, ne olivat todella mielenkiintoisia. Sieltä selvisi myös, miten todennäköistä on saada neljä poikaa putkeen.

  Ensimmäinen raskaus

  Kaikki varmasti tietävät, että saadessasi ensimmäisen lapsesi, on mahdollisuus kutakuinkin 50/50 saada tyttö tai poika. Tarkalleen ottaen se on 49/51. (tyttö/poika)

  Toinen raskaus

  Oletamme, että ensimmäisesi olisi poika. Odotat toista lasta. Kuinka todennäköisesti saat pojallesi veljen? Mahdollisuus on melko tarkasti 50%.

  Lue myös: Poikaperheessä mystisesti katoilevat tavarat

  Kolmas raskaus

  Oletamme, että sinulla on nyt kaksi poikaa. Odotat kolmatta. Onko todennäköistä, että saat kolmannen pojan? Todennäköisyys poikaan on vähän kasvanut, mutta todella vähän. Mahdollisuutesi saada kolmas poika on 52,3%

  Neljäs raskaus

  Olet nyt äiti kolmelle veljekselle. Tässä vaiheessa olet varmasti jo saanut kommentteja monen pojan äitiydestä ja kyselyitä, että milloin olisi tytön vuoro. Joku ehkä on jo heittänyt ajatuksen, että teette vain poikia. Mikä on todennäköisyys, että neljäskin lapsesi on poika? Eipä vieläkään kovin suuri. Saat neljännen pojan 56,4% todennäköisyydellä.

  Miten paljon meitä 4 pojan perheitä sitten on?

  Mikäli perheessäsi on neljä lasta, niin hyvin todennäköisesti lapsia on sekä tyttöjä, että poikia. (85,4%). Se, että kaikki neljä lasta ovat poikia, on harvinaista. Mahdollisuus siihen on vain 9,1%. Neljän tytön vanhemmuus on vielä harvinaisempaa (5,5%).

  Minusta on jotenkin hienoa olla osa pienempää prosenttia. Meidän perheemme ei ole tusinatavaraa. On aika hienoa, kun eroaa massasta. Ennen inhosin sitä, kun ihmiset tuijottivat ja kommentoivat, kun olin liikenteessä neljän pojan kanssa. Nykyään tykkään, jos joku kommentoi asiasta. ”Neljä poikaa, eikä yhtään tyttöä?” Ja voin ylpeänä sanoa ”kyllä!”.

  Tilastolähde: Ingender.com

  Kommentit

  1. Eeva

   Mulla on kolme poikaa ja olen erittäin ylpeä jokaisesta. Koska minun ei pitänyt saada heistä yhtäkään lääkärien mukaan.

   1. Jonna

    Aivan ihanaa, että olet heidät saanut. Jokainen lapsi on lahja! Minä olen tiedostanut sen aina.

  2. Tuovi

   Äidilläni oli 11 lasta, 1poika 9 tyttöä 1 poika, minulla oli 4 poikaa

  3. Mursu

   Rakkailla ystävilläni on 9 poikaa peräkkäin, sitten 2 tyttöä ja hännän huippuna 2 poikaa vielä. Sanotaanko, että nämä perheen tytöt ovat saaneet veljiltään ylettömästi rakkautta ja he ovat kasvaneet turvassa ja suuressa rakkaudessa ja hoivassa. Melkein kadehdin, vaikka varmasti on tilanteita riittänyt. Hieman hurjapäisiä, isänsä perintönä. Äiti on rautainen., rauhallinen ja tyyni. Rakastan heitä!

  4. MustaKissa

   Mä hiippailen myös 4 pojan joukolla, oon saanu ihmettelyjä mutta on mulla 1 ässä, eli että mun vanhin on tyttö, hän ei halua vaan enää kulkee meidän kaa samoissa riennoissa xD

   1. Katariina

    Luin jostain, että kun luonto halusi, että seurava on tyttö 50/50, niin se tule olemaan tyttömäinen poika. Ei jokaisen kolmen pojan perheessä ole viimmeinen homo, mutta homot ovat usein perheessä se kolmannes tai neljannes poika kun luonto olisi pitänyt antaman tyttären.
    Ja homoja on 5% väestöstä, eli joka 20.sun facebook kaveri.

    1. Jonna

     Olen lukenut jotain vastavaa, mutta se ei mennyt ihan noin. Se oli jotenkin niin, että jos kohtu kantaa monta kertaa poikavauvaa, niin naisen kohtu valmistautuu tyttövauvaan ja tuottaa estrogeeniä (naishormonia enemmän). Tai jotenkin näin. Siinä jutussa ei sanottu, että monen pojan perheen viimeset pojat olisivat todennäköisemmin homoja, mutta olisivat todennöisesti feminiinisempiä poikia. Koska ovat kohdussa altistuneet enemmän naishormonille. Jos nämä omat poikani tästä kelaan läpi, niin kolmas ei ainakaan ole erityisen feminiininen. Neljäs sitten taas ehkä eniten, vaikka hänkin kyllä ihan poikamainen myös.

  5. Reeta Ahlgren

   Mieheni kotona neljä poikaa äiti kuoli viimeisen syntymään ,uusi vaimo ja taas neljä poikaa.Pojilla myös poikia niinkuin meilläkin.

  Vastaa